Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO | 60 de familii din Alba Iulia au primit casă nouă de la ANL. Vezi cum arată apartamentele și ce au declarat oficialitățile


Publicat

Șaizeci de familiii tinere din Alba Iulia s-au mutat vineri în casă nouă, în apartamentele de la ANL. După ani buni de așteptare pentru unii și după nenumărate sesiuni de contestații, consilierii locali cu aprobat lista finală și definitivă de repartizare a locuințelor. Proprietarii și-au primit cheile în jurul prânzului, iar la inaugurare a fost prezent și primarul Mircea Hava și câțiva consilieri. Alte opt familii au fost repartizate în garsoniere, pe strada Livezii.

„Cred că termenul de finalizare era undeva prin mai, dar nu s-au finalizat din motive legate de constructor. Au fost tot felul de încurcături, cu subantreprenori, lucruri care nu intră în atributul nostru. S-au rezolvat și marea bucurie este că 60 de familii au reușit să se mute aici. Mai sunt încă 8 garsoniere pe strada Livezii, însă mai sunt multe documente de făcut acolo. Recepția nu s-a făcut în 7, pentru că poimâine este 9, ci s-a făcut pentru că trebuia să se facă. Oamenii așteptau deja să se mute înainte de sărbători”, a declarat primarul Mircea Hava.

„Din păcate au existat câteva nemulțumiri legate de distribuția apartamentelor, dar nu am putut să îi mulțumim pe toți. Eu mă bucur că, cu eforturi, am reușit să le acordăm înainte de sărbători, este un lucru foarte important. Acum, un alt lucru pe care trebuie să îl înțeleagă toată lumea este că până miercuri noi vom încerca să terminăm toate contractele, cel târziu joi să le dăm pe toate, iar ulterior să începem să facem contractele de la apă, gaz, curent și gunoi. Acum, le reamintesc tuturor că  cel mai complicat va fi la gaz. Luni dimineața am stabilit o întâlnire cu directorul de la gaz și vrem să grăbim treaba, pentru ca până de Crăciun să poată toată lumea să se mute în apartamente”, a explicat consilierul local Simone Albani, membru în Comisia de analiză a cererilor pentru locuințe sociale.

Pentru a putea fi locuite, apartamentele mai trebuie branșate la gaz, curent, apă, iar, pentru fiecare utilitate, proprietarii trebuie să semneze un contract individual. În unele apartamente, parchetul laminat era desprins și umflat din cauza frigului din ultimele zile, însă proprietarilor li s-a explicat că această problemă se poate rezolva, prin scoaterea plintelor de pe margini, care va permite întinderea parchetului.

„Apartamentele arată foarte bine. Sunt apartamente care, după cum bine știți, au trecut prin mai multe probleme cu constructorii, dar până la urmă arată foarte bine. Mai sunt câteva probleme, de exemplu în perioada asta de frig s-a mai dezlipit parchetul, dar constructorul va rezolva și această problemă. Încercăm să îi mulțumim pe toți. Implicare din partea noastră este, cel puțin din a mea, la maxim, 100%, că asta am încercat să rezolv de când am intrat în Consiliul Local. A fost una dintre primele probleme pe care am încercat să le rezolv încă de când eram viceprimar. Mă bucur că am ajuns astăzi la încheiere”, a adăugat Simone Albani.

Unul dintre cele mai contestate dosare a fost cel al lui Emanuel Drăgușin, clasat pe locul 1 pe listă, cu 64 de puncte. Acesta a ținut să clarifice problema pentru cei care au îndoieli legate de corectitudinea procedurii prin care a obținut apartamentul, explicând că a aplicat pentru ANL în urmă cu 8 ani, în 2004. „A fost o așteptare destul de lungă […] dar mă bucur că până la urmă s-au dat apartamentele în folosință, la prima vedere par foarte frumoase. […] Îi invit pe toți cei care au bănuieli să îmi verifice dosarul, să vadă dacă este vreo problemă. Vreau să spun că a fost o anchetă din partea Serviciului de Asistență Socială al Primăriei, făcută exact așa cum trebuie, tocmai pentru că existau suspiciuni. Mi-am depus dosarul exact ca orice alt cetățean și beneficiez de acest apartament exact în condițiile legii și cum ar face orice om obișnuit”, a precizat Emanuel Drăgușin.

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUNȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Makavelis

  vineri, 07.12.2012 at 18:29

 2. eugen

  vineri, 07.12.2012 at 22:34

  EU NU CRED CA S-A PUTUT FACE CEVA CARE SA POATA FI ARATAT CU DEGETUL ORCARE AR FI PERSOANA IN CAUZA DAR MINTEA OMULUI E FRT INTORTOCHEATA SI TE POTI ASTEPTA LA MULTE DIN PARTEA UNORA CARE S-AU TREZIT SA FACA CONTESTATII FARA A AVEA UN SUBSTRAT DE ADEVAR SAU SUSTINERE LA ACEASTA DAR ASA ESTE ROMANUL SI NU PUTEM SCHIMBA ASTA DAR EU CEL PUTIN AM ASTEPTAT 5 ANI LUNGI SI GREI LOCUIND IN CHIRIE IAR CIND AM VAZUT CA SE TOT LUNGESTE TREABA AM APELAT LA PRESA (REALITATEA TV) PTR A TRAGE UN SEMNAL DE ALARMA ASUPRA ACESTUI FAPT PTR CA BLOCURILE AU INCEPUT SA FIE SCRISE SI CU PAMINT IN BALCOANE CHEMIND SA FIE DE FATA MAI MAI MULTE PERSOANE DAR TOATE MAU REFUZAT FIINDULE FRICA DE AUTORITATI CA VOR FI EXCLUSI DE PE LISTA MIE SINCER NU MIA FOST FRICA SI ERAM CAPABIL DE MULT MAI MULTE.
  AM FOST SI LA SEDINTA DE CONSILIU DIN 28 11 2012 IN CARE LE-AM CERUT CONSILIERILOR GRABIREA PUNERI IN POSESIA ACESTORA DE CATRE NOI IN TIMP CE ALTI STATEAU ASCUNSI NESPUNIND NIMIC PTR SUSTINERE
  SPUN TOATE ASTEA PTR CA SINT REVOLTAT IMPOTRIVA CELOR CARE S-AU TREZIT SA FACA CONTESTATII NEINTEMEIATE DAR SPER SA FIE OAMENI GOSPODARI SI LA LOCUL LOR
  AS VREA SA LE MAI SPUN SA LE FIE RUSINE CELOR CARE NU I-AU STRINS MINA D-LUI SIMONE ALBANI CARE S-A IMPLICAT 1000 LA SUTA IN ACEASTA TREABA DAR EI NU O STIU SI NU APRECIAZA ASTA SPUNIND CA ESTE ITALIA SI CE VINE EL SA FACA LEGEA PE AICI
  E ADEVARAT CA ETE ITALIAN DAR ESTE UN OM CARE VREA BINELE ALTORA IN TIMP CE NOI SINTEM NERECUNOSCATORI

 3. Ray

  sâmbătă, 08.12.2012 at 01:12

  „eugen”,nu vrei tu sa iei o carte de gramatica de clasa a 5-a si dupa aceea sa incepi sa scrii pe blogul unui site de presa?

 4. alfa

  duminică, 09.12.2012 at 20:09

  VINERI AM VAZUT SI EU RAUTATEA OAMENILOR…. DUPA CE CA PRIMESTI UN AP MAI BAGI DI DE VINA……… SE FACEAU TOT FELUL DE COMENTARII PROASTE……… OAMENII SUNT FOARTE RAI…….. PACAT

 5. alex

  luni, 10.12.2012 at 13:15

  apartamentele s-au dat pt ca au fost indeplinite conditiile legale, mai mult sau mai putin, pana la urma era un drept al celor care se aflau pe liste, nu le-a dat d-l primar sau altii din buzunarele lor. de-aia au fost alesi ca sa reprezinte interesele cetateanului, lucru pt care sunt platiti

 6. bogdan

  luni, 10.12.2012 at 13:33

  da, d-le Dragusin, totul e conform legii, doar stiati ca se va ajunge la discutii, asa ca ati avut grija din timp sa fie totul legal, doar stim cu totii ca sunt atatea portite si smecherii….bravo celor care au gasit aceste portite si au facut sa fie curati ca lacrima, se putea foarte bine sa luati numarul unei cereri mai vechi si astfel sa acumulati multe puncte, si cate alte posibilitati nu mai exista. cu toate acestea sa folositi sanatosi apartamentul, si daca mai exista un pic de constiinta cand treceti pe strada si vedeti un copil amarat ii puteti da o paine, ca poate tocmai acelui copilas i-ati luat casa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

O nouă licitație pentru finalizarea rețelei de canalizare din Șibot și Balomiru de Câmp. Valoarea investiției, majorată

Publicat

Primăria Șibot caută un constructor pentru continuarea și finalizarea lucrărilor la rețeaua de canalizare menajeră din localitățile Șibot și Balomiru de Câmp. În acest sens a fost lansată o nouă licitație, luni, 25 ianuarie. Față de licitația anterioară, lansată în luna septembrie 2020, valoarea totală estimată a fost majorată de la 7,6 milioane de lei la 11,7 milioane de lei, fără TVA. 

Primăria Șibot a lansat luni în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o nouă licitație pentru continuarea lucrărilor la rețeaua de canalizare menajeră și stații de epurare din Șibot și Balomiru de Câmp.

Valoarea totală estimată este de 11.706.266,37 de lei, fără TVA. 

Reamintim faptul că în primăvara anului 2019, în urma unei proceduri inițiate în SEAP a fost atribuit contractul de lucrări către un ofertant (Aria Construct SRL din Alba Iulia). Pe parcursul derulării lucrărilor au apărut neînțelegeri în ceea ce privește execuția racordurilor aferente rețelei de canalizare, executantul refuzând execuția acestora. În aceste condiții a fost necesară rezilierea contractului și reluarea procedurii pentru restul de executat din cadrul investiției. Procentual a fost executat aproximativ 1,2% din valoarea investiției.

În baza contractului de lucrări reziliat s-au decontat lucrări în valoare de 105.994,91 de lei, fără TVA. Din valoarea decontată inițial, a fost returnată suma de 6.415,08 lei, fără TVA, rezultând valoarea plătită aferentă contractului inițial de 99.579,83 de lei, fără TVA.

În 9 septembrie 2020 a fost reluată procedura de achiziție publică, valoarea totală fiind estimată la circa 7,6 milioane de lei, fără TVA, însă nu s-a prezentat nici un ofertant fapt pentru care aceasta a fost anulată automat de către sistemul SEAP.

Citește și Rețeaua de canalizare din Șibot și Balomiru de Câmp, din nou la licitație. Constructorul inițial a refuzat execuția racordurilor

Comuna Șibot a înaintat către proiectant solicitarea de a reanaliza bugetul proiectului – devizul general în situația în care valorile estimate nu mai corespund valorilor de piață actuale (ținând cont de faptul că evaluarea proiectului datează din anii 2016 – 2017). În urma evaluării, proiectantul a transmis noul deviz al investiției care a fost aprobat prin hotărârea Consiliului Local Șibot nr. 51 / 02.12.2020.

Indicatori tehnici ai investiției

Localitatea Șibot: 

– total lungime rețea de canalizare – 11.743 ml

– total lungime conductă refulare – 2.110 ml

– număr de cămine de vizitare – 392 buc.

– subtraversări de drumuri – 3

Localitatea Balomiru de Câmp:

– total lungime rețea de canalizare – 4.581 ml

– total lungime conductă refulare – 1.260 ml

– subtraversări de drumuri – 9 (din care o subtraversare de autostradă)

– subtraversări de cale ferată – 2

– subtraversări cursuri de apă – 6

– subtraversare rețea de gaz – 1

– racorduri – 750 buc.

– cămine de vizitare – 392 buc.

– stații de pompare ape uzate – 5

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul din Fărău dispărut în urmă cu două săptămâni, găsit decedat la patru kilometri de locuința sa. Ce s-ar fi întâmplat

Publicat

Ioan Gatea, bărbatul de 74 de ani din comuna Fărău, dispărut de mai bine de două săptămâni, a fost găsit decedat, marți, 26 ianuarie. 

Corpul neînsuflețit al bătrânului a fost descoperit de un cioban care a sunat la 112 și a anunțat autoritățile.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, acesta a fost găsit la o distanță de aproximativ 4 kilometri față de locuință, căzut într-un șanț cu apă, în zona Podului Sânbenedict.

Momentan, nu sunt suspiciuni că moartea bărbatului ar fi fost violentă. Nu s-au identificat urme de violență pe trupul acestuia.

Teoria anchetatorilor este că bărbatul s-ar fi împiedicat și ar fi căzut în șantul cu apă.

VEZI ȘI: VIDEO: Bătrânul din Fărău dispărut în urmă cu o săptămână nu a fost găsit. Polițiști și voluntari participă la căutări

În zona respectivă au fost efectuate căutări, dar la acel moment apa în șant era mai mare și trupul bărbatului nu a fost observat.

Totuși, trupul acestuia va fi supus unei necropsii, iar un medic legist va stabili care a fost cauza morții.

Context

La data de 7 ianuarie 2020, în jurul orei 09,00, Poliția Orașului Ocna Mureș a fost sesizată de către un bărbat din comuna Fărău, cu privire la faptul că, în seara zilei de 6 ianuarie, socrul său, GATEA IOAN, de 74 de ani, a plecat de la locuința sa din Fărău și nu a mai revenit.

VEZI ȘI: FOTO VIDEO: Acțiune de amploare pentru găsirea unui bărbat de 74 de ani din Fărău. Poliția face apel la cetățeni

Timp de mai bine de două săptămâni polițiști, voluntari și localnici l-au căutat pe bărbat, dar fără succes.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: La Ocna Mureș vor fi construite două blocuri sociale cu câte 16 apartamente fiecare. Cum vor arăta

Publicat

În orașul Ocna Mureș vor fi construite două blocuri sociale noi, cu câte 16 apartamene fiecare, care vor asigura condiții decente de locuire persoanelor defavorizate din oraș. Valoarea totală a investiției este de peste 7,4 milioane de lei, fără TVA. 

Primăria Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru construcția a două blocuri sociale pe str. G. Barițiu și pe str. Ștefan cel Mare din oraș.

Valoarea totală estimată este de 7.484.608,59 de lei, fără TVA. 

Proiectul prevede construirea a două blocuri sociale noi, identice ca și functiune și alcătuire, care să conțina următoarele spații:

 • subsol: 24 boxe de depozitare;
 • parter: hol acces în scară, hol, scară, camera pentru cărucioare cu o suprafață utilă de 4.69 mp, un apartament cu o cameră cu suprafață utilă de 39.86 mp format din: hol, cameră de zi , bucătărie, baie, cămară și un balcon; 3 apartamente cu două camere cu suprafața utilă de 52.76 mp formate din: cameră de zi, dormitor, bucătărie, baie, cămară, hol și două balcoane;
 • etajul 1: hol, scară și 4 apartamente cu două camere cu suprafața utilă de 52.57 mp format din: hol, cameră de zi, dormitor, bucătărie, baie, debara, cămară si două balcoane;
 • etajul 2 și mansardă: idem

Clădirile propuse vor avea un regim de înălțime: S+P+2E+M. Suprafața construită a fiecărei clădiri este de 312,17 mp, iar cea desfășurată de 1.280,69 mp.

Stuctura de rezistență se va compune din:

 • fundații continue din beton simplu;
 • elevații din beton armat;
 • pereți portanți din zidărie de cărămidă de 30 cm grosime la exterior și de 20 cm grosime la interior;
 • planșee din beton armat rezemate pe ziduri prin intermediul unor centuri din beton armat.

Intrarea în pod se face prin intermediul unui chepeng aflat deasupra podestului de la mansardă. Accesul pe verticală se realizează prin intermediul unei scări din beton armat pentru fiecare scară. Acestea sunt finisate cu gresie antiderapantă. Parapetul scărilor va fi metalic format din piese verticale, simple, repetate și vopsite cu vopsea de ulei. Mana curentă a parapetului va fi din lemn.

Implementarea măsurilor de eficiență energetică în clădiri va duce la îmbunătățirea condițiilor de viață ale ocupanților, prin:

 • îmbunătățirea condițiilor de confort interior;
 • reducerea consumurilor energetice;
 • reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire;
 • reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de persoane sancționate în Alba pentru că nu au respectat măsurile de protecție individuală. Acțiune la Alba Iulia

Publicat

Peste 2000 de persoane au fost verificate în județul Alba, ultimele 24 de ore și amendate peste 60, pentru nerespectarea normelor de protecție individuală. Alte două au fost sancționate pentru că au încălcat restricțiile de deplasare.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid-19.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat, 196 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 59 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 106 de mijloace de transport, din care 32 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.057 de persoane. De asemenea, au fost verificate 67 de  obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 66 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și două care nu a respectat restricțiile de deplasare.

Cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Alba Iulia, au fost legitimate 327 persoane, au fost verificate 100 de autovehicule și au fost aplicate 19 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

”Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri. Acțiunile de control vor continua”, transmite IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate