Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 20 de reprezentanți ai Agențiilor de Dezvoltare Regională din România, prezenți la o întâlnire în Alba Iulia

Publicat


Roreg 1 Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a primit în 10 noiembrie 2015, peste 20 de reprezentanți ai ADR – urilor din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României în municipiul Alba Iulia. Întâlnirea a fost prezidată de către președintele ROREG, domnul Simion Maxim, director general al ADR Vest, alături de vicepreședinții Asociației, doamna Luminița Mihailov, director general ADR Sud–Est și domnul Simion Crețu, director general ADR Centru. Pornind de la experiența ADR-urilor, de peste 16 ani în derularea și monitorizarea de proiecte de succes, implementate prin fonduri europene, întâlnirea de lucru a adus în discuție soluții de îmbunătățire a activităților, pentru o creștere cât mai mare a viitorului grad de absorbție.

”Programul Operațional Regional 2014-2020 vine cu o serie de instrumente de acordare a fondurilor structurale, noi și inovative la nivelul României. Un exemplu este axa de promovare a transferului tehnologic prin care, și aici redau textual conținutul axei, se promovează investițiile de afaceri în inovare și cercetare, dezvoltarea legăturilor și a sinergiilor între întreprinderi și centre de dezvoltare – cercetare – educație, clustere. Ce se înțelege prin acest text, cum vom atinge acest obiectiv, modul în care se constituie beneficiarii eligibili, au fost punctele de discuție atinse de toți cei prezenți la această întâlnire, pentru a avea o abordare comună, unitară, care să asigure fluiditate și continuitate în implementare”, a declarat domnul Sorin Maxim, director general ADR Vest și președinte al ROREG România.

În același timp, vicepreședintele ROREG, domnul Simion Crețu, director general ADR Centru a declarat ”O parte importantă din sprijinul financiar acordat României în perioada de programare 2014-2020, este direcţionată spre dezvoltarea urbană, accesarea acestor fonduri fiind condiționată însă, de o abordare integrată a proiectelor, ce impune luarea în calcul a tuturor aspectelor dezvoltării: economice, sociale, de mediu, energie, schimbări climatice, demografie, dar în același timp și cu o componentă inteligentă, prin utilizarea tehnologiilor digitale. Proiecte integrate, o abordare corelată a elementelor urbane, existența strategiilor de dezvoltare a orașelor, a planurilor de mobilitate urbană, proiecte aplicate pe nevoile locale și prioritizarea acestora, sunt esențiale în acordarea fondurilor în perioada 2014-2020. Iar aceste aspecte sunt susținute și de către reprezentanții Comisiei Europene și din Regiunea Centru, participanți la Conferința Internațională dedicată dezvoltării urbane.

Discuțiile din cadrul întâlnirii ROREG au mai vizat și informații actualizate referitoare la implementarea proiectelor regionale în care fiecare ADR are calitatea de beneficiar. Participanții au dezbătut intens pregătirea sistemului de accesare a fondurilor – a ghidurilor destinate solicitanților, a procedurilor de lucru și a resurselor necesare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax