Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi investiții la Spitalul Orășenesc din Abrud, pentru creșterea siguranței pacienților. Licitație pentru servicii de proiectare

Publicat

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud urmează să fie dotat cu o instalație modernă de fluide medicale. De asemenea, Blocul operator și saloanele de Terapie Intensivă urmează să fie prevăzute cu o instalație de ventilare și tratare aer. 

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud a lansat miercuri, 5 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de elaborare a documentației tehnico-economice la stadiul PT + DDE, asistența tehnică din partea proiectantului în cadrul proiectului „Consolidarea infrastructurii medicale în scopul creșterii siguranței pacienților în cadrul Spitalului Orășenesc “Dr. Alexandru Borza” Abrud.

Valoarea totală estimată a serviciilor de proiectare este de 311.857,96 de lei, fără TVA.

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud este format din 10 corpuri de clădire. În corpul Contagioase C3 și secția de medicină internă sunt tratați pacienții infectați cu Sars-Cov-2.

Spitalul beneficiază de o instalație provizorie de oxigen medical, compusă din butelii de oxigen și prize medicale la capul pacienților.

Secțiile care beneficiază de oxigen medical sunt Medicină internă și Contagioase.

Prin proiect se propune extinderea instalației de fluide medicale în corpurile Unitate centrală spital, Pediatrie, Contagioase.

Instalația va fi compusă din:

  • stații de producere și distribuție fluide medicale (oxigen, aer comprimat medical 4 bar, vacuum medical, protoxid de azot, dioxid de carbon)
  • unități terminale la capul pacientului pentru distribuția fluidelor medicale, a circuitelor electrice și iluminat, prevăzute cu accesorii (oxigenator și kit de aspirație)
  • sisteme de distribuție fluide medicale realizate din cupru medical
  • elemente de sectorizare și alarmare fluide medicale (robineți compatibili cu oxigenul, panouri de vizualizare și alarmare pe fiecare secție, panouri de alarmare în sălile de operații)

Distribuția gazelor în spital se va realiza prin intermediul unei coloane verticale și se va continua cu ramificații pe fiecare nivel prin tavanul fals al fiecărui etaj.

Blocul operator și saloanele de Terapie Intensivă de la etajul 1 Unitatea centrală spital vor fi prevăzute cu o instalație de ventilare și tratare aer compusă din:

  • centrale de tratare aer cu recuperare de căldură și 100% aer proaspăt
  • unități terminale port filtru pentru refularea/aspirarea aerului
  • accesorii
  • canale de aer metalice

Se mai propune și extinderea instalației de fluide medicale cu instalație AGSS (evacuarea gazelor anestezice).

De asemenea, alimentarea instalațiilor de fluide medicale noi prevăzute impune redimensionarea instalației electrice aferente pentru a asigura noul consum, precum și înlocuirea tablourilor electrice din care se alimentează echipamentele noi.

Spitalul urmează să fie dotat și cu o instalație de detecție incendiu, ce include și detecția de oxigen, adaptată noilor norme în vigoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax