Connect with us
Publicitate

Administrație

Intervenţiile utilajelor în condiţii de polei, prea scumpe. Întreținerea drumurilor din Alba, iarna aceasta, costă 1 milion de euro

Publicat

Sezonul rece a început deja să dea bătăi de cap şoferilor care circulă pe drumurile judeţene, zilele trecute fiind semnalate și primele cazuri de polei. Pentru că nu au fost văzute utilaje care să remedieze problema şi pentru că în scurt timp ne vom confrunta şi cu carosabil acoperit de zăpadă, am stat de vorbă cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba, pentru a vedea cum s-au pregătit pentru prevenirea incidentelor  cauzate de starea drumurilor.

Dan Popescu, Directorul Direcția Tehnica din CJ Alba

Pe drumurile judeţene se desfăşoară şi în această iarnă acţiuni de răspândire a materialelor antiderapante, Consiliul Judeţean Alba pregătind terenul pentru prevenirea incidentelor. Însă, în ceea ce priveşte fenomenul de polei, acţiunea de distribuire a acestor materiale este costisitoare comparativ cu cea în condiţii de zăpadă. Potrivit directorului Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean Alba, Dan Popescu, porţiunile acoperite de polei pot fi restrânse sau izolate, iar pentru depistarea şi repunerea lor în circulaţie, în condiţii de siguranţă, utilajele parcurg distanţe lungi, cu un consum ridicat, ceea ce ridică semnificativ costurile intervenţiilor.

Dan Popescu a afirmat că pregătirile drumurilor pentru iarnă au început deja la 15 noiembrie cu stocul plin de materiale antiderapante şi utilajele pe poziţii. Anul acesta s-au făcut aprovizionări de 6000-7000 m3 material antiderapant (nisip şi sare), în valoare de aproximativ 2 miliarde lei. Aceasta este o estimare a volumului de materiale necesare în condiţiile unei ierni medii. Valoarea totală a bugetului estimat pentru acţiunile de menţinere a drumurilor în condiţii de iarnă este de 1 milion de euro, din care pe perioada iernii de anul trecut s-au folosit doar 70%.

În stocurile secţiilor din judeţ, aprovizionate zilnic, există la acest moment 2.416 m3 de materiale antiderapante, din care 2.324 m3 de nisip (Alba Iulia – 1.078 m3, Aiud – 410 m3, Sebeş – 300 m3, Câmpeni – 436 m3, Blaj – 100 m3) şi 92 m3 de sare (Alba Iulia 57 m3, Aiud – 23 m3, Câmpeni – 12 m3).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. michelangelo

    luni, 21.11.2011 at 17:20

    bine ca pe noi pe toti ne-au pus sa ne echipam masinile cu anvelope de iarna (ceea ce nu este chiar deloc gresit) si dumnealor nu au bani sa curete drumurile. noi a trebuit sa facem cumva sa ne echimpam masinile, la fel sa faca si dumnealor si sa curete drumurile de polei, zapada si chiar umiditate, daca tot trebuie ca in aceste conditii sa circulam noi cu anvelope de iarna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate