Connect with us
Advertisement

Eveniment

PNL și PSD Alba intră în campania de anul viitor fără DATORII. La nivel național, sumele restante au ajuns la milioane de euro

Publicat

campanie electorala psd cugir murg Dacă la nivel național partidele politice din România au rămas cu datorii de milioane de euro, se pare că politicienii din județul Alba au fost mai chibzuiți în campaniile electorale de anii trecuți și nu au nicio datorie. Atât PNL cât și PSD Alba sunt „la zi” cu tot ce înseamnă plată în urma campaniilor.

PNL și PSD Alba intră în campania de anul viitor fără nicio datorie, cu toate că la nivel național au cheltuit masiv în timpul campaniilor electorale, fără ca ulterior să-şi acopere datoriile către creditori.

PSD a acumulat deja, în mai bine de zece ani, datorii istorice. Şi procese pe măsură în instanţă. Acum conducerea PSD susţine că sumele s-au diminuat şi că a găsit diverse metode pentru a scăpa de executarea silită.

„Din 10,5 milioane de euro, cât erau în 2010, mai sunt în jur de 7 milioane de euro. Sunt procese în curs, nu sunt procese pierdute de PSD. Executări silite au fost, dar au fost ridicate prin diverse soluții. Sunt de ordinul zecilor, poate trecut de suta de creditori. Unii au crezut că în a executa scaunul președintelui de partid ar fi un titlu de glorie”, a declarat Mircea Drăghici, trezorier PSD.

În județul Alba nu exită astfel de probleme.

ioan dirzu Potrivit președintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, în campaniile trecute ei au cheltuit cât au avut și nu au acumulat datorii.

„Nu avem datorii. Noi ne-am întis câți bani am avut. Nu am avut bani, nu am dat. Acesta a fost principiul în care ne-am angrenat în campania electorală, că după o experiență mai puțin fericită din USL, ne-am stabilit să facem contracte de banii pe care îi avem. În momentul în care s-a încheiat campania electorală, soldul a fost zero, dar și datoriile”, a spus Ioan Dîrzu.

La nivel național, situaţia nu este foarte „roz” nici pentru PNL.

În curtea noului PNL, vechii liberali nu vor să plătească şi datoriile fostului PDL. Au peste 3 milioane de euro restanţe istorice. Iar cotizaţia lunară de 4.500 de lei impusă fiecărei filiale pentru a permite plata eşalonată a acestor datorii se adună greu.

Tribunalul Bucureşti a emis în acest an trei sentinţe prin care obligă filiala liberală la plata a peste două milioane de lei. Alte două acţiuni în instanţă îşi aşteaptă verdictul.

Partidul este mai interesat însă să afle noi surse de finanţare pentru locale. La Bucureşti fiecare filială de sector va contribui cu câte 7.000 de euro la realizarea sondajelor de opinie pentru departajarea candidaţilor la primării. Cei mai mulţi bani vor veni chiar de la aspiranţii la aceste candidaturi.

dan simedru La PNL Alba situația este una bună, potrivit deputatului Dan Simebru.

„Nu am avut datorii de niciun fel. Datoriile dacă au fost făcute la nivel național asta este. Nici una din păriție marelui PNL (PDL și PNL) nu are și nu a avut datorii. Au fost la nivel național, sigur că din solidaritate dăm și noi o mână de ajutor atât cât putem, nu au fost la impuneri ci ca cât se poate”, a spus Dan Simedru.

Acesta a precizat ce se va întâmpla cu noua lege prin care finanțarea campaniilor să fie făcută de la bugetul de stat.

„Eu vă spun un pic mecanismul. Nu mai ai voie să vii cu niciun fel de sponsorizări. Candidații vin și depun oficial banii la partid. De banii respectivi se cumpără materiale promoționale, tipărite, nu mai ai voie cu pixuri și găleți. Ele se vor achiziționa în conformitate cu lege apoi se depun deconturile de campanie la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) care verifică documentele și  face deconturile la partid, care înapoiază banii candidatului. Atenție însă! Dacă într-o localitate decontul este greșit, atunci finanțarea este pierdută la nivelul întregii organizații județeane”, a explicat deputatul liberal Dan Simedru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement