Connect with us
Advertisement

Politică

Interpelare la ministrul Sănătăţii, pe problema Spitalului Ocna Mureş

Publicat

În această săptămână, deputatul PSD de Alba, Radu Coclici a întreprins un demers în încercarea de a salva Spitalul Orăşenesc din Ocna Mureş de la reprofilare. Deputatul a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, arătând contextul social şi economic din Ocna Mureş, învinuindu-l totodată de necunoaşterea situaţiei din teren.

I-am adus la cunoştinţă ministrului Sănătăţii că decizia sa de reprofilare a Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş în cămin de bătrâni este o decizie proastă, pentru că nu ţine cont de problemele grave sociale şi economice cu care se confruntă acest oraş”, a declarat deputatul Radu Coclici, subliniind că, într-un oraş în care rata şomajului este cea mai mare, probabil, din judeţ, să iei decizia de a le închide singurul centru medical din zonă nu este chiar bună.

La acest moment, existenţa Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş, care deserveşte nu doar populaţia acestui oraş, ci aproximativ 29.500 de persoane, după cum reiese din documentele medicilor şi a serviciilor medicale prestate în ultima perioadă de această instituţie spitalicească, este incertă. Colegul meu Marius Sepi (n.r.- vicepreşedinte PSD Alba şi liderul „Sanitas” Alba) a avut, de asemenea, o iniţiativă importantă, iar acum, prin demersul meu parlamentar, sperăm să rezolvăm problema de la Ocna Mureş. Şi asta pentru că la Spitalul din Ocna Mureş apelează cetăţenii din toată zona limită de judeţ Alba – Cluj, respectiv Alba – Mureş, fiind ultimul spital din această zonă, de unde şi importanţa sa.

La acest moment, Spitalul Ocna Mureş are doar 145 de angajaţi şi trebuie păstrat tocmai din aceste considerente sociale, economice, dar şi prin importanţa contextului geografic, a mai spus deputatul Radu Coclici.

În interpelare, deputatul a menţionat că, dacă spitalul se va închide, vor exista locuitori ai judeţului nostru care vor fi nevoiţi să se deplaseze pe o distanţă de peste 40 de kilometri pentru a ajunge la un spital, în speţă cel din Aiud. Este cazul celor din Şilea, comuna Fărău, care ar fi siliţi să parcurgă 53 de km sau cei din satul Turdaş, comuna Hopârta care vor avea 43 de kilometri de mers.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement