Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO: ,,Programe locale de integrare socială și profesională dezvoltate de societatea civilă și autoritățile locale pentru persoane din grupuri vulnerabile” la CJ Alba

Publicat

Sala „Mihai Viteazul” din Palatul Administrativ Alba Iulia a găzduit marți, masa rotundă cu tema ,,Programe locale de integrare socială și profesională dezvoltate de societatea civilă și autoritățile locale pentru persoane din grupuri vulnerabile”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului ,,Atelier Insert Decor – Serviciul de integrare socio-profesională”, cofinanţat de Ambasada Franţei la Bucureşti.

Parteneri în implementarea proiectului sunt Asociaţia ,,Echange et Partage” şi Asociaţia ,,AMI”(Alba Manche Impreună), iar organizatori sunt Consiliul Judeţean Alba – Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Consiliul Local Alba Iulia şi Asociaţia „Agora” Alba Iulia.

Masa rotundă s-a dorit a fi un prilej pentru prezentarea activităţilor din proiect, dezbateri la temă, precum şi o vizită la Atelierul de croitorie şi obiecte decorative amenajat în incinta Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia.

La eveniment au fost invitaţi membrii Comitetului Judeţean de Analiză a Problemelor Persoanelor cu Handicap, structura de reprezentare la nivel judeţean a instituţiilor şi organizaţiilor care au activităţi şi responsabilităţi în domeniul persoanelor cu handicap, care vor lansa o propunere de colaborare interinstituţională pentru organizarea Marşului persoanelor cu handicap „Cursa inimii Cetăţii Alba”, ediţia a VI-a.

Proiectul „Atelier Insert Deco” a fost premiat de Ambasada Franșei la București în cadrul sesiunii de proiecte sociale 2012, cu suma de 10.000 de euro.

Obiectivele proiectului sunt înființarea unui atelier de croitorie pentru persoane din grupuri vulnerabile, organizarea de strategii de practică profesională în cadrul atelierului pentru persoanele cu dificultăți de angajare pe piața muncii din motive de sănătate, lipsa de calitate sau lipsa de cunoștințe practice, lipsa de experiență în muncă. Un alt obiectiv ar fi dezvoltarea unei rețele de valorificare a produselor generate în urma activităților desfășurate în atelier, precum și la domiciliul persoanelor cu dizabilități.

De acest proiect vor beneficia 20 de persoane selectate pe baza anumitor categorii sociale. Tinerii peste 16 ani proveniți din serviciile rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, adulți beneficiari de servicii și prestații sociale asigurate de Serviciul Public de Asistență Socială Alba Iulia.

Se vor acorda servicii de consiliere și suport profesional, pregătire teoretică și practică în domeniile croitorie și decorațiuni, certificarea competențelor profesionale în domeniul confecționării articolelor textile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dan

    luni, 13.05.2013 at 16:50

    Buna, am si eu o intrebare : ciine face parte din comisia de analiza apersoanelor cu handicap e o nelamurire a mea si a doua cum sa format acesta comisie si cate persoane cu handicap fac parte in aceasta comisie, pt ca sunt persoana cu handicap si nam auzit de acest comitet pana acum cand am citi aici . Si as fi interesta ca sigur se vor face ceva programe pt persoanele cu handicap oare iar se angajeaza doar cine trebuie pe bani frumosi si nu fac nimica ca doar nu au nici un handicap . Daca se paote astept un raspuns din partea ziarului la nelamuririle mele. Va multumesc .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement