Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Interzis pe trotuar: REGULI NOI pentru cei care folosesc TROTINETE ELECTRICE, stabilite de Guvern, prin Ordonanță de Urgență

Publicat

trotineta electrica

Trotinetele electrice nu vor mai avea voie să circule pe trotuar, iar conducătorul acesteia nu are voie să aibă mai puțin de 14 ani. Guvernul a aprobat marți, 4 februarie Ordonanța de Urgență prin care este reglementată circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice.

Potrivit Romania24.ro una dintre cele mai importante prevederi ale ordonanței este că persoanele care folosesc trotinetele electrice nu pot circula decât pe carosabil, nu și pe trotuar, și numai pe sectoarele de drum cu viteza maximă admisă de 50 km/h.

Conform ordonanței, nu pot circula pe trotinetele electrice decât persoanele care au cel puțin 14 ani, iar viteza maximă din construcție a trotinetelor electrice nu poate depăși 25 de km/h, conform ordonanței.

Guvernul a aprobat în ședința de marți, 4 februarie, o OUG privind folosirea trotinetelor electrice. Astfel, se impun următoarele reguli:

  • conducătorul trotinetei electrice trebuie să aibă cel puțin 14 ani
  • trotinetele electrice se pot deplasa doar pe pistele special amenajate; în cazurile în care acestea nu există, circulația lor este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h
  • circulația acestor mijloace de transport pe trotuar este interzisă
  • trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie echipate cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente.

Prin trotinetă electrică se înțelege „vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric”.

Important de menționat este faptul că acolo unde există piste de biciclete, atât acestea, cât și trotinetele electrice o vor împărți.

În România, în perioada 2016 – 2019, au fost înregistrate 192 de accidente rutiere care au implicat conducători de trotinete electrice. În urma acestora, un conducător al unei trotinete electrice a murit, 37 de persoane au fost grav rănite, iar alte 156 au suferit răni ușoare.

Trotineta electrică este definită drept vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roţi, articulat cu o bară în partea din faţă folosită ca dispozitiv de direcţie, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 6 km/h, dar nu depăşeşte 25 km/h şi care este echipat cu un motor electric.

Amenzile prevăzute sunt între 6 și 8 puncte de amendă.

Circulația trotinetelor este permisă în Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Franța și Italia, dar este interzisă în Marea Britanie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax