Connect with us
Publicitate

Eveniment

Oficial: La sala de sport, pe banii firmei. Legea prin care se acordă deducere firmelor pentru abonamente se aplică din februarie

Publicat

Angajații vor putea beneficia de abonamente la sălile de sport și de programe de recuperare medicală din partea firmelor la care lucrează. Acestea vor fi neimpozabile și deductibile, în limita a 400 de euro pe an pentru fiecare angajat. Legea, promulgată recent de președintețe Klaus Iohannis, a fost publicată joi în Monitorul Oficial și se va aplica începând cu luna februarie.  

Facilitatea este inclusă în Legea 34/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată pe 12 ianuarie în Monitorul Oficial.

Citește și Facilități scutite de taxe pe care firmele le pot acorda angajaților în 2023: Vacanțe, masa de prânz, abonament la sala de fitness

Potrivit acesteia, angajatorii vor putea acorda salariaților abonamente la sala de fitness, pentru care nu vor plăti impozit pe venit, contribuția la sănătate și la pensie, în limita a 400 de euro pe an pentru fiecare angajat.

„Următoarele venituri cumulate lunar nu reprezintă venit impozabil în înțelesul impozitului pe venit, în limita plafonului lunar de cel mult 33% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat sau din solda lunară/salariul lunar acordată/acordat potrivit legii:

(…) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană”, se precizează în lege.

Inițiatorii proiectului susțin că, prin astfel de beneficii, va crește performanța la serviciu și speră că va scădea numărul bolilor care periclitează capacitatea de muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate