Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Parlamentarii țării au „prădat” peste 30 de milioane de euro în mai puțin de 12 luni. Pe ce s-au dus banii publici

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Peste  30 de milioane de euro, din bani publici, au cheltuit anul acesta parlamentarii, asta în conduțiile în care încă nu  fost raportate toate cheltuielile pe 2018. Diurnă, cazare, transport, cheltuieli pentru birouri în circumscripţiile elctorale, deplasări externe, toate acestea au fost suportate, la fel ca în fiecare an, din banii contribuabililor.

În primele 10 luni, la Camera Deputaților aleşii au primit în total peste 24 de milioane de euro.

Cea mai mare cheltuială – 17,5 milioane – a fost pentru cheltuielile birourilor parlamentare din circumscripţii. Cazarea a costat 2,7 milioane de euro, iar transportul a depasit 1,8 milioane de euro. Cam tot atât a fost și diurna. Plus telefoane mobile şi deplasările externe, încă 500.000 de euro.

La Senat, cheltuielile au depăşit 7,5 milioane de euro în de primele 8 luni ale anului în curs.

Senatorii au primit cei mai mulţi bani pentru circumscripţii, aproape 6 milioane de euro. Alți peste 800.000 de euro au fost alocaţi pentru cazare şi jumatate de milion de euro pentru diurnă. Tot din bani publici au fost suportate abonamentele telefonice, transportul şi deplasările în străinatate ale senatorilor.

Măririle salariale de de anul trecut au lansat în spațiul public diverse dezbateri. Unii spun că era absolut necesar ca aceștia să aibă salarii decente pentru calitatea lor de demnitari, iar alții chiar au lansat ideea că salariile mari vor reduce tentația corupției.

De părere că sumele câștigate de un parlamentar sunt decente, dar nu 100% suficiente,  este și actualul Ministru al Culturii și Identității Naționale, Daniel Breaz, care anul trecut declara că sumele primite pentru carburanți și cazare nici măcar nu sunt suficiente.

Vreau să vă spun că după patru ani de mandat, o să predăm mașinile pe care am dat banii, o să le predăm practic cu 400 de mii de kilometri la bord. Faceți un calcul pentru cineva care și-a achiziționat o mașină la un preț mediu, undeva la 18.000-19.000 de euro, din banii proprii, care primește 1.400 de lei pe lună, ori patru ani și faceți un cost al reviziilor medii să vedeți să la final este pe pierdere. Da, aș fi demagog să spun că la acest moment, comparând cu salariile din România, nu sunt niște indemnizații bune. Dar haideți să comparăm cu salariile altor funcționari, cu activitatea unui parlamentar, nu e ce se vede în ședințele de plen, sunt ședințe comisii…Vă dau un exemplu, la legea salarizării am stat 10-12 ore” spunea în vara anului trecut Daniel Breaz.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Rareș Bogdan către Liviu Dragnea – ”Pe 26 mai, tu vei fi NIMIC!”

Publicat

romania nu e psd

PNL a lansat pe internet un clip despre reacția arogantă a lui Liviu Dragnea la adresa unui tânăr care i-a transmis că PSD nu a făcut nimic pentru România. România #nuepsd! România #nuepsd!Tu ești România! România în primul rând! Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Vineri, 19 aprilie 2019 În cadrul unei întâlniri electorale a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VCST Alba Iulia angajează electromecanici, operatori CNC, inginer automatist, inspectori calitate și inginer proces (P)

Publicat

poza-fabrica-new

BMT România este parte a BMT International, cu sediul central în Belgia. Grupul BMT este prezent în mai multe țări (Belgia, Germania, Cehia, România, Mexic, China, India, SUA), care activează în industriile aeronautică, feroviară, automotive și a sticlei. În România, cele patru divizii sunt reprezentate la Iași (BMT Aerospace, IGW, OMCO, CNUD – EFCO) și […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

InfoCons: Numărul maxim de aditivi din vopseaua de ouă a crescut cu peste 50% în 2019 față de anul 2015

Publicat

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons a publicat recent rezultatele unui studiu comparativ aferent perioadei 2015 – 2019 pe 59 de produse tip vopsea de ouă, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015, 2016, 2018 și 2019. Sărbătoarea Sfintelor Paşti este primită în casele românilor cu o curăţenie generală, făcută din timp de gospodine, dar şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Amnistie fiscală pentru firme, pregătită de Guvern în luna mai. Detalii de la ministrul Finanţelor

Publicat

cota tva declaratie

Companiile de stat, dar şi firmele private ar urma să beneficieze de o amnistie fiscală, anunţată pentru luna mai. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat detalii despre măsura redenumită restructurare financiară. Guvernul vrea astfel să dea o şansă în principal companiilor publice, care au datorii mari către stat, să se salveze de la închidere. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate