Eveniment
„Mica prințesa a hoților” din Alba Iulia se află sub control judiciar. Trebuie să se abțină de la furturi minim 60 de zile
„Mica prințesă a hoților” din Alba Iulia, Tomescu Andreea, reținută la începutul săptămânii pentru 24 de ore de către polițiști, fiind suspectă pentru mai multe furturi în Alba Iulia, se află sub control judiciar pentru 60 de zile. Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au respins cererea de arest preventiv a procurorilor care anchetează cazul.
Fetița a fost reținută luni, 6 august pentru 24 de ore fiind oficial suspectă în două cazuri de furt, neoficial ea ar avea la activ peste 100 furturi.
Marți procurorii de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au cerut arest preventiv pentru fetiță, dar magistrații Judecătoriei au respins cererea și au plasat-o pe aceasta sub control judiciar.
Cât timp se află sub control judiciar ea trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată.
Dar cel mai important i s-a adus la cunoștință, că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Decizia completă a Judecătoriei Alba Iulia: În baza art. 227 Cod procedură penală respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata TOMESCU RAMONA ANDREEA. În baza art. 227 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 211 Cod procedură penală şi art. 202 Cod procedură penală ia faţă de inculpata TOMESCU RAMONA ANDREEA, fiica lui …. născută la data de …în … domiciliată în … fără forme legale în … fără act de identitate, CNP …măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 07.08.2018 şi până la data de 5.10.2018. În baza art. 215 alin. 1 Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar inculpata TOMESCU RAMONA ANDREEA trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală impune ca pe durata controlului judiciar să nu depăşească limita teritorială a Localită?ii Alba Iulia. Desemnează ca organ de supraveghere a respectării măsurii controlului judiciar, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba – Biroul Supravegheri Judiciare. În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. (3) C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu pentru inculpată, av. Varmaga Mircea în cuantum de 130 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 7 august 2018, ora 16,50.
Document: Încheiere finală camera consiliu 1154/2018 07.08.2018
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News