Connect with us
Advertisement

Eveniment

Mircea Mărginean, noul şef al BCCO Alba Iulia. A câştigat concursul organizat de IGPR şi rămâne oficial pe funcţie

Publicat

Noul şef al BCCO Alba Iulia este Mircea Mărginean, care a deţinut funcţia cu delegare din februarie acest an. A fost şi singurul candidat la concursul din 6 august pentru ocuparea postului de şef la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, fostul post al lui Traian Berbeceanu.

Funcţia este prevăzută cu gradul profesional de comisar-şef de poliție.

Mircea Mărginean are 36 de ani şi s-a născut la Tiur, Blaj. Este căsătorit şi are doi copii, un băiat şi o fetiţă.

A absolvit Liceul Militar de politie “Neagoe Basarab” Buzău, în 1996, Academia de Poliţie în 2000, şi o specializare post universitară în Drept (Facultatea de Drept Bucureşti).

A activat un an la Secţia 14 Bucureşti, apoi la Biroul de crimă organizată Sector 4 (doi ani) şi, succesiv, la Brigada de crimă organizată Bucureşti, Direcţia Antridrog, şef serviciu Antidrog Poliţia capitalei, şef serviciu operativ şi investigaţii şi şef Serviciu şef de serviciu în Direcţia Operaţiuni Speciale Bucureşti, până în 26 februarie 2014, când a fost delegat şef BCCO Alba Iulia, pe şase luni. Acum, ocupă oficial această funcţie, în urma concursului de la IGPR.

“Sunt poliţist antidrog în esenţă, este o meserie care mi-a plăcut foarte mult şi m-a prins. Sunt pregătit oricând să revin ca ofiţer operativ”, a declarat comisarul Mircea Mărginean pentru Alba24.ro.

Concursul de la IGPR a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române din Bucureşti a constat într-o probă unică de selecţie, respectiv interviu pe subiecte profesionale. Potrivit metodologiei, este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00.

Printre condiţiile pe care candidaţii au trebuit să le îndeplinească sunt studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă /studii superioare cu diplomă de licenţă, ciclul I de studii universitare (sistemul Bologna) într-unul din următoarele domenii fundamentale: ştiinţe inginereşti (numai specializările din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor) sau ştiinţe sociale; cursuri postuniversitare sau de masterat (studii de master) într-unul din domeniile: ştiinţe juridice, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe economice, ştiinţe militare şi informaţii, ştiinţe inginereşti (numai specializările din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor) sau management/studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă absolvite anterior aplicării celor trei ciculuri de tip “Bologna” într-unul din domeniile: ştiinţe juridice, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe economice, ştiinţe militare şi informaţii, ştiinţe inginereşti (numai specializările din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor) / studii de master ciculul II de studii universitare într-unul din domeniile universitare de masterat: drept, inginerie electrică (numai specializarea inginerie electrică şi claculatoare), inginerie electronică şi telecomunicaţii, calculatoare şi tehnologia informaţiei, ingineria sistemelor, ştiinţe militare, informaţii şi securitate naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, ştiinţe administrative, ştiinţe ale comunicării, relaţii internaţionale şi studii europene, ştiinţe politice, cibernetică şi statistică, informatică economică, administrarea afacerilor, contabilitate, economie şi afaceri internaţionale sau management.

De asemenea, candidaţii au trebuit să fi obţinut în ultimii 3 ani calificativul de cel puţin «bine» la evaluarea anuală de serviciu, să fie declaraţi „apt” medical şi psihologic, pentru promovare în funcţii de conducere, să dețină gradul profesional de minim inspector principal de poliție, să aibă minimum 5 ani vechime în muncă/ în structuri de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională, minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, minimum 3 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, conduită morală şi profesională ireproşabile şi să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare ori puşi la dispoziţie în condiţiile art. 65 din Legea nr. 360/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Reamintim că Traian Berbeceanu a condus BCCO Alba Iulia până în octombrie 2013, când a fost arestat preventiv sub acuzaţia de favorizarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală. Ulterior eliberat, a primit un post de execuţie în cadrul Departamentului de Logistică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara. A declarat de mai multe ori că doreşte să-şi reia activitatea în domeniul în care făcut carieră.

Citeşte şi Traian Berbeceanu cere daune morale de peste 200.000 de euro, în dosarul acuzatorilor săi de la Înalta Curte. Rechizitoriul DNA

Citeşte şi BCCO Alba Iulia are şef nou: Comisarul de poliţie Mircea Mărginean, în locul lui Gabriel Florescu, la conducerea brigăzii

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dani

    joi, 07.08.2014 at 21:50

    :)))))) 36 de ani comisar ?!? :))) tare, o sa spulbere infractorii. Baftă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement