Connect with us
Advertisement

Eveniment

Noul spital cu secții de oncologie și cardiologie din Alba Iulia, APROBAT de Guvern. Lista celor 27 de unități din țară, finanțate

Publicat

Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 27 de unităţi medicale sau spitale publice care vor fi construite, renovate şi dotate prin finanţare parţială prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Pe această listă se află și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, cu investiția de relocare și modernizare a activității secției de oncologie și cea de înființare a unui compartiment de cardiologie intervențională.

Concret, la Alba Iulia se pregătește construcția unui spital nou, cu secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională.

Clădirea va avea cinci etaje și heliport și va fi unită printr-o pasarelă de actualul sediu al secției de oncologie de la Spitalul Județean de Urgență Alba.

Vezi Noul spital de oncologie, radioterapie și cardiologie de la Alba Iulia va avea 5 etaje și heliport. Detaliile investiției

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la nivel național este vorba despre investiţii care vizează asigurarea de noi servicii medicale, îmbunătăţirea calităţii serviciilor existente, precum şi investiţii în echipamente medicale pentru infrastructura sanitară nou construită sau renovată şi pentru care România are la dispoziţie peste 2,1 miliarde de euro prin PNRR.

„Toate acestea includ aproape 3.000 de paturi în unităţi cu eficienţă energetică sporită şi peste 10.000 de paturi dotate, inclusiv cu echipamente digitalizate”, menţionează sursa citată.

Executivul precizează că un procent important din obiectivele de investiţii nou construite vor înlocui clădiri existente cu risc seismic ridicat, cum este cazul Institutului ”C.C Iliescu” din Bucureşti, care va fi construit în întregime.

„Aprobarea listei cu cele 27 de unităţi medicale sau spitale publice care vor fi construite, renovate cu aceşti bani reprezintă un pas important pentru îndeplinirea ţintei 377, componenta 12 – Sănătate, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cele 27 de obiective de investiţii selectate au fost stabilite în urma evaluării în două etape pe care Ministerul Sănătăţii a făcut-o pornind de la cele 49 de investiţii din lista predefinită de investiţii cuprinsă în anexa Deciziei de punere în aplicare a Consiliului, prin care a fost aprobată evaluarea Planului de Redresare şi Rezilienţă al României.

Criteriile de eligibilitate şi de ierarhizare aplicate sunt cele stabilite prin Hotărârea de Guvern 1237/2022, prin care a fost aprobată lista predefinită de investiţii”, se explică în comunicat.

Guvernul arată că, în urma evaluării, prin procesul verbal al Comisiei de evaluare, lista cu cele 27 de obiective de investiţii aprobate pentru finanţare prin PNRR a fost publicată pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, la secţiunea PNRR, în data de 11 ianuarie 2022.

„Conform descrierii ţintei 377, componenta 12, din anexa Deciziei de punere în aplicare a Consiliului prin care a fost aprobată evaluarea Planului de Redresare şi Rezilienţă al României, din cele 49 de obiective incluse în lista predefinită, trebuie îndeplinite cel puţin 25”, mai menţionează sursa citată.

Lista celor 27 de spitale aprobată de Guvern:

1. Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

2. Construire secții la Spitalul nr. 2 din Vaslui.

3. Spitalul Județean de Urgență Bistrița – extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi.

4. Finalizare proiectare și execuție Pavilion Municipal Bacău și integrarea în ansamblul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

5. Spital județean de Urgență Giurgiu – spital nou etapa I (secțiile oncologie și neurologie).

6. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – relocarea și modernizarea activității secției de oncologie și înființare a unui compartiment de cardiologie intervențională.

7. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Braşov – un nou corp de clădiri.

8. Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Constanţa.

9. Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.

10. Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie, Oradea.

11. Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalui Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj.

12. Institutul Regional de Oncologie Timișoara.

13. Construcție nouă: Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof.Dr.C.C. Iliescu, București.

14. Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Balotești – modernizarea infrastructurii.

15. Extinderea aripilor A1, A4 ale Spitalului Universitar de Urgență București cu regim de înălțime P+6E, amenajări parcări exterioare.

16. Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

17. Realizare pavilion nou-bloc chirurgical politraumă din cazarma 1044 Sibiu.

18. Lucrări de investiții și intervenții în cazarma 705, Pitești.

19. Construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie, Arad – unități noi.

20. Construire, dotare și amenajare a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea și desființare construcții existente (C1-C15), relocarea stației de oxigen și relocarea gospodariei apă.

21. Sediul nou pentru Spitalul de Urgență al MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.

22. Pavilion de medicină operațională-politraumă în cazarmă 1053 Craiova.

23. Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou.

24. Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești.

25. Realizare pavilion nou medicină operațională politraumă D=P=4E, drum acces și rețele în cazarma 646, Brașov.

26. Centrul de Diagnostic şi Tratament al Tuberculozei Zerlendi (Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta), Bucureşti – spital nou.

27. Construire centru de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, București.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement