Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO: SALĂ POLIVALENTĂ la Alba Iulia. Cum va arăta și unde va fi amplasată. Planurile Primăriei – documentația PUZ în consultare

Publicat

Sală polivalentă la Alba Iulia. Primăria a pus în consultare publică documentația pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal al proiectului. Sunt variante de amenajare a terenului pentru construirea sălii, parcării, spațiilor verzi și străzilor de acces.

Reamintim că primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat acum doi ani privind inițiativa de construire a unei săli polivalente de 3.000 de locuri.

Locația este pe strada Brândușei (drumul spre cartierul Pâclișa), în zona bazei sportive Constructorul. Terenul vizat de documentația PUZ este de 89.208 mp, situată în intravilan.

Se propune ”schimbare reglementări urbanistice în vigoare” – elaborare PUZ, pentru construirea unei săli polivalente și realizare acces.

”Noile funcțiuni propuse vor deservi municipiul și județul printr-un centru modern de pregătire sportivă și printr-un nou cadru de găzduire a evenimentelor sportive sau culturale indoor de dimensiuni mari, ce nu pot fi găzduite în momentul actual altundeva în oraș.

Zona se află aproape de viitoarea centură ocolitoare de sud (prelungirea Străzii Ion Lăncrănjan) ce va facilita accesul mai rapid spre autostrada A10, spre autogară și gară”, se precizează în proiect.

Sală polivalentă la Alba Iulia. Situația actuală a terenului

În prezent, aproximativ jumătate din terenul ce face obiectul PUZ-ului (45418 mp) este Baza Sportivă Constructorul. În această locație, în prezent. se poate practica tenis de câmp pe 6 terenuri. Mai este un poligon de tragere pentru tir sportiv și se mai practică pescuit într-un iaz.

Baza sportivă se află într-o stare avansată de degradare.

În zona s-a dezvoltat cartierul rezidențial La Recea.

”Prin Planul Urbanistic Zonal aprobat în anul 2010 zona a fost reglementată în vederea strămutării locuitorilor din Roșia Montană, afectați de proiectul de exploatare minieră” (cartier Recea – n.r.), se arată în documentație.

Aproximativ un sfert din areal (22591 mp) este lipsit de o utilizare. Terenurile sunt ocupate cu vegetație crescută într-un mod necontrolat. Aceste suprafețe sunt ocupate de construcții și anexe edificate fără forme legale”, se arată în proiect.

Sală polivalentă la Alba Iulia. Descrierea locației

Terenul se află la:

  • 3 km distanță față de autostradă A10
  • 2 km distanță față de centrul localității
  • 1,8 km distanță față de gară și autogară
  • 500 m față de stațiile de autobuz de pe strada Brândușei

Terenul se învecinează:

  • pe latura de est cu cartierul rezidențial “La Recea”
  • pe latura de nord cu terenuri aflate în proprietate privată și strada Brândușei, domeniu public Alba Iulia
  • pe latura de vest cu terenuri aflate în proprietate privată și strada Zori de Zi, domeniu public Alba Iulia
  • pe latura de sud cu limita extravilanului municipiului Alba Iulia

Sală polivalentă la Alba Iulia. Amenajări propuse

Se vor crea două noi accese în partea de nord și est, după construirea bulevardului Ion Lăncrănjan (centura ocolitoare de sud)

Zona este conectată și la sistemul Velo prin pista de biciclete de pe Strada Brândușei ce leagă proiectul de partea centrală a orașului.

În apropierea zonei există rețelele necesare dezvoltării propunerilor (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu gaz, telecomunicații, iluminat public).

Se propune ca aproximativ 19,17% din teren să fie ocupat cu spații verzi naturale și amenajate.

Suplimentar, se vor amenaja spații verzi pe o suprafață de minim 30% din suprafața a două loturi.

În zona pentru parcaje, pe viitor se poate amenaja parcare multietajată.

Se propune parcelarea în 8 loturi:

  • 3 loturi cu destinația de spații verzi amenajate
  • 3 loturi destinate căilor de circulație carosabile și pietonale
  • un lot cu funcțiuni sportive și de agrement (aferent Sălii Polivalente)
  • lot cu o funcțiune mixtă.

Sală polivalentă la Alba Iulia. Străzi noi

Străzile noi propuse sunt etapizate în 3 faze:

  • în prima fază se va realiza strada ce asigură legătura cu strada Brândușei și conectivitatea cu sistemul velo și sistemul pietonal de pe aceasta. În această fază se propune modernizarea străzii de acces spre strada Zori de Zi.
  • Pentru a doua fază se va realiza un acces secundar, concomitent cu realizarea bulevardului Ion Lăncrănjan (centura ocolitoare pe latura de sud, investiție in curs de execuție), ce va lega zona de noua centură sudică a municipiului.
  • În cea de-a treia fază se va realiza o stradă în partea de nord cu dublu sens ce se va conecta și ea cu viitorul bulevard Ion Lăncrănjan.

Strada principală propusă vor avea o deschidere de 15 m, din care:

  • zonă carosabilă cu dublu sens de 6 m
  • rezervă teren benzi suplimentare de circulatie
  • zone verzi cu aliniament de copaci
  • piste de biciclete
  • trotuar pietonal.

Se mai propun două noi străzi care să ofere acces pentru zona de nord și est a zonei de studiu, cu un profil variabil, de minim 13 m, cu două benzi de circulație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. m

    vineri, 12.04.2024 at 23:12

    au uitat de metroul propus tot de primar în fosta campanie electorala. și poate leagă metroul și cu noul strand, propus tot de primar în fosta campanie electorala. dacă nu se face vine florin roman și ne spune ca psd e de vina. trebuie sa dea cineva vina și pe psd dacă turistul numărul 1 al tarii e ocupat cu golful, drumețiile, delegațiile și printre altele și candidatura la NATO

  2. pilu

    sâmbătă, 13.04.2024 at 13:22

    Nu aţi copiat-o pe cea de la Blaj ? Parcă altcumva arată sălile de sport prin alte părţi. Hală de producţie, ş-atât.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate