Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări suplimentare în cadrul proiectului de extindere și dotare a UPU de la Spitalul din Alba Iulia. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Lucrări suplimentare în cadrul proiectului de extindere și dotare a UPU de la Spitalul din Alba Iulia. Consiliul Județean Alba a lansat pe 30 iulie, în platforma SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări suplimentare în cadrul proiectului de extindere și dotare Unitate de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.638.670 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, în prezent principala problemă o reprezintă timpii de așteptare a pacienților ce trec pragul UPU Alba lulia. Acest fapt se datorează capacității insuficiente de primire a pacienților, și implicit circuitelor funcționale slab eficientizate.

Dacă pentru cazurile de cod roșu și galben timpii de preluare a pacienților în ariile de lucru sunt conformi cu algoritmul național de triaj, pentru pacienții de cod verde, albastru și alb acești timpi au cunoscut creșteri semnificative, de ordinul orelor (4-6 ore) datorită prezentărilor tot mai numeroase în UPU, de la an la an.

Aceasta duce la nemulțumiri atât din partea pacienților și aparținătorilor dar și din partea personalului medical care este nevoit să acorde asistență medicală în condiții improprii, sub o mare tensiune.

Prin extinderea spațiilor și creșterea capacității de preluare a pacienților, se anticipează ca va crește gradul de satisfacție atât a pacienților și aparținătorilor cât și a personalului care deservește UPU prin reducerea semnificativă a timpilor de așteptare.

Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba lulia își propune să devină cea mai importantă unitate de primiri urgențe din regiune și din județ, promovând excelența, prin creșterea permanentă a calității actului medical, bazat pe tehnologii moderne și dotări de ultimă generație, asimilarea și asigurarea de specialități de valoare și de resurse umane și materiale, cu scopul îmbunătățirii vieții pacienților.

Lucrări suplimentare în cadrul proiectului de extindere și dotare a UPU de la Spitalul din Alba Iulia

Pe parcursul execuţiei lucrărilor au apărut o serie de lucrări suplimentare, rezolvarea lor fiind concretizată în dispoziţiile de şantier întocmite de proiectant.

Lucrările suplimentare constau în:

  • Arhitectură:
    • Ferestrele orizontale de pe terasa clădirii, care asigură iluminarea zenitală, vor fi prevăzute cu acţionare electrică. Luminatoarele sunt poziţionate în sala de resuscitare,
      sala de intervenţii majore şi sala de intervenţii minore în cadrul secţiei UPU, fiind singura sursă de iluminat natural şi de aerisire.
    • Balustradele se vor executa din oțel inoxidabil, pentru o mai uşoară întreţinere, o durată de viaţă mai mare şi pentru a se corela cu celelalte accese în spital care au fost reabilitate/modernizate.
    • Pardoselile exterioare pentru trepte acces și rampe se vor înlocui cu plăci de granit fiamat, antiderapante şi cu sistem de degivrare.
    • Uşile interioare şi ușile exterioare vor fi prevăzute cu bară antipanică pe sensul de deschidere. În cazul ieşirilor rezervate situaţiilor de urgență, barele antipanică sunt un element de feronerie indispensabil şi crucial pentru siguranța persoanelor din respectivul imobil, întrucât cu acest mecanism de deschidere de urgenţă a uşilor se permite evacuarea unui flux pietonal voluminos într-o manieră care elimină riscul aglomerărilor în proximitatea golului de trecere exterior unde se produc majoritatea accidentărilor în ideea evacuării cât mai rapide.
    • Se înlocuieşte panoul învelitoare plexiglas — 123,2 mp, aferent pergolei metalice, cu panou învelitoare policarbonat compact 8 mm — 123,2 mp. Totodată, în vederea
      susţinerii învelitorii de policarbonat, se vor monta profile metalice de rigidizare, grunduite şi vopsite.
    • Datorită faptului că pe uşile din proiect nu se putea intra cu targa a trebuit mărit golul de ușă şi implicit dimensiunile uşilor. De asemenea a fost omisă din proiect automatizarea uşilor. Uşa de spital automată culisantă este cea mai sigură şi rapidă soluţie de acces, fără risc de contaminare cu agenți patogeni de pe clanţe sau mânere, curat și igienic, pentru siguranța şi confortul pacienţilor şi medicilor.
  • Instalaţii termice:
    • Se vor înlocui radiatoarele din panouri de oţel cu aripioare interioare cu radiatoare în construcţie igienică. Radiatoarele igienice reprezintă soluţia obţinerii unui nivel confortabil de căldură, fără depunerea și dispersarea particulelor de praf, prin eliminarea elementelor de acoperire (grilă superioară tip grătar şi căpăcele laterale) și a elementelor de convecţie. Prin urmare, aceste radiatoare sunt adecvate pentru clinici medicale, spitale sau alte încăperi unde cerințele de igienă sunt foarte stricte.
    • Se va modifica soluţia de încălzire, se va renunţa la centrala termică dedicată acestui proiect şi instalaţiile termice, apă rece, apă caldă și recirculare se vor racorda la centrala termică comună, care a fost modernizată şi redimensionată pentru a acoperi şi cerinţele acestui proiect.
    • Se va modifica soluţia de încălzire pentru zona de tranziţie între partea nouă şi cea existentă de proiect şi în zona de decontaminare.
  • Instalaţii electrice:
    • La solicitarea beneficiarului s-a suplimentat numărul de prize fopță, prize voce date şi prize TV, conform solicitărilor.
    • S-a suplimentat cu un tablou TE.P3 nou pentru alimentarea rampelor medicale, în urma acestor modificări s-a suplimentat şi cantitatea de cablu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate