Connect with us
Advertisement

Actualitate

Polițiștii propun sancțiuni mai dure pentru cei care dau muzica tare și își deranjează vecinii. După avertisment riscă dosar penal

Publicat

boxe muzica maxim petrecereAviz amatorilor de petreceri la ore târzii, care îşi deranjează vecinii! Dacă poliţia v-a amendat deja şi vă sună din nou la uşă, câteva ore mai târziu, pentru că tot nu aţi dat muzica mai încet, riscaţi să vă alegeţi cu un dosar penal. Poliţiştii vor să modifice legea pentru că a devenit clar pentru toată lumea că o simplă amendă nu rezolvă, întotdeauna, problemele.

Nici nu mai poate fi vorba de odihnă, când, în miez de noapte, muzica răsună ca la concert, în holul unui bloc din capitală. Degeaba fac vecinii plângere la poliţie. Petrecăreţii continuă să asculte muzica dată la maximum.

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne: „Sunt situații de genul acesta când de cele mai multe ori un bloc întreg sună la 112. După ce pleacă polițistul petrecerea se reia, mai departe nu prea mai este nimic de făcut. Cred că ar putea să existe discuția în care ducem acest abuz în planul penal”.

Cu alte cuvinte, cei care nu se opresc din chefuit nici după ce sunt amendaţi riscă dosar penal. La MAI au ajuns în ultima lună peste 200 de mesaje de la poliţiştii din ţară, care cer modificarea legii astfel încât să le fie mai uşor să gestioneze problemele din teren. Unele dintre schimbările cerute de poliţişti s-au inspirat din recentele scandaluri în care au fost implicaţi oameni cunoscuţi în România, care i-au ultragiat pe poliţişti.

Agenţii vor însăprirea legii pentru cetăţenii fără respect. Mai precis, cine jigneşte sau îi arată semne obsecene unui poliţist să se aleagă cu dosar penal. Acum legislaţia prevede ca infracţiuni doar ameninţarea şi lovirea unui agent.

De asemenea, ministerul ia în calcul creşterea amenzilor pentru cei care refuză să se legitimeze. Acum amenda este între 100 şi 500 de lei.

Carmen Dan: „Se consumă și timp și logistică și resurse pentru a convinge persoana respectivă pentru a merge la sediul poliției, timp în care poate polițistul ar putea fi prezent într-o altă situație în care este nevoie de el.”

Poliţiştii au mai cerut şi suplimentarea echipamentelor, pentru a merge pregătiţi la intervenţii. MAI a început procedurile pentru cumpărarea de veste antiglonţ şi pistoale cu electroşocuri, ca poliţiştii să se poată apără în caz că sunt agresaţi. De asemenea, peste 700 de poliţişti de la ordine publică fac pregătiri tactice cu colegii lor de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement