Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Prețul benzinei: din fiecare leu, 52 de bani sunt accize. Combustibilul, mai ieftin decât taxele aplicate românilor

Publicat

scumpiri

Un calcul simplu arată că în România, din fiecare leu plătit pentru benzină, 52 de bani reprezintă taxe la stat. Este vorba despre accize și TVA, care se aplică în plus și accizei, adică ar fi vorba despre o taxă la taxă.

”Pe un litru de benzină, plătim mai mult taxe decât benzină. Dacă aveați impresia că plătim o grămadă de bani în taxe pe muncă? Stați să vedeți cât plătim pe benzină” a scris pe contul său de facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

Acesta a adăugat că supra-acciza fusese introdusă în 2014 și scoasă la 1 ianuarie 2017.

”Nici nu am avut timp să nu ne bucurăm prea mult de scoaterea ei, pentru că în septembrie 2017, același guvern social democrat a reintrodus-o în două trepte pe 15 septembrie și pe 1 octombrie. Vă mai reamintiți cum ne mințeau atunci? Că vor vorbi ei cu benzinăriile să nu crească prețurile. Așa e când suntem conduși de comuniști care nu înțeleg cum funcționează o economie liberă” a mai spus Năsui.

Reintroducerea supra-accizării a fost necesară pentru că cheltuielile statului au explodat din 2016 și până acum. În primii doi ani de guvernare PSD, statul a cheltuit cu 80 de miliarde de lei mai mult. Prognoza arată că în 2019, an electoral, cheltuielile statului vor crește cu încă 46 de miliarde de lei.

Reprezentantul USR a propus reducerea cheltuielilor public prin desființarea pensiilor speciale și a  PNDL. ”Trebuie să desființăm sinecurile de la stat. Și, mai ales, trebuie să reducem impozitarea pe muncă ca să facem munca mai bine plătită în România” a adăugat Claudiu Năsui.

Dincolo de grila electorală prin care ar putea fi interpretate declarațiile acestuia, de remarcat este că România are cel mai mare preț la combustibil din Europa, raportat la puterea de cumpărare a cetățenilor.

La sfârșitul lunii aprilie, în România  prețul mediu la benzină era de 1,243 euro pe litru, adică 5,917
și de 1,279 euro pe litru la motorină, adică 6,088 lei. Prețurile sunt în media europeană, dar dacă luăm în calcul și venitul unui român, vorbim despre cel mai scump combustibil din UE.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Daniel Zdrânc: PSD a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani

Publicat

După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei, a transmis vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc. „Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA Alba: Până în 31 mai, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată, fără penalităţi

Publicat

apia alba iulia

În perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile Centrelor județene/locale APIA, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată depuse în cadrul Campaniei 2019, fără penalităţi, transmite APIA Alba. În conformitate cu art. 1 din Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 69/2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: 10 motive pentru care să votezi PNL și să votezi DA la referendumul împotriva corupției

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Ca deputat PNL de Alba, îi îndemn pe cei care cred în mine să iasă la vot în 26 mai, să pună ștampila pe candidații PNL și să voteze cu DA pe cele două buletine la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis împotriva corupției. Am să prezint 10 motive pentru care cred că susținerea PNL […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci (PNL): De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles?

Publicat

racuci

Claudiu Răcuci (PNL) – De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles, atâta vreme cât ei sunt cei mai mari duşmani ai Uniunii Europene? Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci consideră că PSD şi ALDE au devenit cele mai nefrecventabile partide din Uniunea Europeană, deoarece, prin acţiunile şi declaraţiile lor, au demonstrat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate