Eveniment
O nouă licitație pentru reabilitarea termică a blocurilor „M” din Alba Iulia și a altor trei imobile. Valoarea investiției
Primăria Alba Iulia scoate din nou la licitație reabilitarea termică a blocurilor „M” și a altor trei imobile din municipiu, valoarea contractului fiind estimată la peste 17,3 milioane de lei. Proiectul prevede creşterea performantei energetice a cinci construcţii rezidențiale cu 667 de apartamente destinate locuirii, în contextul asigurării unei calități optime de viaţă a locuitorilor acestora.
Reamintim faptul că Primăria a lansat prima licitație în data de 19 decembrie 2019. Achiziția a fost împărțită atunci pe patru loturi. În prima etapă, cea a depunerii de oferte, primele trei loturi, care includ blocul M1-M6B, bloc M7A-M12, bloc 35 și bloc 62, au fost anulate administrativ, după ce nu a depus nimeni oferte. Cel de-al patrulea lot a avut un ofertant unic, Arhitect Construct SRL din Sebeș, însă a fost anulat în etapa de evaluare financiară.
Citește și Licitație de 36,7 milioane de lei pentru reabilitarea termică a unor clădiri din Alba Iulia. GRI, culoarea aleasă pentru blocuri
Astfel, în data de 15 mai 2020 Primăria Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o nouă licitație pentru „Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Alba Iulia – lot 1 – bloc M1- M6B, bloc M7A- M12, bloc 35, bloc 62, bloc CH1”.
Valoarea totală estimată deste de 17.379.236,36 de lei.
Prin semnarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale si Administraţiei Publice, ADR Centru și Municipiul Alba Iulia a contractului de finanţare nr.3953/19.03.2019, cinci blocuri de locuinte din municipiul Alba Iulia, respectiv bloc M1-M6B, bloc M7A-M12, bloc 35, bloc 62 și bloc CH1 au fost admise pentru finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A-Clădiri rezidențiale.
Scopul proiectului este cel de a îmbunătății eficienta energetică a blocurilor de locuințe construite în perioada 1950-1990 astfel încât, prin aceasta, să se producă reduceri de consumuri energetice, de costuri de întreținere, de emisii CO2 si implicit îmbunătățiri a confortului interior al locuințelor.
Achiziția este împărțită pe 4 loturi, astfel:
- Lotul 1 – valoare estimată 6.778.117,26 lei, fără TVA
- Bloc M1 – M6B, Bulevardul 1 Decembrie 1918 / Bulevardul Transilvaniei, anul de finalizare: 1989, regim de înălțime: S+P+7E / S+P+M+10E, număr de apartamente: 273
- Lotul 2 – valoare estimată 6.759.652,56 lei, fără TVA
- Bloc M7A – M12, Bulevardul 1 Decembrie 1918 / Bulevardul Transilvaniei, anul de finalizare: 1988, regim de înălțime: S+P+7E / S+P+M+10E, număr de apartamente: 246
- Lotul 3 – valoare estimată 2.440.473,39 lei, fără TVA
- Bloc 35, Bulevardul Transilvaniei, anul de finalizare: 1976, regim de înălțime: S+P+10E, număr de apartamente: 62
- Bloc CH 1, strada Cloșca, anul de finalizare: 1984, regim de înălțime: S+P+6E, număr de apartamente: 24
- Lotul 4 – valoare estimată 1.400.993,15 lei, fără TVA
- Bloc 62, Bulevardul Transilvaniei, anul de finalizare: 1978, regim de înălțime: S+P+10E, număr de apartamente: 62
Descrierea lucrărilor de intervenții
- Izolarea termică a pereților exteriori
Elementele componente ale sistemului compozit de izolare termică la exterior, denumit sistem integrat ETICS, sunt: adezivul, materialul termoizolant (polistiren ignifugat IPS de 10 cm), diblurile, masa de șpaclu pentru armare, plasa din fibră de sticlă, diferite accesorii, profile ornamentale pentru fațadă și stratul final al sistemului (amorsă, tencuieli decorative, vopsele decorative).
Potrivit caietului de sarcini, paleta de culori propusă pentru fațade este următoarea:
– culoarea de bază, fiind dominantă fațadei – gri foarte deschis (S 0500-N, conform paletarului de culori NCS (Natural Color System))
– culoarea de mijloc, ca și procentaj pe fațadă – gri (S 1500-N)
– accentele fațadei, marcând în principiu balcoanele – maro (S 4010-Y50R)
- Înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare
Se vor înlocui ferestrele și ușile exterioare existente din lemn/metal aferente locuințelor, inclusiv accesele în blocul de locuințe, cu tâmplărie din PVC pentacamerală și geam termoizolant LOW-E.
De asemenea, se vor închide balcoanele/logiile cu tâmplărie din PVC pentacamerală și geam termoizolant LOW-E.
Pereții și parapeții rezultați din închiderea golului cu trafor sau cele din sticlă securizată se desființează și se vor reface din montanți, lonjeroane și mână curentă, grunduite și vopsite, vată minerală de 10 cm, închis la interior cu gips-carton și vopsea lavabilă, iar la exterior cu OSB, peste care se va aplica termosistemul.
Pereții din zidărie de beton se vor menține și va aplica termosistemul de la fațade.
Se vor desființa șarpantele construite neautorizat. Șarpanta nouă va avea structura din lemn și va fi compusă din următoarele straturi: învelitoare din tablă ondulată culoare roșie, șipci bătute pe două direcții pentru strat ventilat, hidroizolație din membrană bituminoasă, scânduri și căpriori din lemn, barieră contra vaporilor, închidere interioară gips-carton. Planșeul peste ultimul etaj se va izola cu polistiren de 15 cm, peste care se lipesc plăci de OSB de 15 mm. Aticul se va termoizola cu polistiren expandat de 5 cm. Preluarea apei se va face prin jgheaburi și burlane.
Potrivit caietului de sarcini, în cadrul lucrărilor conexe sunt incluse și reabilitarea tehnică și/sau estetică (schimbare finisaje și consumabile) a lifturilor.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News