Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO ȘTIREA TA: Trotinetele electrice din Alba Iulia, lăsate la voia întâmplării prin oraș, la doar o zi după ce au fost aduse

Publicat

Trotinetele electrice „Lime” au ajuns vineri la Alba Iulia, dar sâmbătă și duminică erau deja abandonate prin tot orașul, pe spațiul verde și chiar pe pistele de biciclete. 

Mai mulți cititori Alba24 au trimis fotografii cu trotinetele lăsate pe loc după utilizare, pe unde s-a nimerit.

Trotinetele sunt disponibile prin ride-sharing la cele aproximativ 60 de centre de ridicare, amplasate în oraș.

Serviciul de mobilitate urbană al startup-ului american Lime s-a lansat în România în aprilie 2019, la București.

După mai bine de un an, în august 2020 trotinetele electrice Lime au ajuns și la Cluj – Napoca, iar acum la Alba Iulia.

Pentru a închiria o trotinetă, utilizatorii trebuie să descarce aplicaţia din Google Play sau App Store şi să localizeze pe hartă cea mai apropiată trotinetă cu respectarea instrucţiunilor din aplicaţie.

Prețurile

Tariful este de 0,6 lei (60 de bani) / minut.

  • Costul de utilizare (deblocare/pornire) al trotinetelor va fi de 2 lei în primele trei luni de la lansarea serviciului. După această perioadă, costul de deblocare/pornire va fi de 3 lei.
  • Abonamentul lunar va costa 9 lei, iar în acest caz nu se mai plătește deblocarea/pornirea (se plătește doar minutul de utilizare).

De modul de amplasare al trotinetelor s-au plâns și taximetriștii din Cetate.

Câteva au fost amplasate în dreptul stației de taxi de la Spitalul Județean, exact în zona de urcare/coborâre a clienților.

Citește și: UPDATE FOTO: La Alba Iulia au ajuns primele trotinete electrice disponibile prin ride-sharing. Care sunt tarifele de utilizare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tux

    duminică, 11.04.2021 at 18:03

    Da normal că s-au plâns taximetriștii, fiindcă aceste trotinete le cam taie din clientela mai tânără. Ei se plang de orice act de concurență la adresa lor, dar ce sa vezi, aceste trotinete cred că vor avea succes la fel cum se întâmplă prin mai toate orașele care se vor cat de cat moderne.
    Nu spun că serviciile taximetriștilor sunt rele, chiar din contra aici în Alba Iulia, pot spune că în mare sunt cum ar trebui sa fie, dar nu ne putem opune curentului de modernizare al orașelor.
    Legat de lăsarea trotinetelor peste tot prin oraș, sincer nu prea vad problema decât în cazurile în care sunt lăsate în stradă. Daca sunt lăsate peste tot prin oraș, creste șansa să găsești o trotineta disponibila cat mai aproape de tine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax