Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Întreprinderi sociale la Şona şi Căpâlna. Ateliere de croitorie, sculptură în lemn şi pictură pe sticlă cu 19 angajaţi. Proiect aprobat de CJ Alba

Publicat

artizanat lemnÎn satele Şona şi Căpâlna vor fi înfiinţate două structuri de economie socială în mediul rural, cu un număr total de 19 angajaţi şi o perioadă de funcţionare de 13 luni după perioada de implementare. Este vorba despre un atelier de croitorie şi broderie şi unul de sculptură în lemn, pictură pe sticlă, ţesături de sticlă şi bumbac. Consiliul Judeţean Alba a aprobat, joi, un parteneriat în acest sens cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă, din bugetul judeţean fiind alocată suma de peste 40.000 de lei.

Consilierii judeţeni au aprobat implementarea Proiectului ID 146437 “Parteneriat pentru integrare” finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale” pentru integrare” alături de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Proiectul are o valoare eligibilă de 2.188.236 lei, iar CJ Alba contribuie cu 43.764,72 lei.

Acesta prevede înfiinţarea a două structuri de economie socială în mediul rural, ce vor funcţiona ca ONG-uri.

La Şona, va fi deschis un atelier de croitorie şi broderie, proiect care va accesa un ajutor de minimis în valoare de 876.640 de lei, sumă ce va fi utilizată pentru înfiinţarea şi funcţionarea structurii de economie socială pe o perioadă de 13 luni. Va cuprinde 9 angajaţi, dintre care un manager, un economis în gestiune economică, un responsabil resurse umane şi 6 angajaţi din grupuri vulnerabile.

În satul Căpâlna (comuna Săsciori), va fi înfiinţat un atelier meşeteşugăresc pentru revitalizarea tradiţiilor, cu activitate în sculptura în lemn, pictură pe sticlă, ţesături din lână şi bumbac. Va accesa un ajutor de minimis de 839.740 lei şi va funcţiona tot pe 13 luni. Va avea 10 angajaţi, dintre care un manager, un economist de gestiune economică, un responsabil resurse umane şi 7 angajaţi din grupuri vulnerabile.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, însă locurile de muncă vor ffi menţinute 13 luni, după finalizarea proiectului.

“Prin dotările din proiect şi prin specificul produselor celor două structuri se acoperă o nişă de piaţă, se poate aprecia că locurile de muncă nou-înfiinţate pot fi menţinute pe perioada sustenabilităţii”, se menţionează în documentaţia de proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax