Connect with us
Advertisement

Eveniment

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, implicat în scandalul de corupție de la ISCTR Cluj. A cerut anularea unei amenzi

Publicat

Scandalul de corupţie de la vârful ISCTR Cluj, soldat cu arestarea preventivă a directorului regional Rareş Pop, ajunge şi la vârful Prefecturii Alba. Numele prefectului Gheorghe Feneşer este vehiculat în stenogramele discuţiilor telefonice înregistrate de anchetatori. Prefectul de Alba ar fi cerut demisia a doi inspectori care au aplicat legea.

Inspectorii ISCTR Alba au surprins microbuzul Şcolii Generale din Bistra în trafic, fără tahograf, la sfârşitul lunii martie 2014 şi au aplicat o amendă de 9.000 de lei. Ulterior, directorul regional al ISCTR Cluj, Rareş Pop, a decis revocarea din funcţie a inspectorului coordonator al ISCTR Alba, Călin Corodea, pe motiv că acesta nu a dispus anularea procesului verbal prin care a fost amendată şcoala. În interceptările telefonice realizate de anchetatori apare şi numele prefectului de Alba Gheorghe Feneşer, numit în funcţie la propunerea Partidului Conservator. De altfel, acesta a ieşit public în 6 apilie 2014, şi a precizat că a contactat de urgenţă şefii ISCTR Alba şi Cluj, pentru a solicita anularea amenzii, procesul verbal de sancţionare fiind întocmit, în opinia acestuia, în mod ilegal, fără respectarea prevederilor în materie.

Discuţie telefonică înregistrată în 27 martie 2014 între directorul regional Rareş Pop şi şeful ISCTR Cluj, Claudiu Crişan:

Pop: S-o dus băieţii, i-o … o amendă. L-o sunat prefectul acuma seara şi o zis: „până mâine vreau un raport scris, şi vreau să vă daţi toţi demisia şi vă dau afară…”

Crişan: Prefectu?

Pop: Prefectu de Alba.

Crişan: Ce proşti îs, mă!

Pop: Şi prefectu, Clau, îi de la PC.

Crişan: Ce tâmpit îi, mă!

Pop: Şi că: io îmi bag … că băieţii o aplicat legea, că io fac raport acuma, un raport şi să ţi-l trimit ţie spre aprobat”. „Bă mie nu îmi faci niciun raport. Te duci mâine dimineaţă la prefect şi-i spui: domnu prefect îmi cer scuze că am nişte retardaţi pe care nu-i pot ţine în frâu…”.

Crişan: Ce prost îi, mă!

Pop: … şi nişte tâmpiţi. „Da ce să îi spun? Că am vorbit cu inspectoru şef teritorial şi o zis să nu fac raport?” Zic, „mă … pe mine nu mă băga”.

Crişan: Extraordinar ce tâmpit îi!

Pop: Deci io, mâine, o să aflu numărul prefectului de la Alba şi o să-l sun …

Crişan: Chiar te rog. Chiar te rog frumos.

Pop: Şi-o să-i spun „domn prefect, ăştia-s nişte retardaţi şi nişte cretini, şi io le-am spus să-şi vadă de … lor, da ei îs profesionişti”. Zic: „nu-i prima dată când boul ăla de Rusu şi de cretinu ălalalt s-o dus, o lăsat Teatru Român de Comedie care a venit la un spectacol caritabil …”

Crişan: Da.

Pop: … i-o lăsat în drum şi le-o suspendat dreptu de utilizare pentru şase luni. Ulterior, directorul Rareş Pop l-a schimbat din funcţie pe inspectorul şef de la Alba Iulia, Călin Corodea, şi i-a luat şi maşina pentru ca ”umilinţa să fie maximă”.

Pop: Şi la Zehan să preia Opel-ul nou de la Corodea să fie umilinţă maximă.

Crişan: Corect. Pop: Super, super, super.

Crişan: Asta e cea mai bună variantă şi zic dacă i-o propui lui Ştefan … şi numai bine ai o discuţie cu prefectul uite, domnule, că situaţia lui … Pop: Am rezolvat problema, da.

Crişan: Vine domnul Zehan acolo.

Pop: Corect.

Declaraţia prefectului de Alba, Gheorghe Feneşer, din 6 aprilie 2014:

„Vreau să mai informez opinia publică în legătură cu faptul că am transmis Ministerului Transporturilor o adresă prin care am sesizat conducerea în legătură cu abuzurile efectuate de reprezentanţii lor în teritoriu, solicitând o reevaluare a angajaţilor săi pentru că apreciez că este total inadmisibil ca aceştia să nu cunoască normele legale din domeniul lor de activitate. Totodată, am atenţionat şi Ministerul Educaţiei Naţionale, în legătură cu faptul că autoturismul marca ARO, destinat transportului elevilor la şcoala din Bistra, probabil nu este singurul din ţară şi că astfel de situaţii o să mai apară cu siguranţă la nivel naţional. În această situaţie, Ministerul Educaţiei Naţionale trebuie să intervină pe lângă Ministerul Tansporturilor pentru ca acesta, în cunoştinţă de cauză, să evite pe cât posibil astfel de incidente. Este regretabil că instituţiile statului, în loc să verifice transporturile care au loc zilnic pe şoselele judeţului, care nu respectă gabaritul admis prin lege sau nu deţin acte de provenienţă sau de însoţire a mărfii, controlează autoturismele unităţilor şcolare. Revolta mea este cu atât mai mare cu cât, recent, am intervenit pentru a asigura material lemnos destinat încălzirii unităţilor de învăţământ, care au o situaţie financiară precară şi pentru care suma de 600 lei, necesară acoperii cheltuielilor cu încălzirea, reprezintă o sumă astronomică. Vă daţi seama că plata unei amenzi de 9.000 lei ar reprezenta falimentarea şcolii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement