Eveniment
PERCHEZIȚII în Alba la persoane bănuite de deturnarea licitațiilor publice. Un bărbat din Alba Iulia a fost reținut de polițiști
Un bărbat din Alba Iulia a fost reținut de polițiști, fiind suspectat de săvârșirea infracțiunilor de deturnare a licitațiilor publice.
În data de 8 august 2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au efectuat patru percheziții domiciliare la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de deturnare a licitațiilor publice și complicitate la deturnarea licitațiilor publice.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat suspiciunea rezonabilă că:
În data de 28 mai 2024, doi bărbați din municipiul Alba Iulia, respectiv din orașul Teiuș, având drept complice o femeie din Alba Iulia, ar fi participat la o licitație publică organizată de biroul unui executor judecătoresc pentru un imobil din orașul Teiuș, după ce, în prealabil, s-ar fi înțeles pentru a denatura prețul de adjudecare. În urma licitației, imobilul a fost adjudecat de unul dintre bărbați, prejudiciul cauzat fiind de 113.448 de lei, reprezentând diferența dintre prețul cu care imobilul a fost scos la licitație publică și prețul de adjudecare.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice, necesare și utile justei soluționării a cauzei, fiind puse în executare trei mandate de aducere.
Față de suspectul din municipiul Alba Iulia, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.
Prin ordonanța din data de 9 august 2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus luarea unor măsuri asigurătorii față de suspectul care a achiziționat în mod fraudulos imobilul până la concurenţa sumei de 150.000 lei, reprezentând valoarea probabilă a prejudiciilor și a cheltuielilor judiciare cauzate de acesta.
Precizăm că efectuarea perchezițiilor domiciliare și luarea măsurilor asigurătorii sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News