Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăţi pentru firmele care vor să obţină fonduri nerambursabile pentru proiecte IT. Finanţare de 3,24 milioane lei

Publicat

calculator laptop Firmele care derulează proiecte în domeniul tehnologiei informaţiei si comunicatiilor (IT&C) au la dispoziţie, de joi, forma finală a Ghidului solicitantului pentru fonduri europene, Programul de competitivitate 2014-2020 având unele modificări.

Propunerile de proiecte se înregistrează online, în mod continuu, începând cu data de 1 octombrie 2015 ora 10.00, iar sesiunea se va încheia în data de 23 decembrie 2015, ora 16.30.

Fondurile totale aferente primului apel în Axa 2 a Programul de competitivitate 2014-2020 sunt de 50 de milioane de euro.

Detalii pentru beneficiari:

Valoarea maximă a finanţării nerambursabile pentru un proiect este 3.240.000 lei.

Valoarea maximă a ajutorului de minimis care poate fi acordată unui beneficiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 200.000 de euro pe ultimii 3 ani fiscali (care se referă la anul în curs şi 2 ani anteriori).

Valoarea ajutorului de minimis nu poate depăşi 20% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

Durata maximă de implementare a proiectului (inclusiv depunerea ultimei cereri de rambursare) este de 36 de luni.

Categorii de beneficiari eligibili:

– întreprinderi (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii) care îşi desfăşoară activitatea în România, centrate pe domeniul TIC

– Întreprinderi (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii) care îşi desfăşoară activitatea în România, în cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC

– consorţii (parteneriate) de microîntreprinderi, întreprinderi mici, intreprinderi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în România, în cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC.

Se urmăreşte: dezvoltarea unor game de produse/servicii TIC cu aplicabilitate în restul economiei româneşti pentru integrarea pe verticală a soluţiilor TIC; realizarea proiectelor strategice inovative cu impact asupra dezvoltării întregii industrii TIC la nivel naţional sau internaţional.

Un proiect poate beneficia de finanţare nerambursabilă în cadrul acestei acţiuni doar dacă la finalul implementării va avea ca rezultat cel puţin o aplicaţie / un produs / serviciu TIC inovativ realizat, cu justificarea modului în care produsul va fi integrat în sectorul respectiv.

Sesiunea de apeluri va fi închisă dupa ce totalitatea proiectelor depuse vor acoperi un procent de 150% din bugetul total, dar nu mai târziu de 6 luni de la data lansării apelului.

Proiectele care obţin la evaluarea tehnico-economica peste 90 de puncte vor fi finanţate dupa principiul „first in, first out”.

Proiectele care obţin la evaluarea tehnico-economică un punctaj între 75 si 90 puncte vor fi trecute pe o lista de ierarhizare în ordinea descrescătoare a punctajului şi se vor finanţa până la concurenţa bugetului rămas după finanţarea proiectelor care obţin peste 90 de puncte.

Vezi integral: Ghidul solicitantuluiPOC_2_2_1_Final

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax