Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Parlamentarii țării au „prădat” peste 30 de milioane de euro în mai puțin de 12 luni. Pe ce s-au dus banii publici

avatar

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Peste  30 de milioane de euro, din bani publici, au cheltuit anul acesta parlamentarii, asta în conduțiile în care încă nu  fost raportate toate cheltuielile pe 2018. Diurnă, cazare, transport, cheltuieli pentru birouri în circumscripţiile elctorale, deplasări externe, toate acestea au fost suportate, la fel ca în fiecare an, din banii contribuabililor.

În primele 10 luni, la Camera Deputaților aleşii au primit în total peste 24 de milioane de euro.

Cea mai mare cheltuială – 17,5 milioane – a fost pentru cheltuielile birourilor parlamentare din circumscripţii. Cazarea a costat 2,7 milioane de euro, iar transportul a depasit 1,8 milioane de euro. Cam tot atât a fost și diurna. Plus telefoane mobile şi deplasările externe, încă 500.000 de euro.

La Senat, cheltuielile au depăşit 7,5 milioane de euro în de primele 8 luni ale anului în curs.

Senatorii au primit cei mai mulţi bani pentru circumscripţii, aproape 6 milioane de euro. Alți peste 800.000 de euro au fost alocaţi pentru cazare şi jumatate de milion de euro pentru diurnă. Tot din bani publici au fost suportate abonamentele telefonice, transportul şi deplasările în străinatate ale senatorilor.

Măririle salariale de de anul trecut au lansat în spațiul public diverse dezbateri. Unii spun că era absolut necesar ca aceștia să aibă salarii decente pentru calitatea lor de demnitari, iar alții chiar au lansat ideea că salariile mari vor reduce tentația corupției.

De părere că sumele câștigate de un parlamentar sunt decente, dar nu 100% suficiente,  este și actualul Ministru al Culturii și Identității Naționale, Daniel Breaz, care anul trecut declara că sumele primite pentru carburanți și cazare nici măcar nu sunt suficiente.

Vreau să vă spun că după patru ani de mandat, o să predăm mașinile pe care am dat banii, o să le predăm practic cu 400 de mii de kilometri la bord. Faceți un calcul pentru cineva care și-a achiziționat o mașină la un preț mediu, undeva la 18.000-19.000 de euro, din banii proprii, care primește 1.400 de lei pe lună, ori patru ani și faceți un cost al reviziilor medii să vedeți să la final este pe pierdere. Da, aș fi demagog să spun că la acest moment, comparând cu salariile din România, nu sunt niște indemnizații bune. Dar haideți să comparăm cu salariile altor funcționari, cu activitatea unui parlamentar, nu e ce se vede în ședințele de plen, sunt ședințe comisii…Vă dau un exemplu, la legea salarizării am stat 10-12 ore” spunea în vara anului trecut Daniel Breaz.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Gripa face în continuare victime. Ministrul Sănătăţii: Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei

avatar

Publicat

sorina pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, recomandă, în contextul creşterii numărului cazurilor de gripă, ca persoanele care prezintă simptome să se adreseze medicului de familie, să nu meargă în colectivitate sau în locuri aglomerate, iar în şcoli să se facă triaj epidemiologic. „Pentru cei care prezintă simptome, primul lucru să meargă la mediul de familie şi, dacă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Locul I pentru Alexandru Achim din Zlatna și cei patru husky, la un concurs de atelaje trase de câini

avatar

Publicat

atelaje caini

Alexandru Achim, un tânăr din Zlatna, a obținut locul I la un concurs de atelaje trase de câini V. Delhegy Cup – International Sleddog Sprint Race  care s-a desfășurat în perioada 19-20 ianuarie în localitatea Ciumani. Alexandru a ocupat prima poziție de pe podium la categoria C1, 4 câini husky Siberian. Daniel Tentiș a ocupat locul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în ALBA în săptămâna 21-27 ianuarie. Maxime de 6 grade Celsius și cer predominant noros

avatar

Publicat

cetate

Temperaturi puțin mai mari, nori și șanse de ninsoare ceva mai mici se anunță în perioada 21-27 ianuarie în județul Alba. Vom avea maxime de 6 grade Celsius. Sfârșitul de săptămână va fi mai friguros cu minime de -16 grade la Oașa. Luni, 21 ianuarie Alba Iulia: minime de -2 grade Celsius, maxime de 3 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Venit lunar de 780 de euro pentru românii din Italia. Subvenţia va fi acordată pe carduri speciale

avatar

Publicat

Guvernului italian oferă ajutor financiar cetățenilor străini din această ţară, deci şi pentru români. E vorba despre aşa-numitul venit de cetăţenie – o subvenţie pentru populaţia aflată sub pragul de sărăcie Pentru a beneficia de suma maximă de 780 de euro, persoanele trebuie să aibă cel puţin zece ani de reşedinţă în Italia, dintre care […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate