Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Primăria Alba Iulia, premiată la Gala Turismului Românesc 2016. Rețeta prin care un mic oraș de provincie a ajuns brand turistic


Publicat

image1 (1)Efortul autorităților locale de transforma Alba Iulia într-un oraș turistic încep să dea roade. Pentru proiectele din ultima perioadă, Primăria municipiului a fost premiată la Gala Turismului Românesc 2016, pentru „Primul oraș cu brand turistic. De la restaurarea Cetății Alba Carolina, la Smart City”. Gala Turismului este evenimentul care promovează turismul din România, având ca obiectiv stimularea investitorilor din industria turistică, evidențiind și promovând realizările acestora.

În cadrul Galei Turismului au fost premiate cele mai reprezentative locații și servicii de turism de pe tot teritoriul României și au fost acordate premii de excelență pentru realizările remarcabile ce contribuie la dezvoltarea și promovarea turismului.

Primăria Alba Iulia a fost singura administrație din România care a fost premiată la acest eveniment, municipiul fiind apreciat ca „Primul oraș cu brand turistic și restaurarea cetății Alba Carolina la Smart City”.

Ediția de anul acesta a Galei Turismului Românesc a avut loc în data de 17 noiembrie, marcând astfel și debutul ediției de toamnă a Târgului de Turism al României 2016, ocazie cu care cei mai importanți reprezentanți ai turismului vor fi reuniți la București.

image2În cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai centrelor de informare turistică (CNIPT), instituțiilor culturale, asociațiilor de dezvoltare și promovare turistică, asociațiilor patronale și federațiilor din turism, ai Camerei de Industrie a României, organizațiilor neguvernamentale (ONG) cu activitate în domeniul turismului, agenți economici, cei mai importanți designeri din România, dar și internațional.

Care este „reţeta” prin care un oraș românesc poate ajunge brand turistic

Istoria are viitor în cea mai mare cetate din România – de la restaurarea Cetății Alba Carolina, la Smart City

Cetatea Alba Carolina a ajuns să fie printre primele în topul celor mai vizitate destinaţii turistice din România, după Castelul Peleş sau Cetatea Sighişoara.

Odată cu restaurarea cetății bastionare, realizată prin fonduri nerambursabile, internaționale, naționale sau investiții private, în Alba Iulia s-a constatat în ultimii ani o creștere substanțială a numărului de turiști. În 2008, erau 32.000 de mii. Azi sunt peste 400.000 de mii.

Nu demult, Cetatea Alba Carolina a primit din partea TripAdvisor, cel mai mare site de recomandări turistice interactive din lume, certificatul de excelenţă, rezultat al recenziilor exprimate de către turiştii care au vizitat oraşul în ultimul an.

Siemens și Primăria Municipiului Alba Iulia au agreat includerea orașului Alba Iulia în proiectul global de cercetare «Smart Cities Research», alături de alte 5 orașe – Londra, Bussles, Aberdeen, Istanbul și Madrid.

Prin acest studiu, specialiștii Siemens vor analiza modele de dezvoltare urbană pentru o serie de domenii în care pot fi implementate tehnologii inteligente, în conformitate cu strategia, planurile și ambițiile viitoare ale fiecărui oraș în parte.

Municipiul Alba Iulia este inclus în proiectul pilot Alba Iulia Smart City 2018, anunțat de către Ministerul Comunicațiilor și pentru Societate Informațională.
Cercetarea va identifica zonele în care tehnologia va spori confortul vieții cetățenilor.

Concluziile vor fi legate de trafic, de consumul de energie, de siguranță, de îmbunătățirea sistemului sanitar sau posibilitățile de interacțiune mai directă cu turiștii care vizitează orașul.

Orange este prima companie care a început un program propriu de investiții în Alba Iulia care va asigura în câteva zile internet gratuit în zona istorică, gara orașului, autogări, universitatea locală, în o parte din autobuzele orașului și va susține o rețea de 250 de beaconi care vor interacționa cu cetățenii orașului și cu turiștii, oferindu-le acestora informații relevante din viața orașului.

Alba Iulia este singura destinație internă care are un manual de brand

Alba Iulia – Cealaltă Capitală. Bine ați venit în cea mai mare Cetate din România. Alba Iulia a reușit să învingă hazardul, fiind primul oraș din România care a adoptat un brand turistic profesionist.

Din punct de vedere simbolic, acest manual e o premieră: Alba Iulia este primul oraș din România cu un manual de brand făcut la standarde internaţionale – de altfel cu strategia de marketing creată de agenţia Heraldist & Wondermarks pentru Alba Iulia şi prezentată în acest manual, orasul a făcut parte dintr-un proiect de marketing de oraş intitulat “City Logo” finanţat de Uniunea Europeană, alături de oraşe precum Oslo, Varsovia sau Genoa.

Suntem mândri să vedem că, deși suntem singurul oraș din sud-estul Europei care a fost acceptat și suntem și cel mai mic oraș din proiect, suntem priviți nu doar ca simpli participanți, ci ca lideri pe strategie de marketing”.

Dincolo de menirea certă de a reprezenta un instrument de lucru profesionist în promovarea orașului, manualul explică și îndrumă modul de întrebuințare a elementelor de identitate. Astfel, agenții economici sau organizațiile locale de orice fel, care vor să își îmbunatățească imaginea și să își promoveze apartenența la una dintre cele mai solide și recunoscute comunități din România, au ocazia să descarce și să utilizeze cu titlu gratuit manualul de branding al orașului.

Singura cerință este respectarea instrucțiunilor, pentru a păstra nealterată ideea în care a fost creat documentul.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de vreme rea în Alba. Ploi torențiale, grindină și vijelii. ZONELE VIZATE

Publicat

Mai multe localități din județul Alba se află miercuri, sub un Cod Portocaliu de vreme rea. Mai exact, până la ora 15.30  se vor semnala: averse ce vor depăși 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii.

Zonele vizate: Zlatna, Abrud, Roșia Montană, Lupșa, Meteș, Sohodol, Almașu Mare, Bucium, Ciuruleasa, Mogoș, Blandiana, Întregalde, Ceru-Băcăinți;

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Atac dur al lui Marcel Ciolacu la PNL: Plecați acasă sau la pușcărie. Odată cu pierderea puterii, pierdeți și libertatea

Publicat

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri, la dezbaterea din Parlament la care participă premierului Ludovic Orban, că social-democrații vor depune moțiunea de cenzură în 17 august.

Ciolacu a acuzat guvernarea liberală că a distrus economia, „a vămuit sănătatea românilor” și nu a făcut nimic pentru deschiderea școlilor în siguranță, iar acum a pasat responsabilitatea pe primari și directorii de școli, potrivit G4Media.ro.

Principalele declarații: 

„Ați scăpat total situația de sub control, ați eșuat în gestionarea economiei, ați încălcat toate promisiunile făcute românilor. Acestea sunt rezultatele guvernării PNL. V-au interesat doar alegerile, furturile și cât mai multe funcții pentru prieteni. Nu v-a păsat nicio secundă nici de sănătate românilor, nici de traiul de zi cu zi.  Ați avut o singură obsesie: alegerile anticipate.

O țeapă pentru stat dar o mare afacere pentru clientela liberală. Vă dau ca exemplu doar celebrul butic din Giurgiu care a reușit să câștige un mega contract de la bugetul României, contract încheiat ilegal, așa cum spune Curtea de Conturi, prin care ați cumpărat măști cu 32 de lei bucata.

Toate achizițiile din starea de urgență au respectat același tipar: de cea mai proastă calitate, dar la prețuri umflate de zeci, sute de ori și multe din aceste echipamente nu au ajuns nici acum în România. Unde sunt cele 400 de ventilatoare pe care le-ați comandat în Coreea de Sud și ați plătit un avans de 2,5 milioane de dolari? E criminal ceea ce ați făcut. Ați sabotat cu bună știință sănătatea românilor. Ați subfinanțat secțiile ATI. Ar trebui să vă crape obrazul de rușine. Ați vămuit sănătatea românilor.

Marcel Ciolacu a spus că, potrivit Curții de Conturi, prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 650 milioane de lei.

Vreți alegeri cu orice preț pentru că știți că orice amânare va duce la pierderea puterii, iar odată cu pierderea puterii vă veți pierde și libertatea. Noi nu ne opunem organizării acestor alegeri, dar sunteți în stare să protejați sănătatea românilor? Românii trebuie să știe ce veți face pentru ca după alegeri să nu avem un  val de decese.

Cum îi veți îndemna pe români să iasă la vot? Cum vor vota pacienții cu COVID? Cum veți face din școli secții de votare? Cum veți face ca să dezinfectați secțiile de vot, ștampilele, buletinele? Azi trebuie să veniți și să vă asumați clar și răspicat organizarea alegerilor în condiții de siguranță.

Cu sprijinul constant al președintelui Iohannis, timp de 9 luni ați distrus România pas cu pas. Dar gata, vă ajunge, s-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența și prostia Guvernului pe care îl conduceți. E timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de ce ați făcut fiecare”.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenințări cu greva foamei în fața Prefecturii Alba. Zeci de asistenți ai persoanelor cu handicap din Șpring, fără salarii

Publicat

Aproape 50 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap din Șpring au rămas fără salarii din luna iulie. Mai exact, primăria din localitate nu mai are bani pentru plata acestora, asta în condițiile în care instituția a plătit din fonduri proprii salariile în ultimele luni. 

Potrivit primarului Daniel Gheorghe Rusu, statul trebuie să acopere 90% din salariile asistenților personali, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat de luni bune la Șpring. Singurele fonduri care au mai venit pentru plata salariilor au fost de 50%, iar diferența a fost acoperită din bugetul primăriei.

Rusu a mai declarat pentru alba24.ro că a semnalat de mai multe ori problema către instituțiile abilitate, dar fără rezultat. Mai mult, acesta a declarat că, dacă situația nu se va rezolva, alături de alte persoane,  intenționează să intre în greva foamei, în fața clădirii Prefecturii și a Consiliului Județean Alba.

Aparținătorul unei persoane cu handicap din localitate a declarat că salariul pe care îl primește este în jur de 1.800 de lei, în care intră și bonuri de masă în valoare de 300 de lei. Asta în condițiile în care unii pacienți au nevoie de medicamente care săptămânal costă peste 250 de lei.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Prognoză ÎNGRIJORĂTOARE privind evoluția epidemiei în România: Peste 2.800 de cazuri noi și peste 70 de decese, în 8 septembrie

Publicat

transport roman coronavirus

Prognoză îngrijorătoare a specialiștilor în sănătate publică: peste o lună, în România ar putea fi peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, dacă tendința actuală se menține. Secțiile de terapie intensivă ar putea fi ocupate la capacitate maximă, iar numărul zilnic de decese ar putea depăși 70, potrivit unei analize a evolutiei epidemiei Covid-19 realizată de INSP. 

Analiza a luat în calcul datele INSP pentru fiecare zi de la confirmarea primului caz, dar și o posibilă evoluție pentru următoarea lună, pentru data de 8 septembrie.

Astfel, analiza a fost realizata pe baza datelor colectate în perioada 18 martie – 8 august 2020.

Dacă se analizează evoluția indicatorilor în perioada 1 iunie – 8 august 2020 și prognoza estimată pentru 8 septembrie 2020, se constată următoarele:

– Numărul de persoane confirmate zilnic – tendința puternic crescătoare – numărul prognozat de persoane confirmate pentru 8 septembrie 2020 este de 2.830

– Numărul de persoane vindecate zilnic – tendința crescătoare – numărul prognozat de persoane vindecate pentru 8 septembrie 2020 este de 1.000

– Numărul de cazuri active în fiecare zi – tendința puternic crescătoare – numărul prognozat de cazuri active pentru 8 septembrie 2020 este de 52.200

– Numărul total de pacienți Covid-19 internați pe secții – tendința crescătoare – numărul prognozat de pacienți Covid-19 internați pe secții pentru 8 septembrie 2020 este de 14.000

– Numărul de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare Covid19 internați – tendința crescătoare – numărul prognozat de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare Covid-19 internați pentru 8 septembrie 2020 este de 5.600

– Numărul de pacienți Covid-19 internați în ATI – tendința crescătoare – numărul prognozat de pacienți Covid-19 internați în ATI pentru 8 septembrie 2020 este de 825

– Numărul de decese zilnice datorate Covid-19 – tendința puternic crescătoare – numărul prognozat de decese zilnice pentru 8 septembrie 2020 este de 73

Principalii indicatori analizați la nivel național și pe județe au fost: persoane confirmate pozitiv zilnic, cazuri active zilnic, persoane vindecate zilnic, persoane decedate zilnic, total pacienți Covid19 internați pe secții zilnic, pacienți asimptomatici/forme ușoare internați pe secții zilnic, total pacienți Covid19 în ATI zilnic.

Au fost calculate incidențele la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile la nivel național și pe județe, folosind numărul de persoane confirmate pozitiv zilnic și populația județelor după domiciliu la 1 ianuarie 2020, obținută din baza de date TEMPO a Institutului Național de Statistică.

Evoluția numărului de cazuri noi zilnice

– Măsurile aplicate de autorități în perioada 15 martie – 15 mai 2020 s-au dovedit a fi eficiente în reducerea impactului epidemiei Covid-19 în România ritmul de creștere accelerată a numărului nou de cazuri înregistrat zilnic până la începutul lunii aprilie a fost înlocuit de o tendință de evoluție usor descrescătoare a numărului nou de cazuri zilnice, care s-a menținut până la mijlocul lunii mai, evitând în România vârfurile de incidența mult mai înalte, înregistrate în țări precum Italia, Spania, Franța, etc.

– După 15 mai 2020 tendința evoluției numărului de persoane confirmate zilnic s-a modificat, trecând de la ușor descrescătoare la puternic crescătoare, consecință probabilă a relaxării măsurilor de control.

– După 10 iulie 2020 rata creșterii numărului persoanelor confirmate s-a accelerat foarte mult în contextul vidului legislativ privind izolarea și carantina.

Capacitatea de răspuns a serviciilor de sănătate nu a fost depășită, deși tendința numărului de pacienți Covid-19 internați în ATI este una crescătoare.

Având în vedere tendința puternic crescătoare a evoluției numărului de persoane confirmate mai ales după 21 iulie 2020 când cazurile înregistrate au depășit și s-au menținut peste valoarea de 1.000 pe zi, este necesară o actualizare a analizei evoluției epidemiei mai frecventă și extinsă la nivelul zonelor fierbinți pentru a identifica precoce tendințele de accelerare a trendurilor și a se decide dacă se impune introducerea de măsuri suplimentare de control al epidemiei sau dacă măsurile în vigoare sunt suficiente.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate