Blaj
FOTO/VIDEO Bazinul interior de la Blaj va fi inaugurat înaintea sărbătorilor de iarnă. Cum arată acum investiția și cât a costat
Noul bazin acoperit de înot din Blaj va fi inaugurat înainte de sărbătorile de iarnă, a declarat pentru Alba24, primarul Gheorghe Valentin Rotar. Investiția, foarte importantă pentru oraș, se apropie de finalizare. Mai este puțin de lucru la interior, dar primarul spune că este mulțumit de ritmul în care avansează lucrările. Costul total al bazinului se ridică la aproximativ un milion de euro.
”Un bazin de dimensiuni mai reduse, o investiție din buget propriu, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, începută anul trecut în primăvară și care are terment de finalizare aprilie 2020. Dar facem toate eforturile și cu siguranță vom reuși să o finalizăm și să o dăm în funcțiune astfel ca populația din Blaj și din jurul Blajului să profite de aceast element de normalitate care trebuie să existe în toate comunitățile de peste 15.000 de locuitori” a spus Gheorghe Valentin Rotar.
Date tehnice:
Bazinul acoperit de înot va avea lungimea de 25 m şi lăţimea de 12,5 m, fiind compus din cinci culoare, adâncimea apei fiind variabilă, de la 1,20 m până la 1,80 m în zona de block starturi, şi este prevăzut cu suprafeţe de încălzire şi plajă, cele mai largi fiind în zona de start. Cel puțin două culoare vor fi rezervate la anumite ore instructorilor de înot.
Oamenii din Blaj spun că investiția era extrem de necesară pentru că mulți dintre locuitorii orașului își duceau copiii la Alba Iulia, la Bazinul Olimpic, pentru a învăța să înoate.
Bazinul va avea facilităţi complete: vestiare, grupuri sanitare, duşuri, saune, staţie de tratare şi pompare apă, centrală termică, staţie filtrare apă, punct de prim ajutor, oficii, o parcare cu 14 locuri, iluminat exterior. Atât accesul pietonal, cât şi cel auto se va face din strada Iuliu Maniu, fiind construit în apropierea bazei de agrement a orașului.
Clădirea în care va funcţiona bazinul de înot este acoperită „în boltă” cu arce de lemn ce sprijină cele două părţi laterale ale bazinului. Bolta din elemente de lemn laminat încleiat nu are costuri mari de întreţinere şi implementare și în plus are calitatea de a putea reține umezeala.
Bazinul nu se adresează activităţilor competiţionale, suprafeţele lui fiind dimensionate, atât pentru zona de înot, cât şi pentru cea a anexelor-vestiarelor, conform normelor europene şi naţionale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educaţional.
Program și tarife:
Autoritățile au stabilit deja o variantă tarifară: 10 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți, iar biletul va fi valabil toată ziua. De asemenea, instructorii de înot nu vor plăti suplimentar: își vor plăti, alături de copii, biletele de intrare. Primarul Gheorghe Rotar spune că va exista și un sistem de abonamente.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News