Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zeci de credincioși au participat la Cugir, la procesiunea religioasă închinată Maicii Domnului

Publicat


Miercuri seara, în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, numeroși credincioși, preoți, au participat la tradiționala procesiune dedicată acestei sărbători.

Manifestarea religioasă a debutat la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir, lăcaș de cult care joi, își va sărbători hramul, cu Slujba de Vecernie cu Litie și a Slujbei Prohodului Maicii Domnului.

Citește și MESAJE de Sfânta Maria 2019. Felicitări și urări pentru prieteni, familie şi cunoscuţi, de ziua numelui

Convoiul religios însoțit de preoții (fostul protopop al orașului Cugir, Gheorghe Domnu, preot paroh Mircea Giurgea, preot Mircea Moșneag, preot paroh Mihai Gălățeanu și preot paroh Adrian Aldea) a transversat orașul pe traseul Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” – Bulevardul Alexandru Sahia – strada 1 Decembrie 1918 – strada Victoriei – strada Constructorului.

În fața procesiunii credincioșii au purtat o icoană de dimensiuni mari reprezentând scena Adormirii Maicii Domnului, prapuri, cruci și toacă, enoriașii intonând cântări specifice acestui eveniment religios.

La final a fost rostit un cuvânt de învățătură, preoții vorbind despre importanța și semnificația acestui pelerinaj, devenit tradiție în orașul de la „poalele” Drăganei.

Sfânta Maria Mare: Este greșit sau nu să faci urări, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului?

15 august – ziua Marinei, Maica Domnului fiind patroana spirituală a marinarilor, cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, Sântămaria sau Uspenia.

Sărbătoarea cunoscută drept Adormirea Maicii Domnului face ca tradițiile religioase și folclorice să se împletească și să lase loc unui lung șir de rânduieli străvechi. 15 august e zi de praznic, când se dă de pomană pentru morţi. Dar tot în aceeași zi este Ziua Marinei, Maica Domnului fiind patroana spirituală a marinarilor.

Data de 15 august este una încărcată de simboluri, e o zi în care creştinătatea prăznuieşte Adormirea Maicii Domnului. Este vorba despre momentul în care Sfânta Fecioară Maria a trecut la cele veşnice. Scrierile bisericești spun că ea ar fi fost luată de apostolul Ioan, la Ierusalim, pentru a fi îngrijită cum se cuvine. S-a stins în casa lui şi a fost înhumată în peştera din Grădina Ghetsimani, la poalele Muntelui Măslinilor, alături de părinţi şi de logodnicul Iosif. Se spune că în ziua Adormirii, îngerii şi sfinţii au umplut împrejurimile de lumină. De la funeralii ar fi lipsit apostolul Toma. Iar când acesta a revenit, după 3 zile, s-a dus la mormânt și l-a găsit gol și se crede că Fiul Ei a ridicat-o la cer, de-a dreapta Lui, ca Împărăteasă.

15 august: Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Superstiţii, obiceiuri mai mult sau mai puţin cunoscute


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate