Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modificările din Planul Urbanistic General al municipiului Alba Iulia, în dezbatere publică. Locuitorii sunt aşteptaţi să vină cu propuneri


Publicat

Modificările propuse în reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Alba Iulia, avizate în noiembrie 2012, de consilierii locali, sunt aduse în atenţia locuitorilor, în cadrul etapei de dezbatere publică din luna ianuarie. În această perioadă, cetăţenii sunt aşteptaţi să prezinte eventuale obiecţii privind propunerile de dezvoltare urbanistică pe termen lung. Reprezentanţii Primăriei susţin că ideile locuitorilor vor fi discutate în comisiile de specialitate, până la aprobarea PUG.

Proiectul de actualizare a PUG este în dezbatere publică până în 15 februarie 2013. Vă reamintim unele detalii din acest document, cu precizarea că mai multe informaţii punctuale pot fi solicitate de la sediul Primăriei Alba Iulia.

Se are în vedere extinderea suprafeţei de intravilan cu aproximativ 1.400 de hectare şi amenajarea mai multor obiective. Printre acestea, și dezvoltarea unităților administrativ-teritoriale Vințu, Sebeș și Alba Iulia, astfel încât cele trei să fie transformate într-o aglomerare urbană, arătând că în acest mod s-ar întruni numărul de 100.000 de locuitori.

În noul plan, sunt prezentate 20 de obiective prioritare şi de utilitate publică, pentru asigurarea cadrului şi infrastructurii specifice combinaţiei afaceri – evenimente – turism. Schema propusă vizează extinderea zonală a municipiului spre nord (Bărăbanţ, Miceşti, zonele libere), cartiere rezidenţiale mărginite de zona împădurită spre vest (Podei, Francisca, Sergău), dezvoltarea unei zone rezidenţiale în sud-est (Partoş, Oarda), astfel încât dezvoltarea oraşului să fie dinspre centru spre periferii, urbanizarea zonelor de extindere fiind realizată etapizat.

Se propune crearea unui centru de târguri şi expoziţii, o zonă dedicată dezvoltării IMM-urilor, de producţie şi servicii. Activitatea industrială din nordul şi estul oraşului va fi structurată şi extinsă spre est şi sud. Prin restructurarea zonelor industriale subutilizate sunt consolidate poziţia şi rolul zonei centrale a oraşului, este impulsionată devoltarea zonei est, se arată în documentaţia PUG.

În lungul limitei estice a teritoriului administrativ al municipiului cu terenurile comunei Ciugud este propusă păstrarea şi amenajarea unui coridor verde. Spaţiul ar primi forma unui parc de agrement, pe malurile râului Ampoi până la vărsarea în Mureş, ce ar acoperi necesarul de spaţii verzi şi dotări de agrement şi sport în cartierele limitrofe. Este necesară rezervarea acestui culoar de-a lungul albiei râului Mureş pe ambele maluri, unde va fi amenajat traseu pietonal şi de biciclete înconjurat de spaţiu verde.

Se are în vedere amenajarea variantei ocolitoare pentru accesul spre Munţii Apuseni – Zlatna, pe traseul DN1, la intrarea dinspre Cluj, zona Ighiu, DN 74, fapt ce ar decongestiona traficul rutier în interiorul oraşului.

Potrivit principiilor PUG, se interzice definitiv construirea în afara limitelor acestuia, inclusiv constituirea de grupuri suplimentare la nord.

Obiectivele prioritare sunt următoarele:

Rezolvarea urbanistică a zonei centrale a oraşului, etapizat

Închiderea inelului de circulaţie şi transport Bd. Revoluţiei – str. Ion Lăncrănjan – Partoş

Închiderea inelului de circulaţie şi transport Bd. Republicii – str. Tudor Vladimirescu – Şoseaua de centură

Realizarea arterei de ocolire spre Zlatna  – cu variantă din DN1, intrare în oraş dinspre Cluj, comuna Ighiu, DN 74

Realizarea centrului cultural

Rezervarea suprafeţei necesare realizării Sălii polivalente (zona Bazinului olimpic)

Rezolvarea zonelor de agrement şi sport (comuna Ciugud)

Rezolvarea unor locaţii pentru parcaje publice subterane sau multietajate

Conversia suprafeţei fostei unităţi militare de pe str. Lalelelor şi Valea Popii

Rezervarea coridorului necesar pentru viitoarea şosea rapidă (drum expres european)

Realizarea a două noi pieţe agro-alimentare în cartierul Cetate

Protejarea zonelor naturale şi a elementelor de peisaj, protejarea zonelor construite valoroase, instituirea statutului de zonă protejată

Realizarea de trasee pentru biciclişti în oraş şi în jurul oraşului (reţele ciclo-turistice) pe malul Ampoiului, malul Mureşului

Asigurarea terenului necesar înfiinţării de spaţii verzi publice şi centre de cartier prin intermediul obligativităţii operaţiunilor de reparcelare în zonele de restructurare

Realizarea infrastructurii edilitare pentru zonele în care aceasta lipseşte

Conversia unităţilor militare din Cetate în funcţiuni universitare, administrative şi turistice

Înfiinţarea unui nou cimitir

Rezolvarea axului Bd Transilvaniei Cetate – cu propunerea Ansamblului Marii Uniri

Studiu reţele pluviale stradale (cu fonduri structurale)

Rezervarea coridorului necesar pentru un traseu extravilan al magistralelor energetice.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

8 Comentarii

8 Comments

 1. Radu Corcoveanu

  marți, 15.01.2013 at 19:09

  Cel mai bine ar fii sa se faca un festival,dar cu muzica buna,unde sa vina toti tinerii si cand zic muzica buna nu ma refer la Connect-R s.a.m.d. , ma refer la dj multi cu muzica mai necomerciala dar si comerciala,la trupe de rap/hip-hop din tara si afara ca sa vina tineri din toata tara,avem toata cetatea sa facem asta si pentru tineret ar fii super bine.In Alba-Iulia lipseste tineretul si ar trebuii sa se faca ceva in legatura cu asta.

  • maria

   miercuri, 16.01.2013 at 11:46

   „muzica buna” este o expresie relativa care depinde de varsta, educatie, cultura… asa ca din moment ce un anumit tip de „muzica buna” se gusta, acela se va vinde!

 2. maria

  miercuri, 16.01.2013 at 11:51

  atentie cu dezvoltarea pe „orizontala” a orasului, in care in PUG sunt prevazute zone rezidentiale cu regim de inaltime P sau P+1. Acestea se refera la constructia de case, cu gradini…. etc.
  Desigur ca in acceptia majoritatii se doreste locuirea la case cu gradini cat mai extinse… dar, la termen, acest lucru va duce la marirea taxelor locale prin simplul fapt ca aceste zone rezidentiale vor trebui conectate la reteaua tehnico-edilitara a orasului si la reteaua de transport. Pe de alta parte, locuitorii zonelor doritori de circulat cu masina (sa fim sinceri: inca nu exista educatia circulatiei in transport in comun chiar daca calitatea autobuzelor in Alba Iulia este impecabila) vor crea ambuteiaje la intrare si iesire in municipiu. Orele de varf vor fii caldute la Alba Iulia.

  Personal, nu doresc sa platesc taxe pentru canalizare la micesti sau alte cartiere rezidentiale ale municipiului.

  Impozit diferentiat? pe zone?

 3. De citit !!!

  miercuri, 16.01.2013 at 22:03

  PUZ-ul vizeaza dezvoltarea municipiului, viata, activitatea si doza de incredere a locuitorilor si poate influenta locul si rolul municipiului in viitoarea organizare administrativ – teritoriala a tarii.
  Pentru viitor (termen mediu si lung) se vede necesitatea extinderii intravilanului in zona Alba – Micesti si Barabant, insa spre sud, municipiul trebuie sa prinda consistenta si densitate in zona spre Paclisa (in jurul str. Orhideelor si Izvorului) cartiere rezidentiale si apoi in zona Partos – Oarda ( interes economic) .
  Platformele vechi industriale, dezafectate (tip RESIAL s.a.) care se situeaza in pozitii avantajoase si pe spatii mari, trebuie sa intre imediat in procedura de conversie si aceste spatii sa fie destinate unor investitii si utilizari ,,cheie” pentru municipiu.(spatii de productie,servicii de varf si comert).
  Reteaua axelor de circulatie trebuia si trebuie sa se adapteze la nevoile municipiului:
  1. Varianta de legatura dinspre Cluj prin Barbant – Micesti – Sard spre Apuseni este importanta, insa mai important este sensul invers, dinspre Apuseni, prin Sard – Micesti – cartier Orizont spre zona industriala si de servicii din nordul municipiului Alba Iulia spre Cluj – Santimbru.( spre serciciu dimineata);
  2. Legatura rutiera a inelului Bd.Republicii prin str. I.Lancrajan spre Paclisa – Recea, cu iesire spre Partos – Sebes este ,,vitala” pentru cei care ies in numar mare dimineta spre aceste directii si care in prezent se aglomereaza in B-ul ,,1 Decembrie „si Icoronarii iesind de pe Closca si de pe strada Gh..P. de Basesti.
  3. Centrul orasului de jos, cu ,,centrul cultural” si cvartalele aferente de constructii asteptate ar rezolva si schimba imaginea urbana a unei zone care plange dupa ceea ce a fost si ar trebui sa fie in partea cea mai vizibila si impozanta zona a orasului.
  4. Sala polivalenta, ca proiect este un element cu greutate in tot ce inseamna competitiile de orice fel la care este chemata Alba Iulia in viitor.
  5. Pentru un municipiu care vrea sa devina centru de regiune, accesul si conectarea la retele rutiere, feroviare si aeriene trebuie avut in vedere. Mai mult, dupa acestea, accesul si parcarile spre si la institutii (viitoare regionale) trebuie realizat si rezolvat. Sunt argumente care bat pe multe altele.
  …..Prin urmare punerea in dezbatere si in atentia cetatenilor a PUZ-ului cere si impune o mare responsabilitae a celor care proiecteaza si pot sa decida viitorul municipiului Alba Iulia. Acest viitor va fi judecat si evaluat de alegatori, dar si de copiii si nepotii celor care vor decide ce este si ce poate fi Alba Iulia.

  • maria

   joi, 17.01.2013 at 11:58

   Te referi la PUG, nu?

 4. observator

  miercuri, 16.01.2013 at 23:08

  Ce este acela PUZ?

  • maria

   joi, 17.01.2013 at 11:57

   :)))) Plan Urbanistic Zonal.
   P.U.D. Plan urbanistic de Detaliu

   Mai multe PUZ-uri si PUD-uri formeaza un PUG (plan urbanistic general)

 5. Pingback: Detalii din proiectul PUG: Pol de dezvoltare Alba Iulia – Sebeş – Vinţu de Jos şi propuneri pentru sala polivalentă | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Sorin Bumb: Consumatorii au la dispoziție încă 5 luni pentru a-și alege cea mai bună ofertă de furnizare a energiei electrice

Publicat

Senaorul de Alba, Sorin Bumb, a transmis un comunicat în cafe anunță simplificarea procedurii de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.

În plus, spune acesta, consumatorii casnici au la dispoziție încă 5 luni pentru a-și alege cea mai bună ofertă concurențială de furnizare.

Comunicatul senatorului Sorin Ioan Bumb: 

Liberalizarea pieței de energie electrică, începând cu data de 1 ianuarie 2021, permite acum fiecărui consumator casnic să-și aleagă cea mai bună ofertă concurențială de furnizare, care să-i ofere cel mai mic preț, în concordanță cu nevoile sale și cu obiceiurile sale de consum.

Pentru că perioada anterioară nu a fost suficientă pentru ca românii să se hotărască asupra unei oferte de pe piața concurențială, s-a intervenit pentru extinderea perioadei în care aceștia pot alege o anumită ofertă concurențială, astfel încât să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a se informa și a compara toate ofertele concurențiale de pe piață.

Astfel, ordinul ANRE 5/2021, intrat în vigoare de ieri, extinde până la 30 iunie 2021 perioada în care consumatorii casnici își pot alege furnizorul de energie electrică.

Începând de acum și până la 30 iunie, abonații vor beneficia automat de cea mai bună ofertă concurențială, fără abonament, cu prețul cel mai mic practicat furnizorul cu care au contract în prezent.

Pentru ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea, toți abonații casnici vor primi în fiecare lună, odată cu factura pentru energie electrică și o scrisoare de informare din parte furnizorului, precum și un formular de selecție a ofertei, care să-i ajute să compare prețurile.

În acest formular vor fi prezentate comparativ: oferta concurențială cu prețul cel mai mic (cea aplicabilă automat până la 30 iunie, dacă abonatul nu solicită altă ofertă), oferta de serviciu universal (cea din contractul vechi, încheiat anterior datei de 1 ianuarie 2021), valoarea reducerii comerciale acordate de furnizor (diferența între prețul din oferta cea mai mică și prețul din vechiul contract) și o altă ofertă concurențială, alternativă.

Totodată, se simplifică și modalitatea de încheiere a unui nou contract, pentru că este de ajuns pentru orice abonat casnic să completeze acest formular pe care îl primește o dată cu factura, să bifeze în el oferta care îi convine, să îl semneze și să îl transmită apoi furnizorului de electricitate.

În baza acestui formular semnat, un nou contract, realizat în termeni aleși de consumator prin intermediul formularului, intră în vigoare automat în termen de 5 zile de la primirea formularului semnat de către furnizor.

Subliniez că toți consumatorii casnici sunt liberi să aleagă ce furnizor doresc și nu sunt în niciun fel obligați să aleagă în continuare furnizorul actual, decât dacă doresc acest lucru.

Primirea acelei scrisori și a formularului de ofertă este doar o modalitate practică care să le ușureze încheierea unui nou contract, dar nu îi obligă să rămână la furnizorul actual.

Ei pot căuta alte oferte și pot încheia contracte cu orice furnizor doresc, dintre cei care sunt disponibili în zona lor. Este însă important să facă acest lucru, adică să aleagă cea mai bună ofertă concurențială pentru ei.

Am avut mai multe discuții pe această temă cu reprezentanții ANRE și cu cei ai ministerului Energiei și am insistat ca toți consumatorii casnici să fie corect informați și să poată beneficia de cea mai avantajoasă ofertă concurențială.

Voi urmări această situație și voi cere periodic informări  în cadrul Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale a Senatului, al cărui membru sunt.

Cred că termenul de 30 iunie va fi suficient de lung pentru ca fiecare să poată alege în funcție de necesitățile sale dar, dacă vom constata că este necesară extinderea acestui termen, vom căuta măsurile legale pentru a-l extinde.

Sorin Ioan Bumb, senator PNL de Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Scriitorul albaiulian Aurel Pantea, distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler din partea președintelui Iohannis

Publicat

Scriitorul albaiulian Aurel Pantea a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, din partea președintelui Klaus Iohannis. Distincția a fost oferită cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Ordinul „Meritul Cultural” se acordă atât instituțiilor cât și personalităților care, prin activitatea lor, contribuie la educarea prin cultură a publicului de toate vârstele, transmite Biblioteca Județeană Alba.

”Poetul Aurel Pantea a oferit de-a lungul timpului cititorilor săi o operă poetică impresionantă nu atât prin volum cât mai ales prin valoare. Primul în inițierea unor proiecte culturale de interes național, posesor al mai multor premii de prestigiu, acum, iată, colegul nostru este onorat cu o excelentă distincție, „Meritul Cultural” în grad de Cavaler. Este o recunoaștere a valorii operei sale în pragul senectuții, dar și o deosebită mândrie a noastră a tuturor celor care i-am fost alături de-a lungul timpului”, declară Cornel Nistea, președintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, filială al cărei membru fondator este Aurel Pantea.

De-a lungul timpului, scriitorul Aurel Pantea a avut intense colaborări cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, atât în calitate de scriitor cât și de fost Președinte al Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

,,Suntem onorați că am putut fi alături de scriitorul Aurel Pantea în toți acești ani și am dori să îl asiguram de deplina noastră dorință de a sprijini și în continuare elitele literare”, a declarat Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene “Lucian Blaga” Alba.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

”Românii din Diaspora NU se pot vaccina în țară”. Situație semnalată în Parlamentul României

Publicat

Într-o interpelare în Parlament, un deputat susține că românii din Diaspora nu se pot vaccina în țară. Documentul este adresat coordonatorului campaniei naționale de vaccinare și are la bază o sesizare primită de la un român din străinătate care a încercat să se programeze în platformă.

Deputata USR-PLUS Diana Stoica a adresat o interpelare doctorului Valeriu Gheorghiță, Coordonatorul Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, prin care sesizează faptul că românii din diaspora nu se pot înscrie la vaccinare deși au CNP valid, în cazul în care aceștia au domiciliul în străinătate (deținătorii de pașaport românesc), potrivit dcnews.ro.

Sesizarea inițială a venit de la român din străinătate care s-a confruntat cu această situație în momentul în care a încercat să se programeze pe platforma pusă la dispoziție de autorități, mai scrie sursa citată.

Românii din diaspora nu se pot vaccina în țară. De ce?

Subiectul întrebării adresată de Diana Stoica: „Imposibilitatea înscrierii la vaccinare a românilor cu CNP valid, dar cu domiciliul în străinătate”.

Iată ce conține documentul depus la Parlament, conform Ştiri Diaspora.

„Stimate domnule coordonator,

Vă felicit pentru asumarea acestei responsabilități într-o perioadă critică pentru întreaga comunitate internațională și vă asigur de colaborarea mea pentru demersurile menite să îmbunătățească sănătatea românilor. Am primit o sesizare și vă scriu în speranța că această problemă va fi soluționată rapid, astfel încât toate persoanele eligibile pentru etapele 2 și 3 să se poată vaccina.

Textul sesizării este următorul: ‘Vă scriu în numele meu și a potențialilor concetățeni supuși discriminării la înregistrarea pe platforma vaccinarecovid.gov.ro , persoane în etate și bolnavi cronici, cetățeni români care domiciliază în străinătate și care se află temporar în România, unii chiar pentru tratarea unor boli cronice.

Problema constă în faptul că la înregistrarea în platforma vaccinare-covid.gov.ro sunt acceptați doar cetățenii români care dispun de o carte de identitate (adică aceia care au domiciliul sau reședința în România). Astfel, cetățenii români care au doar pașaport românesc cu domiciliul în străinătate (având codul numeric personal totuși înscris în pașaport) nu se pot înregistra pentru vaccinare dacă nu dețin și o carte de identitate.

Problema se extinde și la programările care se fac prin intermediul liniilor telefonice.

Am semnalat problema de mai multe ori, dar se pare ca nu-i nimeni să ne audă. Sperăm totuși că se poate găsi o soluție care să elimine aceste bariere discriminatorii dintre cetățenii români, mai ales în aceste vremuri tulburi.

Va mulțumim pentru aducerea la cunoștință a problemei noastre în fata organelor competente în domeniu.

P.S. Paradoxul este că noi plătim și contribuția de asigurări sociale de sănătate la CNAS, ceea ce face nedreptatea și mai pregnantă (cei neasigurați, dar care au buletin, beneficiind de dreptul de a fi vaccinați, noi nu). Rezolvarea acestei probleme ar fi simplă și ar consta în scrierea unei linii de programare de către cei de la STS care să se permită și înregistrarea cu pașaportul (urmând scanarea lui la centrul de vaccinare, așa cum s-a putut face când am votat).’

Prin urmare, vă rog să îmi comunicați cu celeritate răspunsul la următoarea întrebare:

Care este varianta prin care cetățenii români care au CNP, dar nu au CI, ci pașaport românesc cu domiciliul în străinătate, se pot înscrie la vaccinare?

Vă rog să îmi transmiteți răspunsul în scris și în format electronic, la diana.stoica@cdep.ro „.

Faza a doua a campaniei de vaccinare a demarat la 15 ianuarie, iar bolnavii cronici și persoanele peste 65 de ani se pot programa în platforma special concepută în acest sens: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.

sursă: dcnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Evaluare Națională 2021: Când vor fi publicate noile MODELE DE SUBIECTE și programa actualizată la Română pentru clasa a VIII-a

Publicat

examen

În următoarea perioadă ar urma să fie disponibile pentru elevii de clasa a VIII-a noi teste de antrenament și programa de Limba română actualizată.

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Iulian Cristache, a anunțat pe Facebook cele mai recente detalii în urma întâlnirii online pe care a avut-o cu șeful Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

“În această după-amiază, FNAP a organizat pe platforma zoom o întâlnire la care au participat, alături de părinți şi cadre didactice, profesori de limba română, şi domnul Marian Șuță – Director General CNPEE căruia ȋi mulţumim că a răspuns invitației.

Ȋn cadrul discuţiilor s-au exprimat puncte de vedere privind noua programă de limba română pentru Evaluarea Naţională 2021, abordarea acestei programe pe parcursul claselor V – VII pentru această generaţie, posibilitatea reducerii programei, structura noilor modele de subiecte, necesitatea apariţiei cât mai curând posibil a unor teste de antrenament, susţinerea unei simulări a EN.

Concluzii ȋn urma discuţiilor de astăzi:

 • la ȋnceputul semestrului al 2-lea se va publica noua programă de EN
 • după data de 15 februarie vor ȋncepe să fie publicate teste antrenament, câte un test săptămânal

Cu ajutorul cadrelor didactice se va depune zilele viitoare la CNPEE si MEC un document cu propunerile discutate”, a anunțat Iulian Cristache.

Reamintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pe 11 ianuarie că programa pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională se va modifica: „Va fi adaptată modului în care elevii au asimiliat și nu modului în care profesorii au predat”.

Potrivit sursei citate, se va face mai întâi o evaluare la nivel național a cunoștințelor asimilate de elevi sau pierdute în această perioadă de învățare online, după care va decide “modificarea tematicii” pentru examenele naționale.

Noile modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021 au fost publicate de Ministerul Educației pe 2 noiembrie 2020 și includ tipuri de subiecte concepute pe modelul testărilor internaționale.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Noile modele de subiecte pentru examen, publicate de Ministerul Educației. Care sunt cerințele

Evaluarea Națională 2021 se susține pentru prima dată după o nouă programă, de către elevi care au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi.

Probele scrise de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a au loc în acest an pe 22 și 24 iunie.

Calendar Evaluare Națională 2021:

7 – 11 iunie 2021: înscrierea la Evaluarea Națională

11 iunie 2021: încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a

22 iunie 2021: Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie 2021: Matematică – probă scrisă

25 iunie 2021: Limba și literatura maternă – probă scrisă

29 iunie 2021: afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00): depunerea contestațiilor

30 iunie – 4 iulie 2021: soluționarea contestațiilor

4 iulie 2021: afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

surse: edupedu.ro, Facebook

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate