Actualitate
Preluarea Albalact SA de către Grupul Lactalis a fost autorizată de Consiliul Concurenţei. Concluzii după analiza autorităţii
Consiliul Concurenţei a anunţat, miercuri, 6 iulie, că autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată prin preluarea Albalact SA, Rarăul SA și Albalact Logistic SRL de către B.S.A. International.
“În cadrul operaţiunii de concentrare economică au fost analizate piața colectării laptelui crud, piața producției și comercializării laptelui proaspăt pentru consum, piața producției și comercializării laptelui pentru consum UHT, piața producției și comercializării untului, piața producției și comercializării smântânii, piața producției și comercializării produselor acidofile, piața producției și comercializării brânzeturilor şi piața produselor lactate pentru programul școlar „Cornul și Laptele”.
Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, transmite Consiliul Concurenţei.
B.S.A. International este deținută de către B.S.A., companie franceză care este societatea mamă a Grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în România atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate și Dorna, cât şi produse lactate fabricate în străinătate și importate.
Albalact SA are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, iar Rarăul SA este o filială a societății Albalact. Albalact Logistic SRL este, de asemenea, o filială a societății Albalact care desfășoară transporturi rutiere de mărfuri.
Reamintim că acţionarii Albalact au semnat în ianuarie contractul de preluare de către grupul Lactalis. “Lactalis a încheiat un contract cu acţionarii vânzători care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact având drept obiectiv dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători”, precizau atunci reprezentanţii companiei de produse lactate din judeţul Alba.
Albalact este cea mai mare afacere antreprenorială din industria laptelui, care a ajuns în 2014 la un rulaj de peste 100 de milioane de euro şi a detronat grupul francez Danone din poziţia de lider al pieţei. Compania construită de albaiulianul Raul Ciurtin, medic de profesie, a urcat de la afaceri de 2 milioane de euro în 2002 la peste 100 de milioane de euro.
Albalact are un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele cinci brand-uri ale sale: Zuzu, Fulga, Albalact, Rarăul și Poiana Florilor. Compania deține 99,01% din acțiunile societății Rarăul din Câmpulung Moldovenesc.
Lactalis a mai cumpărat, în 2008, brandul LaDorna de la Jean Valvis.
Grupul Lactalis deține mai multe branduri internaționale, precum President, Parmalat, Galbani, având 200 de fabrici în 43 de țări și 75.000 de angajați. Anul trecut, Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde euro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News