Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Reabilitarea zonei istorice din AIUD. Cum va arăta centrul oraşului cu piste de biciclete, verdeaţă şi spaţii de relaxare


Publicat

Harta obiectivelor turistice de interes din judeţul Alba se îmbogăţeşte cu încă o destinaţie. Primăria Aiud a pus în dezbatere publică un proiect de reabilitare a zonei publice centrale protejate din oraş, în jurul Cetăţii medievale, pentru a transforma locaţia într-un centru de atracţie turistică. Se propune revitalizarea zonei centrale a Aiudului prin punerea în valoare a cetăţii, reamenajarea circulaţiei în jurul acesteia, piste de biciclete, piaţete, spaţii verzi şi pietonale. Un proiect estimat la 10 milioane de euro.

Proiectul „Reabilitare Zonă Centrală Protejată Municipiul Aiud, Judeţul Alba” este supus atenţiei cetăţenilor şi face obiectul unei dezbateri publice, iar eventualele completări sau propuneri vor fi discutate în cadrul comisiilor de specialitate şi în plenul Consiliului Local Aiud, cu participarea proiectanților și a altor specialiști în domeniu.

Valoarea totală a investiţiei propuse este de 44.951.871 lei (10.024.337 euro), din care valoarea lucrărilor de construcţii 37.567.166 lei (reprezentând 8.372.463 euro)

Zona de studu cuprinde 15 hectare – în interior Cetatea Aiudului şi zona istorică adiacentă. Din aceasta, aproximativ 5,6 hectare sunt ocupate cu spaţii publice, pentru care s-au realizat o serie de propuneri.

Cum va fi reamenajată zona din jurul Cetăţii Medievale

Prin actualizarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, caiete de sarcini şi execuţie DALI, sunt descrise lucrări de reabilitare a spaţiului public, îngroparea reţelelor edilitare în subteran, dotarea cu mobilier urban de calitate şi cu obiecte de iluminat public ce vor pune în valoare cetatea, reabilitarea şi organizarea spaţiilor publice, a spaţiilor verzi, dotarea acestora cu material vegetal nou, adaptat pentru mediul urban, care să creeze o imagine ambientală plăcută, sistematizarea străzilor şi echipare tehnico-edilitară.

Se doreşte conturarea unei identităţi proprii a municipiului Aiud, prin restructurarea şi revitalizarea spaţiului public din zona istorică centrală a oraşului, pentru a scoate în evidenţă Cetatea Aiudului ca obiectiv turistic de interes naţional şi internaţional.

Sistemul stradal în zona centrală va fi restructurat, pentru a facilita circulaţia carosabilă, pistele de biciclete (ce vor fi marcate cu pavaje de culoare diferită), circulaţia pietonală, asigurarea de spaţii de parcare.

Traseele pietonale şi spaţiile publice în zona centrală vor fi reconturate, pentru crearea unui ambient deosebit care să atragă pietonii, locuitorii şi turiştii şi să încurajeze viaţa socială în centrul istoric, se arată în proiect.

De asemenea, spaţiile vor fi mobilate urban şi dotate tehnico-edilitar pentru oglinzi de apă, iluminat public, iluminat arhitectural, toalete publice, colectare selectivă a deşeurilor.

Prin această investiţie se propune trecerea la străzi cu îmbrăcăminte modernă, ce vor permite atât sporirea capacităţilor de aprovizionare a populaţiei cu alimente, materiale si alte produse, asigurarea legăturii cu reţeaua drumurilor judeţene si naţionale, îmbunătăţirea condiţiilor de transport în accesarea zonelor locuite permanent, cât şi creşterea potenţialului economic şi turistic al zonei, flux normal al circulaţiei pe străzi conform standardelor europene, creşterea nivelului de trai al locuitorilor oraşului şi a atractivităţii zonei din punct de vedere al accesibilităţii.

Pentru a pune în valoare zona centrală istorică, se are în vedere amenajarea unei zone de amfiteatru în imediata vecinătate a Cetăţii Aiudului. Locaţia poate găzdui evenimente culturale (în zona zidului dintre Bstionul Cojocarilor şi cel al Dogarilor), cum sunt zilele oraşului, zilele cetăţii, târguri, expoziţii, în Piaţa Consiliul Europei.

Adiacent Turnului Măcelarilor, va fi un spaţiu interactiv şi de recreere, cu o oglindă de apă şi fântâni, în pavaj.

Aceste două spaţii publice sunt considerate printre cele mai importante, având în vedere că sunt primele pe care le văd turiştii după ce intră în Aiud, în zona istorică, pe DN1.

Tot la capitolul spaţii publice, vor fi definite Piaţa Cetăţii (adiacent Turnului Măcelarilor), Piaţa Consiliul Europei (piaţă multifuncţională), Piaţa Primăriei (adiacentă primăriei), Piaţa Mică (intersecţia DN1 şi strada Simion Bărnuţiu), Piaţa Catedralei (în faţa Catedralei Ortodoxe), scuarul Liceului Bethlen Gabor (la sud de liceu), un spaţiu verde şi de joacă pentru copii (în spatele catedralei).

Sistemul de spaţii verzi va fi amenajat cu zone cu iarbă în imediata vecinătate a zidurilor cetăţii, cu plantaţie de aliniament care să includă şi copacii deja existenţi. Vegetaţia propusă cuprinde specii de frasin, platan, betula, arbore de magnolie, arbuşti coniferi, flori.

Intervenţiile vor fi făcute în etape.

Istoricul proiectului

În scopul revitalizării zonei vechi a Aiudului, au fost elaborate în anul 2003, documentațiile tehnice, faza Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, de către „Apulum 7” SRL Alba Iulia.

Ca urmare a stabilirii investitiilor prioritare pentru Municipiul Aiud, în anul 2013 s-a stabilit prin programul anual al investiţiilor publice actualizarea documentaţiilor  tehnice existente. În vederea transpunerii în practică a proiectului, considerat unul reprezentantiv pentru municipiul Aiud  este necesară completarea resurselor financiare locale  prin atragerea de fonduri din programe / proiecte de finanțare interne sau externe.

În 4 septembrie.2013, s-a atribuit , societăţii ”Capitel Proiect” SRL Alba Iulia contractul de servicii de proiectare cu obiectul „Reabilitare Zonă Centrală Protejată Municipiul Aiud, Judeţul Alba”, pentru actualizarea Studiului  de Fezabilitate (DALI), elaborarea proiectului tehnic, caietului de sarcini şi a detaliilor de execuţie.

Contractantul „Capitel Proiect” SRL Alba Iulia, declarat câștigător a procedurii organizate, elaborat documentația faza DALI,  iar noii indicatori tehnico-economici rezultaţi,  împreună cu soluțiile tehnice propuse vor fi supuşi analizei și aprobării Consiliului Local Aiud.

Au fost actualizaţi indicatorii, s-au adus completări şi îmbunătăţiri documentaţiei elaborate de proiectant, completări necesare pentru adaptarea acestui proiect la cerinţele legale actuale.

Pe lângă amenajările propuse, este nevoie şi de un bun management al spaţiiilor respective şi de o amplă campanie de promovare turistică la nivel local, naţional şi chiar internaţional, se mai propune în proiect. Schimbările sunt necesare pentru că în present obiectivul istoric este foarte greu de observat, din cauza spaţiului destructurat din jurul Cetăţii.

O prezentare a Cetăţii Medievale a Aiudului

Cetatea cu ziduri şi turnuri de piatră este amplasată pe locul unei fortificaţii de pământ mai vechi, care la rândul ei se suprapune pe o aşezare daco-romană din secolul al III-lea, era noastră. Existenţa unei prime cetăţi este atestată arheologic în secolul al XIV-lea. Potrivit tradiţiei locale săseşti, aceste începuturi ar fi avut loc înainte de marea invazie tătară din anii 1241 – 1242, însă această datare nu este încă confirmată.

În plan orizontal, cetatea are forma unui pentagon cu laturile inegale. La unghiurile de întâlnire ale zidurilor şi la mijlocul laturilor lungi ale acestora, sunt adosate turnuri cu patru, cinci şi sapte laturi. Forma actuală corespunde în mare măsură etapei a doua de construcţie, dar pe alocuri conservă şi elemente ale primei faze şi ale unor refaceri mai târzii.

Deşi de mici dimensiuni (cu perimetrul de cca 350 m), prin grosimea incintei (de 1,20 – 1,30 m) şi înălţimile zidurilor (de 7 – 8 m) la care se adaugă parapetul de cărămidă (de 2 m), cetatea a constituit un mijloc sigur de apărare în vremuri tulburi pentru locuitorii Aiudului. Apărarea era sporită şi de şanţul cu apă ce înconjura cetatea în exterior. Turnurile erau date în grija breslelor mestesugăreşti, care aveau obligaţii militare. Se vorbeşte de turnurile măcelarilor, croitorilor, cizmarilor şi olarilor – de formă rectangulară, al tăbăcarilor – cu şapte laturi, ca şi de cele ale cojocarilor şi lăcătuşilor – cu câte cinci laturi. Pe latura de vest se mai află un turn mic denumit “Kalendas”.

În interiorul cetătii sunt amplasate două edificii de cult şi patru edificii din secolele XVIII şi XIX, acestea din urmă aparţinând acum cultului reformat calvin. Cel mai important edificiu este biserica construită în stil gotic transilvănean la sfârşitul secolului al XV-lea. În prezent, aparţine cultului reformat calvin. Biserica are un turn robust, înalt de 64 metri şi prevăzut cu metereze. Cealaltă biserică datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi apartine cultului evanghelic lutheran. Biserica a fost construită pe locul vechii capele în stil romantic din prima jumătate a secolului al XIV-lea.

Complexul fortificat a fost obiectul unor reconstruiri sau reparaţii repetate, de-a lungul timpului, cu ocazia cărora nu s-a mai respectat stilul iniţial, ci s-a lucrat în stilul noilor perioade. De aici au rezultat şi particularităţile acestui monument de arhitectură medievală transilvană.

În interiorul Cetăţii se mai găsesc următoarele edificii, proprietăţi ale Oficiului parohial reformat calvin: clădirea oficiului parohial alipită jumătăţii vestice a Palatului princiar, clădirea parohială, utilizată ca locuinţă de serviciu a preotului paroh, fosta casă a clopotarului, fosta casă parohială evanghelică, cumpărată de Oficiul parohial reformat, în prezent renovată.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Aiudul o epava

    luni, 05.05.2014 at 23:54

    Vise domnilor vise ….! Aiudul e o epava! Un oras plin de gropi ,mizerie, someri,fara un orizont de dezvoltare si 2 fabrici aproape desfiintate-una rasa de pe fata pamantului!Acesta e Aiudul actual.
    10 MIL Euro nu ajung la acoperirea gropilor si pentru chefurile organizate de primar.
    Aiudul e o rusine la felul cum arata si rusine trebuie sa le fie celor ce il conduc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT la Alba Iulia. Mopedist rănit după ce un taximetru i-ar fi tăiat calea, în centrul municipiului

Publicat

Un accident rutier s-a produs duminică după-amiaza, în Piața Ion I. C. Brătianu din centrul municipiului Alba Iulia.

Un bărbat a fost rănit după ce a căzut cu mopedul, în zona intersecției cu strada București, în fața Prefecturii Alba. Din primele informații, mopedistul s-a dezechilibrat și a căzut după ce un taximetru i-ar fi tăiat calea. 

La fața locului a intervenit pentru acordarea primului ajutor o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Alba, însă bărbatul a refuzat transportul la spital.

Potrivit IPJ Alba, nu a fost nicio coliziune între cele două autovehicule.

Revenim cu detalii.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Ministerul Muncii va lansa săptămâna viitoare o aplicație care va facilita înregistrarea muncitorilor zilieri

Publicat

Săptămâna viitoare ministerul Muncii va lansa public o aplicaţie prin care se va înregistra mai uşor activitatea celor care lucrează în regim de zilieri, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

„Se pregătesc noi măsuri de sprijin adoptate de către Guvern în perioada următoare. Vor fi nişte decizii luate în legătură cu activitatea zilierilor şi a sezonierilor. Săptămâna viitoare vom lansa public o aplicaţie prin care să se poată înregistra mult mai uşor, folosind tehnologia, activitatea celor care lucrează în regim de zilieri. Vom avea verificări şi în această privinţă. Le luăm pe rând”, a spus Violeta Alexandru.

Aceasta a cerut inspectorilor din cadrul Inspecţiei Muncii mobilizare maximă şi „fără concedii” în această perioadă.

„Vă cer mobilizare maximă. Fără concedii, nu e cazul de concedii în această perioadă. Dacă vreţi respect din partea oamenilor acest respect se câştigă prin muncă şi seriozitate”, a adăugat ea.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ungaria anunţă noi restricţii la graniţă. Cetățenii care vin din România, plasați în carantină. Care sunt excepțiile

Publicat

Ungaria a decis noi restricţii în ce priveşte trecerea frontierelor, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, a anunţat duminică şeful de cabinet al premierului Viktor Orban. Astfel, începând de miercuri, 15 iulie, toți cei care vin din România (români sau maghiari) sunt plasați în carantină la intrarea în Ungaria, chiar dacă nu sunt infectați, cu excepția situației în care doar tranzitează țara. 

România a fost plasată pe „Lista Galbenă” a țărilor de risc. Printre țările din „Zona Galbenă” se mai numără Bulgaria, Marea Britanie, Portugalia, Rusia și Suedia.

Vezi și UPDATE HARTĂ: LISTA țărilor europene care au impus restricții pentru cetățenii români. În ce condiții se poate intra

Potrivit noilor reguli care urmează să intre în vigoare de miercuri, cei care intră în Ungaria din țările plasate în „Zona Galbenă” vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, transmite guvernul maghiar.

Evitarea carantinei se poate face doar prin prezentarea a două teste negative efectuate cu cel mult cinci zile înainte de intrarea în Ungaria.

Totodată, cei care doar tranzitează țara, fără ședere, dar și cei care transportă marfă sunt exceptați de la intrarea în carantină, dar vor fi totuși supuși unor controale medicale.

Budapesta a introdus unele țări și în „Zona Roșie”. Asta înseamnă că cetățenii din Ucraina, Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia, Muntenegru nu mai pot intra în Ungaria.

sursa: biziday.ro, kormany.hu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA centrelor de testare COVID-19 din țară. Unde vă puteți testa înainte de a pleca în vacanță în Grecia, din 15 iulie

Publicat

Ministerul Sănătăţii a făcut publicat lista centrelor de testare, adresele şi numerele acestora pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care vor să călătorească în Grecia, unde trebuie să prezinte, din 15 iulie, un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

„În sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia și care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătății a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele și numerele de telefon ale acestora”, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Vezi și HARTĂ: LISTA țărilor europene care au impus restricții pentru cetățenii români. În ce condiții se poate intra

Centrele de testare COVID-19 din țară:

Judet – Denumire Unitate de Testare / Oraș – Adresa – Telefon

Alba – DSP ALBA – Bd. Revolutiei 1989, 23, Alba Iulia, Alba, 510077, Alba Iulia – 0258 835 243

Alba – Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia – Str. Mușețelului ,nr.2, Alba Iulia, Alba, 510077, Alba Iulia – 0258 826 272

Arad – DSP ARAD – Strada Mărășești 63, Arad – 0257 280 449

Argeș – Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti – Aleea Spitalului 36, Pitești 110283 – 0248 287 150

Argeș – Spitalul Orasenesc Sf. Spiridon Mioveni – Corp vechi/Maternitate corp nou – Bulevardul Dacia 131A – 0248 433 877

Argeș – Spitalul Municipal Câmpulung – Strada Doctor Costea 8, Câmpulung 115100 – 0248 510 100

Bacău – DSP BACAU – Strada Vasile Alecsandri 45, Bacău 600009 – 0234 512 850

Bacău – Spital Judetean de Urgenta Bacau – Strada Spiru Haret 2-4, Bacău 600114 – 0234 534 000

Bacău – Spital Municipal ”Sf Ierarh dr. Luca Onesti” – Strada Perchiului 1, Onești 601048 – 0234 323 111

Bihor – Spitalul clinic Judetean de Urgenta Oradea – Spitalul clinic Judetean de Urgenta Oradea – 0259/434406; centrala: 0259211345

Bihor – Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu – str. Corneliu Coposu, nr. 12, loc. Oradea – 0359/803800

Bihor – Spitalul Municipal Dr. Pop Mircea” Marghita” – str. Eroilor, nr. 12-14, loc. Marghita – 0259/362475

Bistrița Năsăud – DSP BISTRITA NASAUD – Sediul 1: str.Grănicerilor,nr.5;Sediul 2:str. Zimbrului,nr.5, Bistrița – 261232602; 0263217337

Bistrița Năsăud – Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita – Bistrița, Str. General Grigore Balan, nr.43 – 263231404; 0263214390 263215608

Botoșani – Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani – Str. Marchian nr. 11  Botosani – 0231 518812

Brăila – Spitalul Judeţean de Urgenta Braila –  str Șoseaua Buzăului, nr. 2 – 0239 692.222

Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infectioase – Str. Mihai Viteazu Nr. 9, Brasov – 0268 422 474 ; 0268 422 464

Brașov – Spitalul „Sf. Constantin” – Brașov – CALEA BUCURESTI 318, BRASOV – 0268.300.300

Brașov – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov – Calea București 25, Brașov 500326 – 0268 320 022

Brașov – Spitalul Municipal Codlea – Str. 9 Mai nr. 10, Codlea – 0268 25 21 53

Brașov – Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie Dr. IA Sbarcea Brasov – str. George Baritiu nr. 36 Brasov – 0368 202013

București – INSP Bucuresti – Strada Doctor Leonte Anastasievici 1-3, București 050463 – 021 318 3620

București – Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals – Str. Dr.Calistrat Grozovici nr.1, Sector 2 – 021.201.09.80

București – Institutul Clinic Fundeni – Sos. Fundeni nr.258, sector 2 – 021.275.05.00

București – Sanador SRL – Str. Sevastopol, nr. 9, sector 1, București – 021-9699

București – Regina Maria/Centrul Medical Unirea – Piața Charles de Gaulle, București 011857, – 021 9268

București – Regina Maria/Genome And Genetics – Strada Av. Ghe Stalpeanu, nr. 8, Sector 1 (in spatelei Pietei Domenii) – 021 9268

București – Genetic Lab SRL – Strada Milcov nr 5, București 012244 – 0732 123 304

București – Clinica Sante SRL Sediu Agricultori – Str. Agricultori, Bucuresti –

București – Spitalul Clinic de Boli Infectioase Dr. Victor Babes – Sos. Mihai Bravu nr.281, sector 3, Bucuresti – 021.317.27.27

București – Clinica Sante SRL Sediu Giurgiului – Șos. Giurgiului, nr. 46, Sector 4 – 021 337 30 34

București – Personal Genetics SRL – Strada Frumoasă 4, București 010987 – 021 311 0776

București – Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila – Str. Mircea Vulcanescu  nr. 88, Sector 1 – 021.319.30.51 021.319.30.48

București – Spitalul de Urgență al SRI Prof. Dr. Agripa Ionescu – Str. Arh. Ion Mincu  nr.7, sector 1 – 021.222.81.29

București – SC GRAL Medical SRL – Bucuresti – 021-323.00.00

București – SC Medlife SA – Bucuresti – (021) 9646

București – S.C. ImunoMedica Provita S.R.L. Bucuresti – Strada Virgiliu 81, București 010882 – 031 405 0350

București – SC Lotus Med SRL Bucuresti – Strada Nicolae G. Caramfil 42, București 014145 – 021 232 8233

București – Institutul Nationale De Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara Cantacuzino – Splaiul Independenței 103, București 050096 – 021 306 9100

București – Institutul de Virusologie „Ștefan Nicolau” – Str. Mihai Bravu, nr 285, Bucuresti – 021 324 2590

București – Serviciul de Inspectie Sanitara si Sanatate Publica – Strada Avrig 72-74, București 021578 – 021 252 7978

București – AMS Laborator Genetic – Strada Turturelelor nr. 62, București 030167 – 0744 439 308

București – Fundația Victor Babeș – București – Șoseaua Mihai Bravu 281, București 030303 – 021 317 9503

București – Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – Splaiul Independenței 169, București 050098 – 021 318 0523

București – Institutul Marius Nasta – Sos. Viilor, nr. 90, sector 5 – 021 335 69.10

Buzău – DSP BUZAU – Str.G-ral Grigore Bastan nr.3, Buzau – 0238.721901; 0238.725690 0238.725691

Cluj – INSP Cluj – Strada Louis Pasteur Louis, 6, Cluj-Napoca – 0264 594 252

Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca – CLUJ-NAPOCA, STR. IULIU MOLDOVAN NR. 6 – 036.413.012

Cluj – SPITALUL Clinic Judetean Urgenta Cluj-Napoca – CLUJ-NAPOCA, STR. CLINICILOR NR. 3-5 –  0264296400; 0264592771 centrala

Cluj – Regina Maria/Genetic Center – Strada Observatorului, nr. 109 (intrarea prin Str. Padurii, nr 2), Cluj – 021 9268

Cluj – Institutul Oncologic Prof. Ion Chiricuta – CLUJ-NAPOCA, STR. REPUBLICII NR. 34-36 – 0264598361;0264450669

Cluj – UMF Iuliu Hațeganu/Centrul De Cercetări Pentru Genomică Funcțională – Strada Victor Babeș 8, Cluj-Napoca – 0374 834 810

Cluj – Institutul De Medicină Legală Cluj-Napoca – Strada Clinicilor 3-5, Cluj-Napoca 400006 – 0264 596 882

Constanța – DSP CONSTANTA – ALEEA LACRAMIOAREI NR.1, CONSTANTA – 0241.480.939    0241.480.940  0241.480.948

Constanța – Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta – BD. FERDINAND NR.100, CONSTANTA – 0241.484.501. 0241.484.500

Constanța – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei Constanta – BD. TOMIS NR.145, CONSTANTA – 0241.662.222

Constanța – Spitalul Municipal Medgidia – STR. MIRCEA CEL BATRAN NR.2, MANGALIA – 0241.810.690

Constanța – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa – STR. SENTINELEI NR.40, CARTIER PALAZU MARE – 0241.486.324 0241.486.301

Covasna – SC PROVITAM SRL Sfantu Gheorghe – Strada Muncitorilor 16, Sfântu Gheorghe 520032 – 0267 312 919

Covasna – Laboratorul de biologie moleculara MedLife – Sf. Gheorghe – Str. Kos Karoly nr. 60, Sf. Gheorghe – 0267-307.340

Dâmbovița – Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste – Str. T. Vladimirescu, nr. 48, Targoviste, JUDET Dambovita – 0245/631582

Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Craiova – Craiova, Calea Bucureşti, nr. 126 – 0251-543106

Dolj – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova – Craiova, str. Tabaci, nr.1 – 0251- 502200

Galați – Sp.Clinic Judetean de Urgenta Sf.Ap.Andrei Galati – Str.Brailei nr.177 Galati – 0236.301.111

Galați – Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi – Str.Stiintei nr.177 Galati – 0236.460.712

Galați – Spitalul Orășenesc Targu Bujor – Galati – Str.Eremia Grigorescu nr.79 Tg.Bujor – 0236.340.577

Gorj – Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu – Str. Progresului, nr. 18 Targu-Jiu – 0253.237.801

Harghita – DSP HARGHITA – Miercurea ciuc, str.Miko , nr.1 – 0266-310423

Harghita – Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc – Str. Dr. Dénes László nr. 2, Loc. Miercurea Ciuc – 0266-324193

Harghita – Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc – Loc. Odorheiu Secuiesc, str. Bethlen Gábor nr. 72 – 0266-212186

Harghita – SC Prodia SRL MIERCUREA CIUC – Strada Mikó 1, Miercurea Ciuc – 0266 311 468

Hunedoara – Spitalul Judetean de Urgenta Deva – Deva,22 Decembrie, nr 58 – 0254.227.070

Hunedoara – Spitalul Municipal Hunedoara – Hunedoara, str. Victoriei, nr.14 – 0254/713820

Ialomița – Spital Judetean de Urgenta Slobozia – str. Decebal, nr. 3 Slobozia – 0243/234786

Iași – INSP Iasi – Iasi –

Iași – Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii Sf Maria Iasi – Str. Vasile Lupu, nr. 62, Iași – 232264266

Iași – Origyn Fertility Center – Iași – Strada Palat Nr. 3C, Iași 700032 – 0232 255 511

Iași – Centrul Avansat de Cercetare – Dezvoltare în Medicină Experimentală CEMEX Iași – Strada Mihail Kogălniceanu 9-13, Iași 700259 – 0232 211 818

Iași – SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECTIOASE SFANTA PARASCHEVA – Strada Octav Botez nr. 2, Iasi – 0232 267719

Iași – Institutul Regional De Oncologie – Strada General Henri Mathias Berthelot 2-4, Iași –  0374 278 810

Iași – Investigatii Medicale Praxis – Bulevardul Independenței nr. 33, Iași 700102 – 0232 206 180

Ilfov – Synevo România SRL – Str. Industriilor, Nr. 25, comuna Chiajna, judeţul Ilfov – 021 407 07 00 021 315 19 93

Maramureș – Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie – Baia Mare, Str. V.Lucaciu nr.72 – 0262.211.915

Mehedinți – Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta-Turnu Severin – Drobeta-Turnu Severin, Str. Mihai Viteazu Nr.4, Judet Mehedinti – 0252/313751

Mureș – Spitalul Clinic Judetean Mureș – Tg.Mureş, str. Bernady Gyorgy nr. 6 – 0265 230 000;0365 882 585

Mureș – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – corp clădire Chirurgie infantilă + maternitate – Tg.Mureş , str. Gh.Marinescu nr. 50 – 0372-653.100; 0265-212.111; 0365-430.606

Mureș – Universitatea de Medicina, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie George Emil Palade” Târgu Mureş” – Strada Gheorghe Marinescu 38, Târgu Mureș – 0 265 215.551

Neamț – Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt – B-dul Traian, nr. 1-3, P. Neamt – 0233.219.440

Neamț – SPITALUL MUNICIPAL DE URGENTA ROMAN – str. Tineretului, nr.28, Roman – 0233.742.511

Olt – DSP OLT – str.Crisan Nr.9-11, Slatina – 0372.394.714

Olt – Spitalul Judetean de Urgenta Slatina – Str. Crişan nr.5, Slatina – 0249.431.764

Prahova – DSP PRAHOVA – Ploiesti, str. Take Ionescu nr. 13 – 0244.522.201-PERMANENTA 0745.633.707

Prahova – PRAHOVA – Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti – Ploiesti, str. Gageni nr. 100 – 0244.537.711

Sălaj – Spitalul Judetean de Urgenta Zalau – Str. Simion Bărnuțiu, nr. 67 – 0260.616.920

Satu Mare – Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare – str. Prahovei nr. 1 Satu Mare – 0261.748.301

Sibiu – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu – B-dul Corneliu Coposu Nr. 2-4, Sibiu – 0269/215050

Sibiu – Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu – Sibiu, str.Pompeiu Onofreiu, nr.2-4 – 0269 – 230250

Suceava – DSP SUCEAVA – Suceava, str. Scurta nr.1A – 0230514557 ; 0330401136 – 7 ; 0330401436-7

Suceava – Spitalul Judetean de Urgenta Sfantul Ioan cel Nou Suceava – Bdul 1 Decembrie 1918, nr.21 – 0230.222.098

Teleorman – DSP TELEORMAN – Str. Av. Alex. Colfescu, Nr. 79, Alexandria – 0247 311 221

Teleorman – Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria – Str. Libertatii, Nr. 1, Alexandria – 0247 306 711

Timiș – INSP Timisoara – Bulevardul Victor Babeș 18, Timișoara –  0256 498 344

Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara – Timisoara, Gheorghe Adam, Nr.13 – 0256.207.670

Timiș – S.C. Bioclinica S.A. Timisoara – B-dul Cetății, nr. 53B, Timișoara – 0256-220767 0256-220768

Timiș – SC Med Life SA – Bulevardul General Ion Dragalina 37A, Timișoara – 0256 960

Timiș – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Pius Brinzeu – Timisoara, str. Liviu Rebreanu nr. 156 – 0356.433.111

Timiș – Spital Municipal  Dr Teodor Andrei” Lugoj” – LUGOJ, STR. GHE. DOJA NR. 36, JUD. TIMIS – 0256.354.912

Timiș – Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timişoara – Timisoara, Str. Hector, Nr.1, judet Timis – 0256.200.048

Tulcea – Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea – Str.1848 nr.32 Tulcea – 0240.532.209

Tulcea – SC Routine Med SRL Tulcea – Strada Mahmudiei 49-51, Tulcea – 0240 530 751

Vaslui – Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui – str. Stefan cel Mare, nr. 233, Vaslui – 0235/312120

Vaslui – Spitalul Municipal de Urgenta Elena Beldiman” Barlad” – Str. Republicii nr.300, Barlad – 0235/416440

Vrancea – DSP VRANCEA – B-dul. Garii Nr. 14, Focsani- Vrancea – 0237/225979

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate