EVENIMENT
PERCHEZIȚII la suspecți de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”. Infractorii au sunat din pușcărie o familie din Alba Iulia
PERCHEZIȚII la suspecți de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”. Victimele, o familie de bătrâni din Alba Iulia. Procurorii au controlat trei celule de peninteciar și două locuințe.
Infractorii s-au dat drept medici și asistente medicale și i-au păcălit pe bătrâni spunându-le că fiica lor a avut un accident.
Aceștia au sunat la familia respectivă și le-au spus că aceasta este rănită grav și are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală prin care să îi fie montată o proteză.
Procedura infractorilor este foarte bine elaborată, pentru a fi crezuți de oamenii șocați de perspectiva că un membru al familiei a fost rănit.
Le-au dat impresia că ar fi vorbit chiar cu fiica lor. Pe baza emoției și a faptului că nu au fost lăsați să închidă telefonul până la sosirea ”asistentei”, care purta o mască chirurgicală, oamenii au dat tot ce aveau în casă.
Precizările procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia
Procurorii au transmis joi un comunicat de presă legat de aceste percheziții, pe care îl redăm mai jos.
La data de 28 mai 2024, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat cinci percheziţii în scopul identificării unor persoane bănuite de săvârşirea unor fapte de înşelăciune prin metoda accidentul.
Trei dintre percheziţii au fost desfăşurate într-un penitenciar, una la o locuinţă din Cisnădie, jud. Sibiu și una la o locuinţă din Ştei, jud. Bihor.
Din cercetări a rezultat că trei bărbaţi, încarceraţi în penitenciar, ar fi apelat persoane în vârstă, din municipiul Alba Iulia, atribuindu-și calitatea de personal medical și ar fi solicitat sume importante de bani necesare pentru tratamentul medical al unor rude ale apelaților, care ar fi fost victime ale unor accidente.
Prin intermediul unei persoane aflată în libertate, ar fi reușit, la data de 7 aprilie 2024, să obțină suma de 20.000 lei, 1000 euro și 30 grame de aur, care au fost ridicate de un complice care s-a prezentat la ușa victimei.
Alte detalii aici: Doi vârstnici din Alba Iulia, înșelați prin metoda ”Accidentul”. Au dat banii și aurul din casă. Atenționările polițiștilor
Folosindu-se de același mod de operare, aceștia ar fi încercat, la data de 17 aprilie 2024, să inducă în eroare o altă persoană în vârstă din Alba Iulia.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile și mai multe cartele telefonice (inclusiv din camerele de detenție).
Precizăm că aceste activități sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.