Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Isteria uleiului: comandă online de 1.000 de litri, semnalată de un director ANPC. Cum încearcă autoritățile să liniștească lumea

Publicat

Isteria uleiului a cuprins o parte dintre cumpărătorii din România, în ultimele zile, după cea a carburantului de miercuri seara ccând benzinăriile din toată ţara au fost asaltate de şoferi, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru.

Marile magazine au rămas fără acest aliment după ce oamenii au cumpărat masiv pentru a-și face stocuri. A fost nevoie ca autoritățile să intervină și să le ceară oamenilor să fie responsabili.

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a spus că au fost observate comenzi online şi de 1.000 de litri de ulei.

  • „Asistăm în aceste zile la acţiuni sau atitudini menite să iasă din sfera umanului şi aici mă refer la umplerea cărucioarelor cu ulei sau alt produs sau la comenzi fie şi online de 1,000 de litri, făcând astfel imposibila achiziţionarea unei unităţi de către omul de lângă noi. Limitaţi achiziţia doar la strictul necesar şi nu goliţi rafturile magazinelor, dacă produsul nu va este absolut necesar!” a scris Anghel pe Facebook.

Și purtătorul de cuvânt al Guvernului a intervenit și a spus că nu există nici o problemă de aprovizionare cu ulei sau alte alimente și a ținut să-i liniștească pe clienții magazinelor, speriați că războiul din Ucraina ar putea duce la penurie.

Citește și: Anunț de la Guvern pentru românii care au luat cu asalt supermarketurile, speriați de o eventuală criză a alimentelor

România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum intern, a declarat sâmbătă și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Moise.

De unde a plecat totul

Nebunia a început după ce mai multe ziare și televiziuni au citat o asociație a producătorilor de ulei vegetal din Uniunea Europeană care ar fi avertizat că rezervele de ulei din Europa mai ajung doar şase săptămâni, din cauza războiului din Ucraina.

Zvonurile au fost dublate și de anunțul că Ucraina, principalul producător, nu mai exportă acest aliment, ceea ce ar duce la creșterea prețului.

În acest context, românii au asaltat magazinele, cumpărând, pe lângă ulei, cantități mari de făină și zahăr.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax