Actualitate
Postul de şef BCCO Alba Iulia, deţinut până anul trecut de Traian Berbeceanu, scos la concurs de IGPR. Actualul ofiţer împuternicit în funcţie, printre candidaţi
Inspectoratul General al Poliţiei Române a scos la concurs postul de şef la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. Fostul post al lui Traian Berbeceanu este ocupat în prezent, cu delegaţie, de către Mircea Mărginean, originar din judeţul Alba, care a confirmat pentru Alba24 că se va înscrie la concurs.
Reamintim că Traian Berbeceanu a condus BCCO Alba Iulia până în octombrie 2013, când a fost arestat preventiv sub acuzaţia de favorizarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală. Ulterior eliberat, a primit un post de execuţie în cadrul Departamentului de Logistică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara. A declarat de mai multe ori că doreşte să-şi reia activitatea în domeniul în care făcut carieră.
Citeşte şi Traian Berbeceanu cere daune morale de peste 200.000 de euro, în dosarul acuzatorilor săi de la Înalta Curte. Rechizitoriul DNA
Funcţia este prevăzută cu gradul profesional de comisar-şef de poliție, iar recrutarea va fi din sursă internă. Concursul este programat pentru data de 6 august şi constă într-o probă unică de selecţie, respectiv interviu pe subiecte profesionale, pentru care candidaţii trebuie să primească minimum nota 7. Un criteriu de departajare este vechimea mai mare în studiile necesare postului scos la concurs.
Citeşte şi BCCO Alba Iulia are şef nou: Comisarul de poliţie Mircea Mărginean, în locul lui Gabriel Florescu, la conducerea brigăzii
Înscrierile se fac la sediul IGPR din Bucureşti, până vineri, 25 iulie.
“În vederea înscrierii şi participării la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ, următoarele condiţii minimale:
– studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă /studii superioare cu diplomă de licenţă, ciclul I de studii universitare (sistemul Bologna) într-unul din următoarele domenii fundamentale: ştiinţe inginereşti (numai specializările din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor) sau ştiinţe sociale;
– cursuri postuniversitare sau de masterat (studii de master) într-unul din domeniile: ştiinţe juridice, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe economice, ştiinţe militare şi informaţii, ştiinţe inginereşti (numai specializările din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor) sau management/studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă absolvite anterior aplicării celor trei ciculuri de tip “Bologna” într-unul din domeniile: ştiinţe juridice, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe economice, ştiinţe militare şi informaţii, ştiinţe inginereşti (numai specializările din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor) / studii de master ciculul II de studii universitare într-unul din domeniile universitare de masterat: drept, inginerie electrică (numai specializarea inginerie electrică şi claculatoare), inginerie electronică şi telecomunicaţii, calculatoare şi tehnologia informaţiei, ingineria sistemelor, ştiinţe militare, informaţii şi securitate naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, ştiinţe administrative, ştiinţe ale comunicării, relaţii internaţionale şi studii europene, ştiinţe politice, cibernetică şi statistică, informatică economică, administrarea afacerilor, contabilitate, economie şi afaceri internaţionale sau management.
– să fi obţinut în ultimii 3 ani calificativul de cel puţin «bine» la evaluarea anuală de serviciu;
– declaraţi „apt” medical şi psihologic, pentru promovare în funcţii de conducere;
– să dețină gradul profesional de minim inspector principal de poliție;
– să aibă minim 5 ani vechime în muncă/ în structuri de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională;
– să aibă minim 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei;
– să aibă minim 3 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei;
– conduită morală şi profesională ireproşabile;
– să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi să nu fie puşi la dispoziţie în condiţiile art. 65 din Legea nr. 360/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
– să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului”, se arată în anunţul IGPR.
Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sediul în Bucureşti, str. Mihai Vodă nr. 4-6, sector, sector 2, la data de 6 august 2014 şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu pe subiecte profesionale.
Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00.
În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs.
Dacă mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.
Notele la proba interviu nu pot fi contestate. Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Management Resurse Umane din Bucureşti str. Mihai Vodă nr.4-6, Sector 5, pe bază de raport, depus până la data de 25.07.2014, orele 16, se mai arată în anunţul IGPR.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Toma
joi, 24.07.2014 at 07:29
Daca dosarul lui Berbeceanu a fost ,,fabricat”, de ce nu este repus in functie?
eu
joi, 24.07.2014 at 10:53
Sau macar sa nu ii fie ocupat postul definitiv pana nu se solutioneaza cauza. Daca omul e nevinovat si postul lui e ocupat ce se intampla? Deci pana la urma vinovat nevinovat tot au reusit sa ii faca rau…..