Connect with us
Publicitate

Actualitate

Micii comercianţi cer modificarea restricțiilor pentru magazine: O oră în plus ”face diferenţa dintre faliment şi supravieţuire”

Publicat

Micii comercianți cer prelungirea cu o oră, de la 18.00 la 19.00, a închiderii magazinelor de proximitate de până în 250 de metri pătrați.

Aceștia spun că o oră în plus va face diferența dintre faliment și supraviețuire pentru micii comercianți.

În acest sens, Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC) a cerut Guvernului revizuirea măsurilor de restricționare a circulației și prelungirea cu o oră a închiderii magazinelor.

Raționamentul unei astfel de hotărâri constă în capacitatea micilor comercianți de a prelua fluxul de clienți ai marilor retaileri pentru a evita aglomerările cauzate de măsurile luate în pripă și fără consultarea asociațiilor de profil.

CLCC consideră că deciziile tardive de a limita numărul de clienți nu vor rezolva cu succes aglomerația.

Asta în condițiile în care măsurile privind calculul aleatoriu al clientelei utilizând cota de cel puţin 7 metri pătraţi per client nu sunt obligatorii pentru toți marii retaileri.

Magazinele în localitățile cu rata de infectare mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și la ora 21.00 în celelalte zile.

În schimb, în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 7,5, acestea se închid zilnic la ora 18.00.

”Măsura este în beneficiul populației”

„Prelungirea cu o oră a închiderii va face diferenţa dintre faliment şi supravieţuire pentru micii comercianţi, care reprezintă coloana vertebrală a unei economii locale sănătoase.

În plus, lipsa de predictibilitate a măsurilor decise de autorităţi a dus la pierderi mari de venituri pentru magazinele de proximitate, silite uneori să se adapteze peste noapte la «noua normalitate».

O măsură atât de simplă şi de judicioasă, cum este prelungirea cu o oră a închiderii magazinelor de proximitate, va fi şi în beneficiul populaţiei care şi-ar adapta comportamentul de consumator.

Trebuie remarcat că scăderea economică de numai 3,9% înregistrată anul trecut s-a datorat inclusiv muncii şi veniturilor generate de micii comercianţi locali, care sunt trecuţi cu vederea de fiecare dată când se iau decizii «la centru», fără o minimă consultare”, a declarat directorul executiv al CLCC, Constantin Rudniţchi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate