Connect with us
Advertisement

Administrație

Lucrări în „stand by” la Alba Iulia: Mircea Hava explică despre „modul greoi și aproape imposibil” în care se derulează unele proiecte

YouTube video

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia a finalizat recent un nou proiect realizat cu bani europeni, respectiv reabilitarea a 24 de străzi din municipiu. Conferința  de presă organizată în acest scop a reprezentat un bun prilej pentru Mircea Hava de a comenta declarațiile premierului Victor Ponta referitoare la gravele abateri identificate de Comisia Europeană în proiectele derulate în Alba. Primarul a profitat de ocazie pentru se explica în fața albaiulienilor referitor la „modul greoi și uneori aproape imposibil” în care se derulează unele obiective de investiții.

„Eu îi sfătuiesc pe cei care habar nu au de aceste lucruri să pună mâna pe carte, să lase lopățica, gălețica și să treacă la lucruri mai serioase. Dacă de la asemenea nivel poți să spui că au fost grave abateri acele greșeli neintenționate, așa cum le numesc cei care controlează, despre asta o să facem odată o conferință de presă în care să explicăm ce înseamnă să poți să duci la capăt un proiect pe bani europeni. Aceste controale sunt lucruri făcute cu deosebită patimă și, odată ce au intrat în curte, nu pot ieși fără să dea măcar o amendă, că așa vor ei. Cam așa stau aceste amenzi. Dar, ca să vii, să spui și să sperii pe toată lumea, că sunt grave abateri și că vom da toți banii înapoi sunt lucruri care nu fac cinste nimănui și în special unui om care conduce Guvernul României. În loc să fim ajutați să tragem acești bani, de la cel mai înalt nivel, nu se face altceva decât să se pună frâne sistematic și continuu. Nu înțelegem de ce? Frauda înseamnă când ai furat, când ai băgat mâna în banul public și l-ai dus în altă parte și aici nu există așa ceva”, a explicat Mircea Hava.

Rambursări de peste 7 milioane de lei, în așteptare

Mircea Hava atrage atenția asupra modului greoi în care se derulează rambursările în această perioadă și susține că, odată cu schimbarea Guvernului, hârtiile au rămas pe masa celor responsabili și uitate au fost. „Cred că avem undeva la 60-70 de miliarde de rambursat, știu că s-a făcut recent o plată de încă 1 miliard, ceea ce înseamnă alți bani de rambursat. Am fost și în situația în care am avut de rambursat 100 de miliarde de lei. Banii vin, dar vin foarte greu, chiar dacă o să spună cineva că au venit în 90 de zile. Ei bine, 90 de zile înseamnă 3 luni groaznice”.

Lucrări din Alba Iulia care încă stagnează

Primarul a adus în discuție și lucrări desfășurate în Alba Iulia care stagnează de ceva vreme, stârnind nemulțumirea cetățenilor, fără ca administrația locală să poată să solicite urgentare. Un exemplu în acest sens este și strada Ion Arion din Alba Iulia, care nu a putut fi prinsă în proiectul de reabilitare străzi, deoarece o parte din aceasta aparține unor cetățeni: „Capătul respectivei străzi nu este încă finalizat, iar asta deoarece suntem în proces cu un proprietar care nu ne permite să intrăm pe terenul lui. Am primit chiar și plângeri penale din partea cetățenilor, cum că le-am invadat proprietatea. Toate acestea nu înseamnă decât o tragere de timp, iar strada rămâne nefinalizată. De vină pentru asta suntem, bineînțeles, tot noi. La toate acestea se adaugă și plângeri din partea unor firme care nu și-au făcut treaba și cărora le-am reziliat contractele. Și uite așa ajungem iar și iar la DNA”.

Noi lucrări „sensibile” pentru cetățeni pe strada Take Ionescu din Alba Iulia

O altă lucrare despre care reprezentanţii adiminstraţiei locale susțin că va stârni în curând reacții negative din partea cetățenilor este cea care va începe de săptămâna viitoare pe strada Take Ionescu din Alba Iulia: „Acolo, casele sunt toate pe o singură parte, iar conducta de gaz se va pune pe partea opusă, acolo unde nu este nimic și vor fi 23 de traversări, pentru că cei de la gaz nu acceptă să pună conducta de gaz în locul fostei rețele de canalizare, pe care am anulat-o. Strada este asfaltată provizoriu, iar variantele ar fi fost fie să taie asfaltul pe lung, pe carosabil, în plus față de cele 23 de traversări sau să pe spațiul verde. Am preferat spațiul verde, pentru că nu mai acceptam să ne mai taie încă o dată strada pentru a introduce canalizarea pe lung. O să fie foarte greu, iar plângerile o să fie încă o dată adresate spre noi”, a explicat Silvia Moldovan, şefa Direcţiei Tehnică şi de Dezvoltare din Primăria Alba Iulia. Probleme similare sunt, potrivit administrației locale, și pe strada Zlatnei și Dimitrie Cantemir din municipiu.

Vezi mai jos, integral, declarațiile reprezentanților administrației locale:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cetateanul

    luni, 03.09.2012 at 17:42

    Vai de capul nostru domle primar. Nu sunte-ti in stare sa asfaltati 2 km de drum intre Alba si Micesti pe cand in alte tari se asfalteaza 20 de km pe zi noua cati ani ne trebuiesc sa asfaltam 2 km? Ati facut investitii serioase in drumu ala si sunt convins ca firma Elis si-a luat toti banii cu varf si indesat dar ce asteptati acuma? Asteptam sa iasa corcodusi din guriile de canal? Stati linistit ca o sa primiti si banii de castel (cetatea alba iulia) si o sa va zbenguiti prin santuri toata ziua. Asta daca o sa mai tina lucrariile alea facute de mantuiala cu pavaju ala hidos canalele alea prost oxigenate cu pestisorii aia aproape morti si sa nu mai vorbim de materialele care au fost folosite pentru renovariile monumentelor. Sper sa se mai poata recupera ceva.
    Daca tot va ales lumea inca o data, acuma ne intoarce-ti spatele pana la sfarsitul mandatului? Sa fie oare un obicei national? Eu sper sa nu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement