Connect with us
Publicitate

CUGIR

Mașină pentru detectarea defectelor pe linia de fabricare a cartușelor, la Uzina Mecanică Cugir. O nouă licitație, lansată în SEAP

Publicat

Mașină pentru detectarea defectelor pe linia de fabricare a cartușelor, la Uzina Mecanică Cugir. Compania producătoare de armament vrea să achiziționeze unei mașini pentru control dimensional și vizual a glonțului, tubului și cartusului finit. Investiția este estimată la 5 milioane de lei.

Uzina Mecanică Cugir SA a lansat pe 5 august, în SEAP, o nouă licitație pentru achiziția unei mașini pentru control dimensional și vizual a glonțului, tubului și cartusului finit calibru 12.7×99 mm, 12.7×114 mm și 14.5×114 mm.

Valoarea totală este estimată la 5.000.000 de lei, fără TVA.

Reamintim faptul că prima licitație, lansată în luna ianuarie 2024, a fost anulată din motive nespecificate. În cadrul procedurii a fost depusă o singură ofertă, din partea unei companii din SUA.

Mașină pentru detectarea defectelor pe linia de fabricare a cartușelor, la Uzina Mecanică Cugir

Potrivit documentației, obiectivul investiției îl constituie mărirea capacității de producție actuale și completarea cu utilaje care lipsesc la această dată. Astfel, se urmărește modenizarea liniei tehnologice de fabricare a cartușelor calibru 12.7 x 99 mm, 12.7 x 108 mm și 14.5 x 114 mm.

Utilajul va fi controlat de un PC și va fi dotat cu camere video pentru controlul dimensional și detectarea defectelor de aspect. Acesta va putea efectua următoarele verificări:

  • verificare gură tub
  • verificare prezență gaură de foc
  • verificare corpuri străine în interiorul tubului
  • verificare formă tub cartuș

Utilajul va putea verifica pe minut până la 65 de cartușe calibru 12.7 x 99 mm, 45 de cartușe calibrul 12.7 x 108 mm sau 65 de cartușe calibrul 14.5 x 114 mm.

La apariția unor neconformități funcționale, utilajul se va opri automat, avertizând cu un semnal luminos intermitent de culoare roșie și semnal sonor.

Despre Uzina Mecanică Cugir

Istoria uzinei datează din 1799, în timpul Imperiului Austro-Ungar, când la Cugir au fost construite ateliere de fabricare a oțelului, fiind unele dintre primele fabrici melalurgice din Transilvania.

Expansiunea uzinei a început în 1926, prin construcția de noi linii de producție. Razboiul a dus la militarizarea fabricii care, la vremea respectivă, era condusă de specialiști în producerea de arme moderne. Părți și ansambluri pentru tehnică de artilerie au fost produse în colaborare cu compania londoneză „Vickers Armstrong Ltd.”. Preluarea de către firma cehoslovacă „Zbrojowka-Brno” a dus la un redesign al producției pentru arme de infanterie și muniție, bazate pe licențe de documentare. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acțiunile uzinei sunt preluate de concernul german „Herman Goring” .

Uzinele Cugir au produs primul pistol mitralieră românesc – Parabellum, tipul “Orita”, calibru de 9mm.

Din 2001, Uzina Mecanică Cugir este filială a Companiei Naționale ROMARM.

UM Cugir fabrică produse pentru uz militar, precum muniție tip NATO, pistoale, mitraliere, turn de board și încărcătoare.

În anul 2004, din SC Uzina Mecanică Cugir SA s-a divizat SC Fabrica de Arme Cugir SA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate