Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății reintroduce specialitățile „farmacie generală” și „industrie farmaceutică și cosmetică”, din 2020

Publicat


protest-medici

Ministerul Sănătății propune reintroducerea specialităților „farmacie generală” și „industrie farmaceutică și cosmetică” în nomneclatorul de specialități pentru rezidenți începând din 2020. Potrivit unui proiect de ordin publicat în dezbatere pe site-ul ministerului, durata rezidențiatului la cele două specializări va fi de 3 ani.

Ordinul pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătăţii publice nr.1.509/2008 privind aprobarea Nomenclatorului de specialităţi medicale, medico – dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală, elaborat de minister prevede că “începând cu rezidențiatul din anul 2020 se reia formarea în specialitățile <farmacie generală> și <industrie farmaceutică și cosmetică>”.

Proiectul a fost elaborat la solicitarea Colegiului Farmaciștilor din România, transmisă printr-o adresă din iulie 2019.

„Specialitățile mai sus menționate au mai figurat în Nomenclator, formarea lor fiind sistată cu seria de rezidenți 2001 pentru specialitatea <farmacie generală> și respectiv cu seria de rezidenți 2006 pentru specialitatea <industrie farmaceutică și cosmetică>.

Solicitarea este motivată de numărul mare de pacienți care se adresează în fiecare an farmaciilor cu circuit deschis, precum și de lipsa specialiștilor care să poată evalua producătorii de medicamente și cosmetice, în contextul apariției Directivei Europene privind medicamentele contrafăcute”, se precizează în referatul de aprobare.

Potrivit solicitării Colegiului Farmaciștilor, specialitatea Farmacie generală ar putea fi redenumită „Farmacie comunitară și de spital”.

Propunerea Colegiului Farmaciștilor din România este sprijinită de universitățile de medicină și farmacie București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Târgu Mureș, potrivit proiectului.

În urma reintroducerii celor două specialități, „rezidenţii confirmați în specialităţi pentru care, sub incidenţa normelor anterioare, s-a sistat formarea, îşi continuă pregătirea şi susţin examenul de specialist în specialităţile în care au fost confirmaţi. Aceştia au acces la formare în a doua specialitate, în condiţiile prevăzute de normele în vigoare”.

sursa: ms.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate