Connect with us
Publicitate

Eveniment

HeyMedica, cea mai complexă platformă medicală din Europa, pornită de la Alba Iulia. Horea Timiș: ”Un booking medical”

Publicat

O platformă medicală, dublată de o aplicație, ambele unice în Europa, pornesc de la o echipă din Alba Iulia.

Câțiva IT-iști, inspirați de un specialist în sănătate, au dezvoltat HeyMedica, o platformă multifuncțională ce pune la un loc medici, spitale, cabinete și pacienți. 

”Un booking medical”, spune Horea Timiș, CEO al HeyMedica, cel care a inițiat proiectul ce își propune să adune la un loc și să utilizeze informațiile medicale la nivel european.

Conceptul său era simplu: asistența medicală ar trebui să fie instantanee, ușor accesibilă și accesul la informații, gratuit. Aceasta este, pe scurt, HeyMedica.

Alba24 a discutat cu Horea Timiș, care a explicat, pe larg, conceptul la care lucrează deja de câțiva ani și pe care speră să îl transforme într-un reper la nivel european.

Ideea, pornită din Alba Iulia

”Ideea a pornit de la Alba Iulia fiindcă a fost lucrarea de licență a unui IT-ist de la Universitatea 1 Decembrie 1918 (…); am zis: hai să facem ceva pe medical”, a spus Timiș.

Heymedica.com este o platformă la nivelul României, cât și la nivelul Europei. Practic, ea funcționează în 10 limbi și cam are toți providerii medicali într-un singur loc.

Asta este noutatea cu care vine. Nu mai trebuie să fii în zeci de platforme, ci există o platformă în care ai și spitale și clinici, și stomatologi, și farmacii… nu numai din România, ci din toată Europa.

De exemplu, în Heymedica poți să cauți în Polonia, în limba română. Are un sistem de inteligență articială, un AI, care caută după simptome, adică în google scrii <durere>, nu prea îți dă nimic înapoi.

Dar dacă scrii <durere> în Heymedica, te îndreaptă spre cea mai apropiată specialitate care are legătură cu durerea.

Poate fi de gastro, poate fi de inimă etc. Acest robot se îmbunătățește pe zi ce trece. Va fi un an de zile până vom ajunge la o oarecare maturitate”, a adăugat el.

Platforma oferă servicii complexe pentru pacienți, informații despre riscurile de sănătate și chiar medical reminder: de exemplu, îți reamintește că trebuie să iei anumite medicamente la anumite ore.

De asemenea, oferă informațiile medicale din jurul locației. Horea Timiș spune că, spre exemplu, dacă ești în concediu și ai o problemă medicală într-o altă țară, ai rapid acces la informații din proximitate.

Platforma oferă servicii gratuite pentru pacienți și spitale

”Toate acestea sunt gratuite. Ai și un dosar eletronic medical, în cloud, iar, pentru medici, clinici sau stomatologi, ai vizibilitate gratuită, îți faci cont, îți pui serviciile, poze, blog, programarea online… toate gratuite și pentru providerii medicali”, mai explică Horea Timiș.

Acesta mai spune că utilizarea platformei este foarte sigură. ”Folosim cele mai avansate sisteme de securitate a datelor. Întreaga infrastructură folosește AWS (Amazon Web Services)”, afirmă el.

Oricine își poate face un cont sau se poate loga cu contul de google sau cu cel de pe rețelele sociale.

”Mai oferim o orientare GPS a pacienților, pentru că, dacă te caută un pacient din Cluj, noi arătăm pe platformă o linie că din Cluj te caută în Alba sau din Iași te caută în Alba și asta este foarte important…

Pentru pacient este importantă partea de date pentru că este partea de rating la spitale și la orice furnizor medical.

Cum pacienții încep să lase rating, se formează un ecosistem de calitate și deja poți să compari spital cu spital, clinică cu clinică și medic cu medic”, spune Horea Timiș.

Acesta spune că în februarie va fi finalizată și aplicația (în prezent funcționează platforma).

”Suntem acum selectați într-un proiect la nivelul Uniunii Europene, suntem într-o rundă de finanțare, căutăm investitori în România în prima fază și să fundamentăm această plarformă, ca după aceea să mergem la fondurile de investiții din Europa” a mai spus Timiș.

Heymedica poate fi considerat un start-up medical inovativ, creat din dorința de a inova, de a veni în sprijinul sistemului de sănătate european cu un concept nou care să faciliteze accesul pacienților la informație și accesul furnizorilor de servicii medicale la interacțiunea cu pacienții într-un mod simplu, eficient și intuitiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Carmen Mariana Tronea

    marți, 10.01.2023 at 23:16

    Waw!!!
    Ce păcat că m.am născut prea devreme pentru a mă mai putea bucura de o asemenea minunăție!
    Bravo Horea,ție și celor care au adus în realitate un vis frumosos!

  2. cici1800

    miercuri, 11.01.2023 at 15:34

    @Carmen nu-i bai ca te-ai nascut prea devreme ca acusi se pun pe treaba specialisti astia si inventeaza calatoritul in timp

  3. dolfi

    joi, 12.01.2023 at 08:47

    In Romania timpul e cu 50 de ani in urma. Sa-l vedem pe dl doctor cum se lupta cu Sistemul (medical si politic) din Romania! Unii au incercat si i-a invins sistemul. Altii s-au dat cu Sistemul si a iesit prosteala cu cardul de sanatate, facuta dupa legile de 2 lei date de niste fosti activisti si urmasii lor.
    Fara legi clare si solide nu poti adapta la nesfarsit un sistem informatic.nu poti tine pasul cu „modificarile legislative” si OUG-urile care se modifica mai des decat evolueaza.. tehnologia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate