Cugir
Nod rutier pe Autostrada A1, la Cugir: A fost semnat contractul pentru elaborarea proiectului și a studiului de fezabilitate
CNAIR a semnat miercuri contractul pentru elaborarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate unui nod rutier pe Autostrada A1, la Cugir.
La Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost semnat miercuri, 17 martie, contractul pentru elaborare „Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție privind realizarea a 6 noduri rutiere pe Autostrăzile A1 și A3, în zona de Vest a României”. Ofertantul declarat câștigător este Search Corporation SRL. Valoarea contractului este de circa 2.050.000 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din fonduri europene nerambursabile.
Cele 6 noduri rutiere vor fi realizate pe autostrăzile A1 și A3, în zona de Vest a României după cum urmează:
- Nod rutier: A1 (km 326+155) – DJ 704 (Cugir)
- Nod rutier: A1 (km 362+813) – DC 129 (Sântuhalm)
- Nod rutier: A1 (km 485+030) – DJ 609E (Recaș)
- Nod rutier: A1 (km 450+210) – DJ 609 (Bethausen)
- Nod rutier: A1 (km 528+509) – DJ 682G (Cruceni)
- Nod rutier: A3 (km 39+940) – DN 1P (Spinuș)
Câștigătorul contractului va presta următoarele servicii și va elabora, printre altele, următoarele documente:
- Realizarea Studiului de Fezabilitate (SF), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;
- Întocmirea documentației suport și Asistența acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare;
- Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea Autorizației de Construire de către Autoritatea Contractantă;
- Realizarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare;
- Documentația de atribuire a contractelor de execuție lucrări;
- Asistența tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurilor de achiziție publică pentru execuție lucrări.
„Autostrăzile noastre au nevoie de cât mai multe descărcări, pentru a deservi un număr cât mai mare de cetățeni. Astfel, creștem accesibilitatea la rețeaua primară de transport rutier și sprijinim investițiile cu noi drumuri de conexiune la infrastructura modernă, aflată în permanentă extindere.
Așadar, discutăm despre următoarele noduri rutiere noi:
1. Nod rutier la Cugir, la joncţiunea DJ704 cu A1, în Judeţul Alba. Va spori gradul de accesibilitate a zonei industriale Cugir către autostrada Sibiu-Orăștie.
2. Nod rutier la Sântuhalm, la joncţiunea DC129 cu A1, în Judeţul Hunedoara. Marele beneficiu este conectarea la rețeaua de transport TEN-T a unor zone spre care, momentan, accesul este dificil. Astfel sunt susținute economia și turismul local, pentru dezvoltarea durabilă a regiunii.
3. Nod rutier la Recaș, la joncţiunea drumului judeţean DJ609E cu A1, în Județul Timiș. Sunt facilitate atât legăturile cu stațiunea viticolă Recatim – Stanciova, cât și descărcarea fluxurilor de trafic de pe DN6.
4. Nod rutier la Bethausen, la joncţiunea DJ609 cu A1, în Judeţul Timiş. Va îmbunătăți accesul fluxurilor de trafic generate de localitățile Cliciova, Bethausen și Cladova.
5. Nod rutier la Cruceni, la joncţiunea DJ682G cu A1, la sud de municipiul Arad. Va facilita distribuția traficului generat de: DJ682G, DJ682A, DJ682, DJ682N.
Potrivit DRDP Timișoara, perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 6 luni de la data de începere, 10 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (proiect autorizație de construire, în 4 luni de la elaborarea SF) și 13 luni de la data de începere pentru elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
joi, 18.03.2021 at 10:42
Vai de mine, am ramas stupefiat ca cel mai mediatizat nod de la Dumbrava, nu este in plan. Hai la slujbe.