Connect with us
Advertisement

Actualitate

LUNI: Senatul şi Camera Deputaţilor încep o nouă sesiune parlamentară. Proiecte pe ordinea de zi şi posibile modificări în structura grupurilor

deputati

Publicat

Luni, 1 septembrie, începe o nouă sesiune parlamentară. Preşedintele Senatului a convocat Biroul Permanent luni, la ora 14.00. Grupurile parlamentare se vor întruni la ora 1.00. Senatul, convocat în a doua sesiune ordinară a anului 2014, se va întruni în plen la ora 16.00.

De asemenea, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a convocat forul legislativ pe care îl conduce în cea de-a doua sesiune a anului 2014 luni, la ora 14,00.Şedinţa Biroului Permanent este programată pentru luni, 1 septembrie, de la ora 13.00.

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen din Senat sunt trei proiecte de lege privind amnistia fiscală, care nu au fost adoptate în sesiunea extraordinară din 25 august din lipsă de cvorum.

De asemenea, sunt posibile modificări în structura grupurilor parlamentare la Senat, în urma unor discuţii între PLR, formaţiunea politică a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi PC.

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, a devenit senator din 25 august, astfel că numărul membrilor din camera Parlamentului ajunge la 171, din care grupul PSD (inclusiv UNPR) numără 78 de reprezentanţi.

Grupul PC, cu noii senatori Ilie Năstase şi Alfred Laurenţiu Antonio Mihai, reuneşte nouă membri. Un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă este format din şapte senatori aleşi pe listele aceluiaşi partid, prevedere ce a condus, la începutul sesiunii trecute, la desfiinţarea grupului PP-DD.

Grupul PNL are 47 de senatori, însă ar putea demisiona Ioan Ghişe, care a anunţat că va participa independent la alegerile prezidenţiale.

Grupul PDL reuneşte 20 de senatori, iar grupul UDMR, condus de Marko Bela, din opt senatori.

Membrilor celor cinci grupuri parlamentare li se adaugă şi cei nouă senatori care au optat să îşi desfăşoare activitatea independent.

La Camera Deputaţilor, pe ordinea de zi se află proiectul privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, adoptat de Senat. În şedinţele ulterioare, ar putea fi discutat şi proiectul de lege privind modificarea Codului Silvic.

În vară, 19 deputaţi s-au afiliat altor grupuri parlamentare. De la PNL, Nicolae Alexandri, Graţiela Gavrilescu, Viorel Palaşcă, Ioan Cupă, Andrei Gerea, Sorin Teju, Ioan Viorel Teodorescu, Mihai Stănişoară, Daniel Chiţoiu, Nicu Marcu, Gheorghe Mirel Taloş şi Radu Stroe au trecut la PLR. Octavian Bot şi Virgil Guran au ales statutul de deputat neafiliat.

În iulie, deputatul Răzvan Rotaru şi-a anunţat plecarea de la grupul PC şi a devenit parlamentar neafiliat, iar deputata Jenica Dumitru a trecut de la PP-DD la UNPR.

De asemenea, Laurenţiu Ţigăeru Roşca, fost vicelider al grupului PNL din Camera Deputaţilor, şi Florin Mihail Secară, fost deputat PDL până în februarie 2014 şi ulterior neafiliat, s-au înscris în UNPR în luna august.

Deputatul Bogdan Diaconu şi-a anunţat, tot în luna august, demisia din PSD, subliniind totodată că urmează a fi întocmite procedurile legale pentru înregistrarea, la Tribunal, a unui nou partid politic, Partidul România Unită.

Deciziile deputaţilor care şi-au schimbat grupul parlamentar trebuie însă anunţate în plenul Camerei.

surse: agerpres, rtv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement