Administrație
Iluminat public: Peste 400 de becuri înlocuite în Alba Iulia, în ultimele două luni. Cetățenii reclamă încă „beznă” pe mai multe străzi din oraș
La aproape două luni de la semnarea contractului de delegare a serviciului de iluminat public, Primăria Alba Iulia prezintă un raport de activitate al firmei „Flash Lighting Services”, câștigătoarea licitației. Astfel, din 4 decembrie, aceștia au schimbat peste 400 de lămpi în oraș, au finalizat și dat în folosință rețeaua de iluminat de pe strada Apulum și au început lucrări în alte zone. Au transmis o listă a străzilor pe care s-a intervenit, dar și obiectivele din perioada următoare: revizia rețelei de iluminat din zona Șanțurilor Cetății și a Porților, dar și în zona Parcului Unirii – Hotel Cetate, unde au apărut deficiențe în urma lucrărilor de reabilitare a căii de acces în Cetatea Alba Carolina. Totuși, mai mulți cititori ai ziarului Alba24 continuă să sesizeze, prin rubrica „Audiențe Online” cu Primăria, că, pe unele străzi din zona Tolstoi și din Centru, oamenii stau în beznă.
Vă prezentăm comunicatul trimis de Primărie:
„Prin prezenta, vă comunicăm un sumar al lucrărilor de întreținere la rețelele de iluminat public efectuate de către SC Flash Lighting Services S.A., în perioada 04.12.2012 – 18.01. 2013. Tipul de lucrări efectuate:
Înlocuire lămpi 70W: 203 bucăți;
Înlocuire lămpi 150W: 102 bucăți;
Înlocuire lămpi 250W: 118 bucăți.
S-au verificat legături și s-au înlocuit contacte, cleme de conexiune, cabluri de alimentare. În total s-au verificat peste 1.000 de puncte luminoase din cele aproximativ 5.000 ale orașului. În același timp, s-a realizat și s-a dat în folosinta rețeaua de iluminat public de pe strada Apulum. S-a început lucrarea de iluminat pe strada Gemina și zona Nicolae Titulescu (între Bălcescu și Ardealului). În paralel, s-au desfășurat intervenții împreună cu reprezentanții Electrica la puncte de iluminat PT3 – Mihai Eminescu, PT52 – strada Oituz. S-a remediat defecțiunea unei rețele aflate încă în garanție situată pe strada Nicolae Iorga între Sala Unirii și Catedrala Reîntregirii.
Principalele străzi, pe care s-a intervenit în mod curent și în urma sesizărilor cetățenilor: Republicii, Revoluției, Încoronării, 1 Decembrie 1918, Bvd. Transilvaniei, Regimentul V Vânători de Munte, Arnsberg, Vasile Goldiș, Brândușei, Nicolae Bălcescu, Regina Maria, Mureșului, Mărășești, Oituz, Scărișoara, Coșbuc, Călărași, Aurel Vlaicu, Gheorghe Doja etc. (în general pe majoritatea arterelor cu rețele de iluminat).
Obiectivele majore ale următoarei perioade sunt: verificare și revizie rețea iluminat public Șanțurile Cetății, Porțile Cetății, inclusiv iluminatul arhitectural, finalizarea rețelei noi – zona Titulescu și Gemina, începerea lucrărilor pentru zona descrisă de str. Vasile Alecsandri, str Bujorului, Margaretelor, Septimius Severus și Calea Moților (inclusiv parcare stadion și intersecția semaforizată).
Ca urmare a lucrărilor de reabilitare a zonei de acces în Cetatea Alba Carolina, au apărut deficiențe la alimentarea cu energie la rețele rămase în zona Platoul Romanilor, Parcul Unirii, Hotel Cetate. În cursul lunii februarie, se va interveni și se va îmbunătăți calitatea iluminatului din zonă.
Un alt obiectiv prioritar este reabilitarea și modernizarea zonei centrale cuprinsă între Calea Moților și Bulevardul Ferdinand, pentru asigurarea iluminatului la clasele necesare traficului rutier și pietonal. Se vor monta stâlpi și corpuri de iluminat noi pentru asigurarea unui trafic rutier corespunzător zonei, iar stâlpii ornamentali existenți vor fi reabilitați, înlocuindu-se corpurile de iluminat cu altele mai eficiente, înlocuire rețea de alimentare, sablare și vopsire.
Legat de procesul de modernizare, la finalizarea lucrărilor, va fi asigurată telegestionarea sistemului de iluminat publicat la toate componentele sale. Acest lucru presupune urmărirea în timp real a 70 de puncte de aprindere a iluminatului public și a 830 de corpuri de iluminat comandate independent. În orice moment, va exista o raportare reală a funcționalității sistemului de iluminat public. Astfel se vor evita intervențiile neautorizate și se vor putea identifica în timp real <curajoşii> care intervin pe cont propriu.”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dionis
luni, 28.01.2013 at 14:42
„Primăria Alba Iulia prezintă un raport de activitate al firmei Flash Lighting Services, câștigătoarea licitației.” (citat de mai sus)
Primaria Alba Iulia este convinsa ca aceasta firma („de Bucuresti”) a executat toate cele mentionate in acel Raport de activitate transmis?
A verificat cineva acest lucru, caci altfel platim ca prostii … (ca de asta suntem buni!)
george
luni, 28.01.2013 at 21:18
de ce nu se monteaza o turbina eoliana sau mai multe pe mamut iar energia electrica sa fie folosita la iliminatul cetatii sau de ce nu a intragului oras? a se vedea turbiana eoliana de la seusa comuna ciugud