Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tabăra de sculptură în piatră pe „Dâmbul lui Gâf”, în comuna Horea. Lucrările vor fi expuse în cel mai mare parc tematic de artă, dedicat iubirii

Publicat

21192586_882078581942615_620825593628593131_n Artişti din întreaga ţară, studenţi sau profesori specializaţi în sculptură, participă în aceste zile la Tabăra Naţională de Sculptură în Piatră „Dâmbul lui Gâf”, eveniment organizat în premieră în acest an de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Tabăra a debutat în 24 august şi se desfăşoară până în 4 septembrie, perioadă în care participanţii sunt provocaţi să îşi folosească imaginaţia şi creativitatea pentru a realiza sculpturi unice dedicate iubirii. Tema taberei este „Eros”, iar toate sculpturile vor trebui să păstreze central tema iubirii fiind realizate din blocuri foarte mari de piatră. Tabăra se desfăşoară pe Dâmbul lui Gâf, în comuna Horea din Munţii Apuseni.

Tabăra Naţională de Sculptură în Piatră <Dâmbul lui Gâf> este organizată în premieră în acest an şi reuneşte artişti din întreaga ţară. Tema sculpturilor este <Eros>, astfel că iubirea este sentimentul care va stârni imaginaţia artiştilor. Aşteptăm cu real interes finalizarea lucrărilor pentru că acestea vor intra în proprietatea organizatorilor şi vor mobila un parc de artă ce va fi amenajat pe Dâmbul lui Gâf, în comuna Horea”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

La finalul taberei toate sculpturile vor deveni proprietatea comunei Horea, iar Centrul de Cultură Augustin Bena” va avea dreptul de folosire a imaginii lucrărilor pentru realizarea unor materiale de promovare viitoare. De asemenea, lucrările vor fi expuse pe Dâmbul lui Gâf, care va deveni cel mai mare parc tematic de artă dedicat iubirii din România. Tabăra este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Comunei Horea.

Comuna Horea este situată în partea de nord-vest a judeţului Alba, pe Valea Arăzii, afluent al râului Arieşul Mare şi se află la 102 km distanţă faţă de Alba Iulia, reşedinţa de judeţ şi la 26 km nord-vest de Câmpeni. În această comună din Munţii Apuseni, respectiv în satul Fericet, s-a născut Vasile Ursu Nicola, cunoscut sub numele de Horea, marele conducător al Revoluţiei din Transilvania din anul 1784.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax