Politică
Nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor din Cugir, până la finele anului. PDL, acuzat de manevre politice
Din nou plata salariilor profesorilor devine o problemă a administraţiilor locale reprezentate de partide din Opoziţie, care ridică din umeri spunând că bugetele destinate fondurilor de salarii au fost insuficiente, iar ordonatorii de credite, în speţă statul guvernat de PDL şi UDMR se joacă din nou cu răbdarea dascălilor, întârziind fondurile pentru plata salariilor. În total, 300 de profesori şi învăţători cugireni vor avea de suferit iarna aceasta dacă Primăria nu va primi la timp fonduri pentru salariile pe ultimele trei luni ale anului.
În calitate de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PNL, primarul din Cugir, Adrian Teban a declarat vineri, într-o conferinţă de presă că, de Ziua Educatorului, membrii partidului de guvernământ s-au întrecut în elogieri care mai de care mai impresionante la adresa cadrelor didactice, la dificila misiune pe care o au în societate. „I-aş invita pe membrii PDL Cugir, care cu mai puţin de o lună de zile organizau mese festive în cinstea dascălilor cugireni, să le explice acestora de ce sunt în pericol să nu-şi primească salariile în plină iarnă. De ce conducerea portocalie a acestui judeţ alocă doar o parte din sumele defalcate din TVA necesare plăţii salariilor personalului din învăţământul cugirean?”, precizează Adrian Teban.
Nu este pentru prima dată când Cugirul se află în această situaţie. Pentru a putea fi acoperite drepturile băneşti până la ora actuală s-au făcut transferuri în trimestrul III din trimestrul IV, motiv pentru care instituţiile şcolare au rămas descoperite în ceea ce priveşte fondurile destinate cheltuielilor de personal pentru următoarele luni: „Este incalificabil faptul că nu sunt asiguraţi cei 416 lei cât li se cuvine pe lună, doar pentru că fondurile trebuie trimise unei primării de altă coloratură politică”, mai spune Teban.
La fel se întâmplă şi cu persoanele cu handicap grav a căror indemnizaţie a fost plătită cu întârziere sau parţial, deoarece, din bugetul statului, prin Direcţia de Finanţe Publice Alba au sosit doar 84% din banii necesari.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News