Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INFOTRAFIC: Atenționare pentru șoferii care merg în localitățile din vecinătatea județelor Sibiu și Hunedoara. Fiți pregătiți cu lanțuri

Publicat

Vremea rea ingreunează traficul pe numeroase sosele din România, iar conducătorilor auto li se recomandă să fie foarte atenți, avertizează Inspectoratul General al Politiei Romane. Șoferii din Alba sunt sfătuiți să evite deplasările în județele în care au fost semnalate avertizări de cod galben și portocaliu.

Pe toate drumurile din Alba , duminică, s-a circulat în condiții de iarnă. Autoritățile județene spun că singurele probleme au apărut pe drumul dintre Teiuș și Pețelca, unde s-a intervenit cu utilaje. Duminică,în jurul orei 12,00 și în această zonă traficul auto s-a desfășurat fără probleme.

Conducătorii auto care se deplasează în zone montane din județul Alba, învecinate cu județele Sibiu și Hunedoara este recomandat să-și asigure, preventiv, roți echipate cu lanțuri pentru drumuri cu zăpadă. Meteorologii au emis sâmbătă dimineață o nouă avertizare de Cod Galben și Portocaliu, valabilă până duminică seară, în mai multe zone din România.
UPDATE: Potrivit noii avertizării ANM, se află sub cod portocaliu de viscol până duminică seară judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Girgiu, Dâmboviţa, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Cei care vor să plece în această perioadă înpre București sau spre Moldova este bine să știe că pe numeroase artere din orase se circula cu dificultate, iar mai multe drumuri nationale si autostrazi se afla sub atentionare meteorologica de viscol, anuntă Centrul INFOTRAFIC al Politiei Rutiere.

UPDATE: Circulaţia pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti a fost închisă din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea fiind redusă la sub 20 de metri, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române. Mai multe zboruri şi trenuri au fost amânate din pricina viscolului.

 

 

Şoferilor li se recomandă că, în cazul în care călătoriile cu automobilul nu sunt absolut necesare, să nu pornească la drum. Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil,
sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

Trei trenuri de călători au fost anulate

Trei trenuri de călători care circulau între Bucureşti Obor şi Constanţa, respectiv între Bucureşti Obor şi Feteşti, au fost anulate, din cauza viscolului, fiind introduse totodată limitări de viteză de 50 km/h pe unele sectoare de cale ferată, potrivit unui comunicat al CFR Călători.

Trenurile R 8012 şi 8014 care circulă în relaţia Feteşti – Bucureşti Obor au fost anulate pe secţia Ciulniţa – Bucureşti Obor, iar trenul 8011 care circulă în relaţia Bucureşti Obor – Constanţa a fost anulat pe întreaga relaţie.

Totodată, din cauza ninsorii viscolite, au fost introduse limitări de viteză de 50km/h pe relaţiile Chitila- Periş şi Crivina – Brazi, iar pe secţia de circulaţie Bucureşti Băneasa – Lehliu – Feteşti trenurile sunt tractate cu locomotivă Diesel.

Călătorii care aveau bilete pentru trenurile Regio anulate vor fi preluaţi de trenurile Interregio aflate în graficul de circulaţie, mai informează CFR Călători.

Solicitările de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 – 27  ianuarie se vor derula astfel: se va restitui întreaga contravaloare a biletelor la solicitarea pasagerilor (pentru parcursul neefecutat) la trenurile care înregistrează întârzieri, iar în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua călătorii la alte trenuri sau pe alte rute fără plata diferenţelor tarifare.

De asemenea în situaţia anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte trenuri care au aceleaşi destinaţii.

În trenuri se pot cumpăra bilete la tariful de la casele de bilete, în situaţia în care pasagerii nu au timp să-şi cumpere din cauza  modificărilor de circulaţie.

Întrucât există ïn continuare posibilitatea apariţiei de modificări/perturbări în circulaţia trenurilor, pasagerii sunt rugaţi ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentionează să călătorească.

Numerele de telefon de la staţiile CFR pot fi gasite AICI  -, la care pasagerii pot cere informatii, sunt publicate pe  siteul .cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice.

Mai multe zboruri de pe Otopeni, anulate sau amânate. Întârzieri şi de peste 45 de minute la decolare

Mai multe zboruri de pe Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti (AIHCB) din Otopeni au fost anulate sau amânate, întârzierile fiind şi de peste 45 de minute, potrivit site-ului aeroportului.

Două zboruri către Munich şi Frankfurt, programate la 6.45, respectiv 6.50, au fost anulate, în timpce zboruri spre Istanbul şi Londra au întârzieri de peste 45 de minute.

Alte zboruri au întârzieri la decolare de 30 – 45 de minute, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor.

La sosiri au fost înregistrate puţine întârzieri, de maxim jumătate de oră.

Atât pe Aeroportul Otopeni, cât şi pe Băneasa, sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web bucharestairports.ro/otp.

Toate porturile din Constanţa au fost închise din cauza vântului puternic

Manevrele navelor au fost suspendate, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în toate porturile constănţene, din cauza vântului puternic, ce suflă la rafală cu viteze de 70 – 80 km/h.

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate în porturi, rând pe rând, începând cu Mangalia şi Constanţa Sud – fluvial, deoarece vântul suflă cu viteze de 60 – 70 km/h la ţărm, iar în larg poate atinge şi depăşi 80 km/h.

Activitatea a fost apoi oprită în portul Constanţa Nord, iar ultimul port închis a fost Midia, în jurul orei 04.10.

Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud – fluvial.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

Buzău: Circulaţia pe DN 22 între Râmnicu Sărat şi Băile, închisă din cauza viscolului

Circulaţia pe drumul naţional 22, între localităţile Râmnicu Sărat şi localitatea Băile a fost închisă, sâmbătă dimineaţă, de către poliţişti, din cauza viscolului puternic care troieneşte zăpada, măsura fiind luată după verificarea tronsonului astfel încât să nu fie autovehicule blocate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Vasile Prahoveanu, traficul pe DN 22 între Râmnicu Sărat şi Băile, între km 0+00 şi km 30+00, a fost blocat, sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 6. 00, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din cauza burnitei, a temperaturilor in scadere si a suprafetelor carosabile umede pe care se poate forma polei, soferii trebuie sa fie extrem de atenti si pe DN1 Bucuresti – Ploiesti, DN1A Cheia – Sacele, DN2 Urziceni – Buzau, DN3 Bucuresti – Slobozia, DN5 Bucuresti – Giurgiu si DN6 tronsoanele Bucuresti -Alexandria si Strehaia – Turnu Severin.

Poliția Română le recomandă tuturor conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă și să păstreze distanța regulamentară față de vehiculele aflate în față. De asemenea, să evite depășirile.

Mai multe sectoare de drumuri judeţene din Bacău au fost închise circulaţiei, vineri seară, în urma avertizării meteorologice de „cod galben”, autorităţile încercând astfel să prevină înzăpezirea şoferilor în trafic. În Gorj, drumul naţional 67C, între Novaci şi staţiunea gorjeană Rânca, a fost închis, vineri seară.

Drumul naţional 67C, între Novaci şi staţiunea gorjeană Rânca, a fost închis, vineri seară, la ora 22.00, din cauza viscolului de pe munte, până la ora respectivă şoferii fiind ajutaţi să urce sau să coboare din staţiune.

Până la ora 22.00, şoferii sunt ajutaţi de echipajele de la Drumuri Naționale să urce sau să coboare din staţiune, după care, din cauza vântului puternic şi a numărului mai mare de maşini aflate în trafic, circulaţia a fost închisă.

Utilajele de deszăpezire mobilizate în zonă vor putea interveni în cazul unei urgenţe ce ar putea să apară în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, drumarii urmând să reia operaţiunile de curăţare a şoselei sâmbătă dimineaţă, dacă vor permite condiţiile meteo.

Mai multe drumuri judeţene din Bacău, închise circulaţiei în urma avertizării de cod galben

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, trei drumuri judeţene, respectiv Pădureni – Ilieşti, Ocheni – Găiceana şi Gioseni – Bazga, au fost închise temporar circulaţiei pe anumite sectoare, autorităţile oferind şoferilor alternative de rute ocolitoare.

Autorităţile băcăuane au luat această măsură preventiv, în urma avertizării de „cod galben”, pentru a evita înzăpezirea maşinilor pe respectivele sectoare de drum.

„Este vorba despre acele drumuri judeţene care, în iernile trecute, ne-au creat probleme. Cum deszăpezirea se realizează greu pe timp de viscol, s-a decis închiderea temporară a celor trei sectoare de drum, până când condiţiile meteo vor fi favorabile”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, sectoarele de drum închise sunt semnalizate corespunzător, inclusiv cu bariere, în zonele respective existând şi echipaje de Poliţie Rutieră care îndrumă şoferii pe rute ocolitoare.

Capitala şi zece judeţe din sudul ţării sunt, de vineri, ora 18.00, până duminică, la aceeaşi oră, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax