Connect with us
Advertisement

Actualitate

MAE a deschis o pagină web cu oportunităţi de angajare în instituţiile europene. LISTA posturilor vacante

Publicat

uniunea europeana Ministul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a anunţat, vineri, că a fost lansată o secţiune pe site-ul afacerieuropene.mae.ro care va fi dedicată oportunităţilor de angajare la nivelul instituţiilor europene.

Victor Negrescu a anunțat, în cadrul Comitetului de Coordonare a Sistemului național de gestionare a Afacerilor Europene, lansarea unei secțiuni dedicate oportunităţilor de angajare la nivelul instituţiilor Uniunii Europene pe site-ul afacerieuropene.mae.ro, în cadrul căreia au fost centralizate şi pot fi găsite în prezent anunţurile privind posturile vacante comunicate de instituțiile publice din România.

„Democratizarea şi transparentizarea accesului la informațiile de interes public, pe teme europene, reprezintă componente prioritare ale mandatului meu, iar oportunităţile de angajare în instituțiile Uniunii Europene conferă României şi cetăţenilor săi posibilitatea de a participa efectiv şi competent la pregătirea procesului decizional comunitar“, a declarat Victor Negrescu.

Lista completă, actualizată la 30 august, cu oportunități de carieră poate fi consultată AICI.

Lista completă cu posturile disponibile se actualizează săptămânal şi poate fi accesată la adresa afacerieuropene.mae.ro/oportunitati.

În administrația publică europeană lucrează peste 40.000 de persoane care provin din toate statele membre. La nivelul instituţiilor europene există atât posturi permanente şi temporare de funcţionari comunitari, cât şi personal specializat, angajat prin contract cu durată determinată (agenţi contractuali şi agenţi temporari), respectiv experţi naţionali detaşaţi, care sunt de obicei, funcţionari ai administraţiilor naţionale, detaşaţi pe o perioadă fixă de timp, pentru a face schimb de experienţă şi pentru a învăţa despre politicile şi procedurile Uniunii Europene.

Metoda standard de recrutare a personalului permanent şi contractual în cadrul instituţiilor comunitare este concursul. Procesul presupune două mari etape: selecţia, organizată de Oficiul European pentru Selecţia Personalului, în urma căreia se stabilesc listele de rezervă, şi recrutarea propriu-zisă, realizată de instituţiile europene pe baza acestor liste. Orice cetăţean român care îndeplineşte condiţiile cerute de instituţiile comunitare care scot la concurs posturile vacante se poate prezenta la concursurile organizate periodic de fiecare dintre instituţiile comunitare.

În privinţa experţilor naţionali detaşaţi, aceştia sunt recrutaţi prin intermediul reprezentanţelor permanente la Uniunea Europeană. Detaşările se efectuează, în principiu, pentru o perioadă de cel puţin şase luni şi de maxim patru ani. Acelaşi expert nu poate solicita o a doua detaşare decât după o perioadă de cel puţin şase ani.

sursa: mae.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement