Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O nouă licitație pentru reabilitarea termică a blocurilor „M” din Alba Iulia și a altor trei imobile. Valoarea investiției


Publicat

Primăria Alba Iulia scoate din nou la licitație reabilitarea termică a blocurilor „M” și a altor trei imobile din municipiu, valoarea contractului fiind estimată la peste 17,3 milioane de lei. Proiectul prevede creşterea performantei energetice a cinci construcţii rezidențiale cu 667 de apartamente destinate locuirii, în contextul asigurării unei calități optime de viaţă a locuitorilor acestora. 

Reamintim faptul că Primăria a lansat prima licitație în data de 19 decembrie 2019. Achiziția a fost împărțită atunci pe patru loturi. În prima etapă, cea a depunerii de oferte, primele trei loturi, care includ blocul M1-M6B, bloc M7A-M12, bloc 35 și bloc 62, au fost anulate administrativ, după ce nu a depus nimeni oferte. Cel de-al patrulea lot a avut un ofertant unic,  Arhitect Construct SRL din Sebeș, însă a fost anulat în etapa de evaluare financiară.

Citește și Licitație de 36,7 milioane de lei pentru reabilitarea termică a unor clădiri din Alba Iulia. GRI, culoarea aleasă pentru blocuri

Astfel, în data de 15 mai 2020 Primăria Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o nouă licitație pentru „Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Alba Iulia – lot 1 – bloc M1- M6B, bloc M7A- M12, bloc 35, bloc 62, bloc CH1”.

Valoarea totală estimată deste de 17.379.236,36 de lei. 

Prin semnarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale si Administraţiei Publice, ADR Centru și Municipiul Alba Iulia a contractului de finanţare nr.3953/19.03.2019, cinci blocuri de locuinte din municipiul Alba Iulia, respectiv bloc M1-M6B, bloc M7A-M12, bloc 35, bloc 62 și bloc CH1 au fost admise pentru finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A-Clădiri rezidențiale.

Scopul proiectului este cel de a îmbunătății eficienta energetică a blocurilor de locuințe construite în perioada 1950-1990 astfel încât, prin aceasta, să se producă reduceri de consumuri energetice, de costuri de întreținere, de emisii CO2 si implicit îmbunătățiri a confortului interior al locuințelor.

Achiziția este împărțită pe 4 loturi, astfel:

 • Lotul 1 – valoare estimată 6.778.117,26 lei, fără TVA
  • Bloc M1 – M6B, Bulevardul 1 Decembrie 1918 / Bulevardul Transilvaniei, anul de finalizare: 1989, regim de înălțime: S+P+7E / S+P+M+10E, număr de apartamente: 273
 • Lotul 2 – valoare estimată 6.759.652,56 lei, fără TVA
  • Bloc M7A – M12, Bulevardul 1 Decembrie 1918 / Bulevardul Transilvaniei, anul de finalizare: 1988, regim de înălțime: S+P+7E / S+P+M+10E, număr de apartamente: 246
 • Lotul 3 – valoare estimată 2.440.473,39 lei, fără TVA
  • Bloc 35, Bulevardul Transilvaniei, anul de finalizare: 1976, regim de înălțime: S+P+10E, număr de apartamente: 62
  • Bloc CH 1, strada Cloșca, anul de finalizare: 1984, regim de înălțime: S+P+6E, număr de apartamente: 24
 • Lotul 4 – valoare estimată 1.400.993,15 lei, fără TVA
  • Bloc 62, Bulevardul Transilvaniei, anul de finalizare: 1978, regim de înălțime: S+P+10E, număr de apartamente: 62

Descrierea lucrărilor de intervenții

 • Izolarea termică a pereților exteriori

Elementele componente ale sistemului compozit de izolare termică la exterior, denumit sistem integrat ETICS, sunt: adezivul, materialul termoizolant (polistiren ignifugat IPS de 10 cm), diblurile, masa de șpaclu pentru armare, plasa din fibră de sticlă, diferite accesorii, profile ornamentale pentru fațadă și stratul final al sistemului (amorsă, tencuieli decorative, vopsele decorative).

Potrivit caietului de sarcini, paleta de culori propusă pentru fațade este următoarea:

– culoarea de bază, fiind dominantă fațadei – gri foarte deschis (S 0500-N, conform paletarului de culori NCS (Natural Color System))

– culoarea de mijloc, ca și procentaj pe fațadă – gri (S 1500-N)

– accentele fațadei, marcând în principiu balcoanele – maro (S 4010-Y50R)

 • Înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare

Se vor înlocui ferestrele și ușile exterioare existente din lemn/metal aferente locuințelor, inclusiv accesele în blocul de locuințe, cu tâmplărie din PVC pentacamerală și geam termoizolant LOW-E.

De asemenea, se vor închide balcoanele/logiile cu tâmplărie din PVC pentacamerală și geam termoizolant LOW-E.

Pereții și parapeții rezultați din închiderea golului cu trafor sau cele din sticlă securizată se desființează și se vor reface din montanți, lonjeroane și mână curentă, grunduite și vopsite, vată minerală de 10 cm, închis la interior cu gips-carton și vopsea lavabilă, iar la exterior cu OSB, peste care se va aplica termosistemul.

Pereții din zidărie de beton se vor menține și va aplica termosistemul de la fațade.

Se vor desființa șarpantele construite neautorizat. Șarpanta nouă va avea structura din lemn și va fi compusă din următoarele straturi:  învelitoare din tablă ondulată culoare roșie, șipci bătute pe două direcții pentru strat ventilat, hidroizolație din membrană bituminoasă, scânduri și căpriori din lemn, barieră contra vaporilor, închidere interioară gips-carton. Planșeul peste ultimul etaj se va izola cu polistiren de 15 cm, peste care se lipesc plăci de OSB de 15 mm. Aticul se va termoizola cu polistiren expandat de 5 cm. Preluarea apei se va face prin jgheaburi și burlane.

Potrivit caietului de sarcini, în cadrul lucrărilor conexe sunt incluse și reabilitarea tehnică și/sau estetică (schimbare finisaje și consumabile) a lifturilor.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Regulile din sălile de fitness. Primele deschise ar putea fi spațiile cu aparate de forță

Publicat

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a declarat, vineri, că data la care se vor redeschide sălile de fitness va fi stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, iar într-o primă fază se va analiza posibilitatea redeschiderii doar a zonelor unde se folosesc aparatele de forță.

„Deschiderea sălilor de fitness este un subiect de impact. În ultima lună, pe această temă, am purtat multe discuții atât reprezentanții acestei industrii, cât și cu cei din INSP și Ministerul Sănătății. Nu vă ascund faptul că în acest moment lucrăm la niște norme care să definească cadrul în care se pot relua activitățile în săli și de asemenea nu vă ascund faptul că sunt îngrijorat de numărul de cazuri raportat ieri (n.r. joi).

Dacă nu se va dovedi că este o creștere a numărului de cazuri, după anumite reguli vom avea posibilitatea să stabilim deschiderea sălilor de fitness. În momentuld e față sunt sute de mii de români care așteaptă acest lucru”, a declarat Ionuț Stroe la Digi24.

*Cum se vor desfășura antrenamentele

Potrivit ministrului, masca pe față în regim de efort fizic este un lucru care nu se va impune ca normă. În schimb, normele care vor trebui să fie respectate țin de un triaj epidemiologic, de o termometrizare a persoanelor la intrarea în sală.

”Accesul se va face doar în baza unei programări prealabile, numărul persoanelor trebuie să fie limitat la capacitatea sălii și atenție, suprafața sălii se împarte la cei 7 metri pătrați menționați de noi în Ordin, astfel încât să putem afla numărul maxim de persoane care pot folosi aparatele în același timp. Organizarea spațiului de pregătire sportivă trebuie făcută astfel încât să se mențină distanțarea fizică. Dezinfectarea aparatelor trebuie făcută după fiecare utilizare.

Analizăm într-o primă fază să se redeschidă doar spațiile de aparate de forță, dar nu și cele care sunt folosite pentru regim colectiv, cu clase. Administratorul sălii va dispune aceste norme, el va decide cum își organizează activitatea, cum va satisface interesul tuturor clienților, nu vom impune o limită la resursa timp”, a spus ministrul Stroe.

Sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Documente necesare pentru plata de la stat a unei părți din salariu. Modelul, publicat în Monitorul Oficial

Publicat

Ordinul președintelui ANOFM privind modelul documentelor ce trebuie completate de către angajator pentru a putea beneficia de plata, de la stat, a unui procent din salariu, pentru cei care se întorc la muncă din șomajul tehnic, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Este vorba despre:

*cererea care trebuie semnată și datată de reprezentantul legal;
*declarația pe propria răspundere
*lista persoanelor care beneficiază de această sumă.

Plata de către stat a unui procent din salariu pentru cei care se întorc din șomajul tehnic a fost stabilită prin Ordonanța de Urgență 92/2020, publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial.

Practic, statul (prin fondurile europene) susține 41,5% din salariul de bază brut, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea 6/2020, adică nu mai mult de 2.253 lei. Practic, statul decontează acea parte din salariu, pe o durată de trei luni.

Angajatorii trebuie, însă, să mențină contractele de muncă până la data de 31 decembrie 2020. Excepție fac lucrătorii sezonieri.

Sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO:14 premii obținute de cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din Alba Iulia, la concursuri online de interpretare muzicală

Publicat

Cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” au câștigat, în luna mai, 14 premii importante la concursuri online de interpretare muzicală vocală și instrumentală, potrivit reprezentanților CJ Alba.

Cele mai multe distincții au fost câștigate la Concursul Internațional online de Interpretare Vocală și Instrumentală „The Sound of Music” Oradea, desfășurat în perioada 23 – 24 mai 2020. „The Sound of Music” este un concurs dedicat atât amatorilor cât și profesioniștilor, iar printre participanți s-au aflat și 13 cursanți ai Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”, de la clasele: Canto muzică-ușoară – prof. coordonator Marinela Popa, Instrumente de suflat – prof. coordonator Nicolae Vancu, Chitară (clasa externă din Cugir) – prof. coordonator Silviu Oprișiu, Pian – prof. coordonator Oana Cîrstea și Orgă electronică – prof. coordonator Ovidiu Tăran. În urma jurizării, cursanții din Alba au obținut următoarele premii:

SECȚIUNEA – MUZICĂ UȘOARĂ :

PREMIUL DE EXCELENȚĂ:

Patricia Vodă – 15 ani (anul II de studiu)

PREMIUL I:

Eliana Burde – 14 ani (an III de studiu)

Georgiana Claudia Zbutea – 16 ani ( anul IV de studiu)

Moțoc Diana – 28 ani (anul I de studiu)

PREMIUL II:

Ciama Isabela – 12 ani – (anul IV de studiu)

Iris Lasc – 10 ani (anul III de studiu)

Maria Imbre – 13 ani (anul II de studiu)

Alexandra Sălcudean – (anul I de studiu)

SECȚIUNEA -MUZICĂ INSTRUMENTALĂ – CHITARĂ:

PREMIUL DE EXCELENȚĂ:

Petrișor Rareș – 12 ani (anul III de studiu)

SECȚIUNEA: MUZICĂ TRADIȚIONALĂ – INSTRUMENTE:

PREMIUL I:

Balea Alex Nicolae – 13 ani (anul V de studiu)

SECȚIUNEA: MUZICĂ CULTĂ – PIAN:

PREMIUL I:

Alexandru Suciu – 9 ani ( anul III de studiu)

Valeriu Ursu – 8 ani (anul II de studiu)

SECȚIUNEA MUZICĂ CULTĂ – ORGĂ ELECTRONICĂ:

PREMIUL I:

Dragoș Popa – 14 ani ( anul I de studiu)

Un alt premiu important a fost adus în județul Alba de Maria Raluca Imbre, în vârstă de 13 ani. Aceasta a câștigat Premiul I la Concursul online Internațional de interpretare vocală și instrumentală ”Muzica ne poate uni”, eveniment care a reunit aproximativ 1.000 de concurenți. Concursul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Pecica, Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” Pecica, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” și Palatul Copiilor Arad – Clubul Copiilor Pecica.

Sursa foto: CJ Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alți 12 pacienți, între care un copil de un an, declarați vindecați de COVID-19 și externați de la Spitalul din Alba Iulia

Publicat

În cursul zilelor de joi și vineri, un număr de 12 pacienți, internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, au fost declarați vindecați de COVID-19 și au fost externați, după ce rezultatele a două teste consecutive în cazul acestora au ieșit negative.

Potrivit reprezentanților unității medicale, cel mai tânăr pacient vindecat este un băiețel în vârstă de doar 1 an, iar cel mai vârstnic un bărbat de 49 de ani. Cei 12 pacienți externați (8 de sex masculin și 4 de sex feminin) locuiesc în Laz (3), Meteș (3), Câlnic (2), Gârbova (2), Sebeș (1), Răhău (1).

În această săptămână, au fost declarați vindecați de COVID-19, în total, un număr de 22 de pacienți îngrijiți în cadrul secției de boli infecțioase.

Totodată, de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, la secția de boli infecțioase au fost internați peste 126 de pacienți pozitivi cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Dintre aceștia, 78 au fost declarați vindecați, iar 36 au fost transferați la unități sanitare din Blaj (13), Aiud (20), Sibiu (2) și Sebeș (1). În prezent, la secția de boli infecțioase se află internați 12 pacienți confirmați cu COVID-19.

De precizat este că la SJU Alba Iulia au fost îngrijiți peste 100 de pacienți suspecți de COVID-19, în cazul cărora, în urma analizelor de laborator, nu s-a confirmat prezența virusului.

”SJU Alba Iulia este o unitate sanitară în care se tratează cazurile confirmate, sunt internate inclusiv cazuri suspecte, iar în propriul laborator se analizează probele recoltate pentru depistarea virusului. Recomandăm tuturor să respecte cu strictețe măsurile și recomandările autorităților implicate în combaterea pandemiei”, transmit reprezentanții spitalului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate