Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, implicat în scandalul de corupție de la ISCTR Cluj. A cerut anularea unei amenzi


Publicat

Scandalul de corupţie de la vârful ISCTR Cluj, soldat cu arestarea preventivă a directorului regional Rareş Pop, ajunge şi la vârful Prefecturii Alba. Numele prefectului Gheorghe Feneşer este vehiculat în stenogramele discuţiilor telefonice înregistrate de anchetatori. Prefectul de Alba ar fi cerut demisia a doi inspectori care au aplicat legea.

Inspectorii ISCTR Alba au surprins microbuzul Şcolii Generale din Bistra în trafic, fără tahograf, la sfârşitul lunii martie 2014 şi au aplicat o amendă de 9.000 de lei. Ulterior, directorul regional al ISCTR Cluj, Rareş Pop, a decis revocarea din funcţie a inspectorului coordonator al ISCTR Alba, Călin Corodea, pe motiv că acesta nu a dispus anularea procesului verbal prin care a fost amendată şcoala. În interceptările telefonice realizate de anchetatori apare şi numele prefectului de Alba Gheorghe Feneşer, numit în funcţie la propunerea Partidului Conservator. De altfel, acesta a ieşit public în 6 apilie 2014, şi a precizat că a contactat de urgenţă şefii ISCTR Alba şi Cluj, pentru a solicita anularea amenzii, procesul verbal de sancţionare fiind întocmit, în opinia acestuia, în mod ilegal, fără respectarea prevederilor în materie.

Discuţie telefonică înregistrată în 27 martie 2014 între directorul regional Rareş Pop şi şeful ISCTR Cluj, Claudiu Crişan:

Pop: S-o dus băieţii, i-o … o amendă. L-o sunat prefectul acuma seara şi o zis: „până mâine vreau un raport scris, şi vreau să vă daţi toţi demisia şi vă dau afară…”

Crişan: Prefectu?

Pop: Prefectu de Alba.

Crişan: Ce proşti îs, mă!

Pop: Şi prefectu, Clau, îi de la PC.

Crişan: Ce tâmpit îi, mă!

Pop: Şi că: io îmi bag … că băieţii o aplicat legea, că io fac raport acuma, un raport şi să ţi-l trimit ţie spre aprobat”. „Bă mie nu îmi faci niciun raport. Te duci mâine dimineaţă la prefect şi-i spui: domnu prefect îmi cer scuze că am nişte retardaţi pe care nu-i pot ţine în frâu…”.

Crişan: Ce prost îi, mă!

Pop: … şi nişte tâmpiţi. „Da ce să îi spun? Că am vorbit cu inspectoru şef teritorial şi o zis să nu fac raport?” Zic, „mă … pe mine nu mă băga”.

Crişan: Extraordinar ce tâmpit îi!

Pop: Deci io, mâine, o să aflu numărul prefectului de la Alba şi o să-l sun …

Crişan: Chiar te rog. Chiar te rog frumos.

Pop: Şi-o să-i spun „domn prefect, ăştia-s nişte retardaţi şi nişte cretini, şi io le-am spus să-şi vadă de … lor, da ei îs profesionişti”. Zic: „nu-i prima dată când boul ăla de Rusu şi de cretinu ălalalt s-o dus, o lăsat Teatru Român de Comedie care a venit la un spectacol caritabil …”

Crişan: Da.

Pop: … i-o lăsat în drum şi le-o suspendat dreptu de utilizare pentru şase luni. Ulterior, directorul Rareş Pop l-a schimbat din funcţie pe inspectorul şef de la Alba Iulia, Călin Corodea, şi i-a luat şi maşina pentru ca ”umilinţa să fie maximă”.

Pop: Şi la Zehan să preia Opel-ul nou de la Corodea să fie umilinţă maximă.

Crişan: Corect. Pop: Super, super, super.

Crişan: Asta e cea mai bună variantă şi zic dacă i-o propui lui Ştefan … şi numai bine ai o discuţie cu prefectul uite, domnule, că situaţia lui … Pop: Am rezolvat problema, da.

Crişan: Vine domnul Zehan acolo.

Pop: Corect.

Declaraţia prefectului de Alba, Gheorghe Feneşer, din 6 aprilie 2014:

„Vreau să mai informez opinia publică în legătură cu faptul că am transmis Ministerului Transporturilor o adresă prin care am sesizat conducerea în legătură cu abuzurile efectuate de reprezentanţii lor în teritoriu, solicitând o reevaluare a angajaţilor săi pentru că apreciez că este total inadmisibil ca aceştia să nu cunoască normele legale din domeniul lor de activitate. Totodată, am atenţionat şi Ministerul Educaţiei Naţionale, în legătură cu faptul că autoturismul marca ARO, destinat transportului elevilor la şcoala din Bistra, probabil nu este singurul din ţară şi că astfel de situaţii o să mai apară cu siguranţă la nivel naţional. În această situaţie, Ministerul Educaţiei Naţionale trebuie să intervină pe lângă Ministerul Tansporturilor pentru ca acesta, în cunoştinţă de cauză, să evite pe cât posibil astfel de incidente. Este regretabil că instituţiile statului, în loc să verifice transporturile care au loc zilnic pe şoselele judeţului, care nu respectă gabaritul admis prin lege sau nu deţin acte de provenienţă sau de însoţire a mărfii, controlează autoturismele unităţilor şcolare. Revolta mea este cu atât mai mare cu cât, recent, am intervenit pentru a asigura material lemnos destinat încălzirii unităţilor de învăţământ, care au o situaţie financiară precară şi pentru care suma de 600 lei, necesară acoperii cheltuielilor cu încălzirea, reprezintă o sumă astronomică. Vă daţi seama că plata unei amenzi de 9.000 lei ar reprezenta falimentarea şcolii”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Cosmina Pop, șefa Promoției 2020 a Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia:”Sunt onorată să fiu absolventa acestui liceu”

Publicat

Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a prezentat-o, vineri, pe pagina de Facebook, pe Cosmina Pop, șefa Promoției 2020 a instituției de învățământ. Potrivit reprezentanților liceului, tânăra a absolvit colegiul militar albaiulian cu media generală 9,77, iar în urma repartiției care a avut loc joi, 9 iulie, ea a fost admisă la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București, specializarea calculatoare și tehnologia informației.

”Încă de la începtutul liceului Cosmina și-a stabilit obiective mărețe, reușind prin pregătire intensă și constantă să devină șef de clasă, elev plutonier adjutant și mai apoi șef de promoție. Ea a absolvit colegiul militar albaiulian cu media generală 9,77, spun reprezentanții colegiului.

Pe Cosmina o încearcă acum, la finalul acestui capitol frumos, care a fost colegiul militar, sentimente de bucurie dar și de nostalgie. Este fericită că și-a atins obiectivele pe care și le-a fixat, dar tristă pentru că se desparte de colegii care timp de patru ani i-au fost aproape, de cadrele didactice și militare.

”Sunt foarte onorată să port acest titlu de șef de promoție și să fiu absolventa acestei prestigioase instituții de învățământ militar liceal. Sunt fericită că am atins obiectivele pe care mi le-am stabilit dar în același timp sunt tristă pentru că îmi părăsesc colegii, cadrele didactice și militare. Sunt conștientă însă că viața este un drum cu un singur sens și trebuie să îi urmez cursul. Sunt nerăbdătoare să îmbrac uniforma de student, să îmi cunosc noii colegi și să îmi stabilesc noile obiective” a spus Cosmina.

Datorită performanțelor școlare deosebite, Cosmina a fost desemnată anul trecut, elevul plutonier adjutant, elevul cu cel mai mare grad onorific în colegiul militar. Despre îndeplinirea acestei misiuni, Cosmina spune că a reprezentat o mare responsabilitate dar a ajutat-o să devină mai sociabilă și mai tolerantă cu ceilalți. Ea îi îndeamnă pe colegi să se pregătească în continuare „pentru că repetiția este cheia învățăturii, iar învățătura este cheia succesului și să nu uite că fac parte din marea familie a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul!”.

Diriginta Cosminei, doamna profesoară Simina Dura, spune despre eleva sa că a fost un model de implicare, dăruire și reușită în pregătirea școlară.

”Cosmina a fost, pentru mine, o provocare! O provocare să o cunosc, să o înteleg dar mai ales să-i transmit cunoștințe la un nivel înalt. O elevă cu un potențial intelectual deosebit, s-a dăruit pregătirii cu o seriozitate rar întâlnită la un elev. Astfel de-a lungul celor patru ani, s-a menținut pe primul loc în clasă. A reprezentat pentru colegi un sprijin atunci când i se solicita ajutorul pentru a întelege și rezolva sarcinile didactice. Sunt convinsă că va dovedi aceeași abnegație și implicare pentru pregătirea sa atât ca studentă cât și ca profesionist. O felicit, îi doresc mult succes și să își facă o viață frumoasă, plină de satisfacții!”.

În urma repartiției care a avut loc joi, 9 iulie, Cosmina a fost admisă la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București, specializarea calculatoare și tehnologia informației.

Felicitări, Cosmina! Suntem mândri de tine şi îţi dorim mult succes în tot ceea ce îți propui în viitor!”, au scris reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Circulație îngreunată din cauza unui TIR defect, la intrare în Alba Iulia, dinspre Teiuș

Publicat

Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, vineri seara, la intrarea în Alba Iulia, dinspre Teiuș.

Potrivit IPJ Alba, s-au format coloane de mașini din cauza unui TIR defect aflat pe carosabil.

”Politiștii sunt în zonă și lucrează pentru fluidizare”, a transmis Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

FOTO. arhiva

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident rutier la Teiuș. BMW ”șifonat” după impactul cu un alt autoturism

Publicat

Pompierii din Aiud au intervenit, vineri după-amiază, pentru acordarea de prim-ajutor și descarcerare, la un accident rutier produs la intrare în Teiuș, dinspre Alba Iulia.

Potrivit ISU Alba, în evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, iar în urma impactului nu au fost persoane încarcerate.

”A fost o victimă de sex feminin, cu răni ușoare, care refuză transportul la spital. Nu au fost scurgeri de carburant”, au informat reprezentanții ISU Alba.

Reprezentanții IPJ Alba precizează că este vorba despre o tamponare față-spate, în care au fost impicate două autovehicule.

În zona accidentului traficul este îngreunat.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Mărturia emoționanță a scriitorului Lucian Domșa din Aiud, infectat cu COVID. Prin ce a trecut după i s-a îmbolnăvit și familia

Publicat

Lucian Domșa, din Aiud, s-a infectat cu coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia, unde era pacient. De acolo, și-a infectat familia, iar ca urmare, mama sa a murit.

Și-a adunat toată durerea și a pus-o într-o povestire, pe care a publicat-o pe contul său de Facebook. Tot acolo, publică periodic pasaje dintr-un roman la care lucrează. La cei 46 de ani ai săi, cele două lucrări sunt primele din viața sa de scriitor.

A acceptat să povestească, experiența prin care a trecut și nu i-a fost deloc ușor.

”M-am infectat la Centrul de Dializă din Bărăbanț (cartier al orașului Alba Iulia n. red.). Habar n-am de la cine, oricum nu are nici o importanță. Am avut temperatură peste 38°, diaree și mi-am pierdut temporar gustul și mirosul. Am fost depistat pozitiv în urma testelor pe care mi le-au făcut la același Centru de Dializă în data de 04.04.2020.

Când am primit informația că am fost infectat cu Coronavirus mă aflam în mașină, cu soția și tatăl meu, mergeam la țară, la fosta casă a bunicilor, vroiam să punem arpagicul în grădină.

Am fost sunat de către un domn comisar de la Poliția Aiud, dânsul mi-a dat vestea. Practic ne-a întors din drum, n-am apucat s-ajungem în sat.

Detalii despre toată povestea mea le puteți găsi și în povestirea „Covidiții„. Am primit vestea cu calm, mă așteptam, având în vedere simptomele ce le-am avut anterior.

Înainte de această boală nu credeam nici eu în acest virus, mai ales că-mi ziceam (ca atâția alții) „n-are cum să mi se-ntâmple tocmai mie…

Uite că, din peste 300 pacienți de la Centrul de Dializă din Bărăbanț, am fost infectați 11 pacienți, 3 sau 4 asistente și un medic, toți din aceeași tură…

Acum cred că e reală și că există, deși am amici care tot nu cred în existența virusului, chiar dacă eu și soția mea suntem exemple vii că există. Însă mintea umană e o mare necunoscută, probabil că, cei care nu cred nu vor crede până nu se vor infecta și ei la rândul lor…”

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate