Actualitate
Liceenii pot câştiga 10.000 de euro pentru unităţile la care învaţă, dacă urmează un curs online gratuit de educaţie financiară şi e-commerce
Liceenii şansa să câştige până la 10.000 de euro pentru şcolile lor. În cadrul competiţiei naţionale “Bani pentru şcoala ta”, pentru a obţine finanţările, trebuie să urmeze un curs online gratuit de educaţie financiară şi e-commerce.
Competiţia, aflată la a doua ediţie, se adresează elevilor, absolvenţilor, profesorilor, părinţilor şi oricăror susţinători ai unităţilor de învăţământ, cu vârsta mai mare de 15 ani.
Participanţii îşi pot îmbunăţăţi cunoştinţele financiare şi de utilizare a comerţului electronic urmând unul sau ambele cursuri online – BaniIQ şi Banii pe net pe platforma www.banipentruscoalata.ro. Ei trebuie să completeze chestionarul pre-training, să urmeze cu atenţie fiecare modul şi să-şi verifice cunoştinţele printr-un test final.
Fiecare institutie de învatamant este înregistrata automat în competitie odata cu înscrierea elevilor si sustinatorilor în training si acumuleaza EUROpuncte pentru fiecare participant ce urmeaza trainingul si completeaza testul de verificare a cunostintelor.
Liceul cu cel mai mare numar de participanti care completeaza cursul va primi un premiu constand într-o suma egala cu numarul acestora, în limita a 10.000 de euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea liceului prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achizitia de echipamente moderne si resurse educationale.
Competitia Bani pentru scoala ta! este organizata de Junior Achievement Romania, in cadrul programului de educatie financiara sustinut de Visa si bancile membre. Programul national JA de educatie financiara pentru tinerii peste 15 ani, din care fac parte trainingurile BaniIQ si Banii pe net, are ca scop îmbunatatirea cunostintelor financiare ale populatiei si promovarea unui comportament responsabil, în contextul în care peste 14% din romanii cu varste cuprinse între 14 si 45 de ani sunt analfabeti financiar, iar 65% au dificultati sau nu reusesc sa-si acopere nevoile financiare zilnice.
Peste 140.000 de elevi au luat parte gratuit în anul scolar 2014-2015 la cele doua programe, folosind o metodologie learning by doing, adaptata la mediul economic din Romania si îmbogatita cu exemple din viata reala. Concepte precum venituri, cheltuieli, impozite, economii, credit, debit, ipoteca, Euribor, scadenta, obligatiuni si multe altele au fost explicate pe întelesul elevilor, cu ajutorul consultantilor voluntari din mediul bancar care au participat în program. În urma unui sondaj de evaluare, 97% dintre tinerii participanti au apreciat faptul ca sesiunile le-au oferit atat informatii teoretice, cat si exemple si exercitii practice. De asemenea, 75% dintre cursanti au declarat, dupa program, ca domeniul financiar le este mult mai accesibil si mai pe întelesul lor.
Competitia se derulează în perioada 20 septembrie – 30 octombrie 2015.
sursa: realitatea.net
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News