Connect with us
Advertisement

Eveniment

O femeie din Alba Iulia a dat în judecată Primăria. Va fi expropriată de un teren și nu este de acord cu despăgubirile primite

Publicat

O femeie a dat în judecată Primăria Alba Iulia și Consiliul Local. Acesta este proprietara unui teren pe care primăria vrea să îl exproprieze în interes public. Este vorba despre un teren din zona Alcala de Henares. 

Femeia în cauză nu este de acord cu prețul pentru despăgubiri, pe care primăria l-a stabilit pe metrul pătrat de teren expropriat: 10 lei. 

Drept urmare, aceasta a acționat în instanță Primăria și Consiliul Local. Un prim proces a avut loc, iar în data de 21 martie 2024 magistrații Tribunalului Alba au dat o primă decizie.

În linii mari, în ședința de Consiliu Local din 14 iulie 2023, consilierii locali au aprobat exproprierea a 9045 metri pătrați de teren, de pe străzile, Albac, Gârda și Drăgășani. Terenul aparține unor persoane, iar pentru despăgubiri consilierii au admis suma de 10 lei pe metru pătrat.

Persoana care a acționat primăria în instanță ar urma să piardă 1724 metri pătrați. Asta ar însemana că ar urma să primească despăgubiri de 17.240 de lei.

Terenul ar urma să fie folosit în proiectul de modernizare a unor străzi din zona Alcala de Henares și a unor străzi adiacente.

Străzile prevăzute de proiect: Alcala de Henares (inclusiv legătura cu Str. Gheorghe Șincai), Gârda, Drăgășani, Zăvoi, Lupșa, Calistrat Hogaș, Abrudului, Vidra, Albac, Stadionului, Cornel Medrea, Calea Labului, Meteș, Lotru

Suma este infimă și injustă

În actul de trimitere în judecată, a spus că suma este infimă și injustă pentru paguba suferită.

Reclamanta nu se poate opune demersurilor realizate în acest sens de autorităţile publice. Cu toate acestea, sub aspectul stabilirii despăgubirii estimate de expropriator, există un interes personal şi legitim de a solicita anularea HCL nr. 286/2023, terenul reclamantei fiind cuprins în lista imobilelor afectate de expropriere.

Astfel, reclamanta a apreciat că valoarea de 10 lei/mp stabilită drept despăgubire estimată de expropriator pentru imobilele terenuri afectate de acest proiect este infimă şi injustă în ce priveşte imobilele cuprinsa în lisa celor care vor fi expropriate.

Prin raportare la poziţia imobilului în amplasamentul unităţii administrativ teritoriale, caracteristicile individuale şi valoarea de piaţă ale acestuia, precum şi dispoziţiile legală în materie, reclamanta a considerat că despăgubirea de 10 lei/mp este injustă, a scris femeia în actele depuse în instanță.

Decizia în instanță

Magistrații nu s-au pronunțat asupra obiectului, ci asupra competenței instanței. Mai exact, aceștia au declinat competența către Secţiei I Civilă din cadrul Tribunalului Alba.

Cererea femeii ar urma să fie judecată de magistrații din cadrul Secției I civile, a instanței din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Mark

    joi, 28.03.2024 at 08:26

    She’s absolutely correct. Friggin thieves!! They should be paying at LEAST 50 lei (10 euro) a sq.meter. Even that, is FAR below the cost of land within city limits. I get, sometimes land needs to be „taken” for the betterment of the community, but not stolen like that. This land could be her entire retirement plan (last 20 years of life money). Where in Alba Iulia proper, can you get nearly 2000 sq.meters of land for 3,300 euro? The answer, is Nowhere!!

  2. FANE

    joi, 28.03.2024 at 09:36

    Toti consilierii care au votat aceste despăgubiri extrem de mici ar trebui sa-si dea demisia. La impozite pe imobile la persoane fizice și juridice au votat mărirea lor in fiecare an mult peste rata inflației, iar cand trebuie sa voteze si in folosul cetatenilor își bat joc, votand pentru sume ridicole.

  3. Pamfil

    joi, 28.03.2024 at 10:06

    Cand e vorba de diversi samsari cu neamuri prin diverse consilii si „institutii de stat” se misca totul pe repede inainte, rasare bloc inghesuit intre case, „spatiu comercial” pe loc de joaca, se desfiinteaza imobile, se alipesc terenuri, etc.

    Cand e vorba de a sistematiza niste zone ca lumea, dupa planuri bine gandite, trebuie facute studii, autorizari, derogari, si alte masturbari si taraganari pana la sfantu asteapta.
    Brusc, daca apare vreun samsar, pac, se modifica PUG-ul, PUZ-ul dupa cat de bine unge anumite buzunare fara sa se mai tina cont de legi, norme de secol 21, armonia zonei si bun simt.

    Functionarii cu rumegus in cap, ar trebui trimisi intr-un sejur doar dus la cursuri de formare intr-o tara cum e Coreea de Nord. Iar prietenii lor la continuarea lucrarilor mari pentru Romania, cum ar fi un canal mai scurt, Dunare-Bucureșți.

  4. Mircea

    joi, 28.03.2024 at 11:03

    Cam asa oar sef de batalion individul de la urbaniscm care se uita la un computer ca la tv si elibereaza adeverinte tip scrise de mana.Va vine sa vredeti ca intr-un oras „smart”cum ii spune cel de la viva se poate asa ceva?Am o asemenea adeverinta din noiembrie 2023

  5. Nicu

    joi, 28.03.2024 at 11:22

    dacă era cineva cu neamuri în primărie se găsea „cadrul legal” sa fie despăgubit la prețul pieței sau poate și peste.
    Doamna, nu cedați.

  6. Gabi

    joi, 28.03.2024 at 19:34

    La Negrești Oaș nu te anunță nimeni.Am aflat după 3 ani că nu mai dețin aceași suprafață.Din 1.05 hectare am rămas cu aproximativ 0.76 hectare.Ti se spune că dacă nu-ti convine dane in judecata.Licitatiile pt lucrările din oraș sunt câștigate de firmele lor înregistrate pe interpuși.Nu vede nimeni.Astai Romania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement