Actualitate
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu: Pensiile urmează să fie majorate de la 1 ianuarie 2014
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a declarat că pensiile ar putea fi majorate din ianuarie 2014. În ceea ce priveşte pensile militare, este aşteptat votul parlamentarilor.
Declaraţia ministrului referitor la majorarea pensiilor a fost făcută în emisiunea “România Exclusiv”, fiind menţionat termenul de 1 ianuarie 2014, însă nu şi procentul cu care acestea vor fi mai mari. Cuantumul urmează să fie calculat luând în considerare inflaţia şi creşterea salariului mediu pe economie. O decizie în acest sens va putea fi luată la sfârşitul acestui an.
În ceea ce priveşte pensile militare, ministrul susţine că trebuie votată această hotărâre în Parlament. “În funcţie de cum o să voteze Parlamentul, aşa se va aplica. Fie că va vota că se aplică cu luna urmatoare publicării, fie că se va stabili un alt termen. Cum va vota Parlamentul, aşa va aplica şi Guvernul”, a declarat Mariana Câmpeanu.
Sursa: rtv.net
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
codrea ilie
luni, 13.05.2013 at 18:01
Cu repararea discriminarii facut in legea 263 \2011cu referire la gr 1 de munca cum ramine doamnaCanpeanu?
vasile
luni, 13.05.2013 at 19:55
O ALTĂ FAŢETĂ A DISCRIMINĂRII ŞI UMILIRII !
Avândî n vedere declaraţiile politice ale premierului Ponta, la unele posturi de televiziune în domeniul pensiilor militare,voi puncta foarte pe scurt, câteva considerente juridice arhicunoscute nouă, invocate şi în susţinerile în instanţele de judecată (dar se par noi şi necunoscute exact de cine ar trebui să le aplice; de ce oare?). Într-un stat de drept nu pot funcţiona, în acelaşi timp principiul drepturilor legal câştigate şi principiul drepturilor legal pierdute întrucât ele sunt contradictorii şi neconstituţionale, având ca efecte exact sincopele ce s-au creat în procesul aplicării legilor Boc. Mai mult, acestea sunt antagonice şi discriminatirii. Dreptul nostru la pensie, un drept real de proprietate, s-a născut pe o lege anterioară pe care noi am dorit să ne pensionăm, ştiind la vremea aceea că legea, este benefică pentru noi şi implicit pentru familiile noastre. Acest drept constituţional şi garantat, nu poate fi limitat nici TEMPORAR, aşa cum s-a pronunţat de mai multe ori CCR invocând PRINCIPIUL DREPTURILOR LEGAL CÂŞTIGATE,prin decizia 871/2010 în motivaţia de respingere, a diminuării cu 15% a pensiilor la civili; (atenţie: deşi în legea 263 şi 119 militarii sunt introduşi în legea unică a pensiilor, această decizie nu mai este valabilă întrucât ,în mod discriminatoriu,cadrele militare în rezervă şi în retragere, nu mai beneficiază de această decizie dar nici de deciziile 275/2005, 57/2006, 120/2007 care au stat la baza recalculării pensiilor civile pe legea 19/2000 ).Reamintesc din nou că, la 2/3 dintre aceştia, neprezentând documente doveditoare, urma să li se micşoreze pensiile. Aplicând corect principiul drepturilor legal câştigate, acestora li s-a păstrat în plată cuantumul cel mai avantajos adică cel anterior, care era mai mare; AŞA TREBUIA SĂ SE PROCEDEZE ŞI CU MILITARII ! Acesta este principiul în baza căruia, urgent,Guvernul României, trebuie să facă reparaţia. Să nu cunoască domnul premier acest principiu? Constat că domnia sa nu vrea să-l ştie, este pseudopreocupat, de cei 90 % (de unde are acest procent? )care ar pierde în cazul apariţiei unei noi legi a pensiilor / nimic mai eronat şi mai diversionist ! Da, dacă principiile s-ar aplica după ”învăţătura”lui Boc,aşa s-ar întampla, ori presupun şi cred că domnul Ponta, NU a absolvit aceeaşi facultate ca domnul Boc. Este incredibil cu câtă uşurinţă susţine premierul că la cei cărora li s-a mărit cuantumul,să nu le scadă nici-un leu cum la fel de incredibil, este reţinerea INEXPLICABILĂ PENTRU CEI cărora, în fiecare lună, guvernul le reţine abuziv, fraudulos, sume importante din cuantumul pensiei. Chiar aşa domnule premier: De ce vă străduiţi atât de tare, să aparaţi legile promovate şi aplicate ilegal de guvernul Boc, pe care anterior,până să veniţi la guvernare, le incriminaţi ? Ce principiu al statului de drept apăraţi? Principiul drepturilor pierdute?
La toate interviurile pe această chestiune,invocaţi când FMI, când apariţia unui ”fond de solidaritate”etc.
Dar de ce nu propuneţi fondul de solidaritate ,pentru guvernanţi? Noi nu avem nevoie de aşa ceva! Avem nevoie de repectarea legilor,a drepturilor militare şi cetăţeneşti, a onoarei şi valorilor Instituţiei Militare!