Connect with us
Advertisement

Eveniment

Primăria Alba Iulia, cu ochii pe cei care aruncă gunoaie în locuri nepermise. 9 camere de supraveghere, instalate în municipiu

Publicat

Primăria Alba Iulia va monta nouă camere de supraveghere video rotative pentru monitorizarea zonelor de depozitare necontrolată a deșeurilor din municipiu. Administrația locală vrea astfel să prevină și să descurajeze aruncarea deșeurilor pe diverse terenuri aflate în zonele limitrofe ale municipiului. 

Sunt vizate zone aflate pe malurile râurilor Mureș și Ampoi, în cartierele Pâclișa, Bărăbanț, Oarda dar și în vecinătatea talciocului din Alba Iulia. 

Primăria Alba Iulia a lansat joi, 9 decembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru furnizarea, proiectarea, instalarea și punerea în funcțiune a unui sistem de supraveghere video a zonelor de depozitare necontrolată a deșeurilor din municipiu.

Valoarea totală este estimată la 126.050 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, se propune instalarea a nouă puncte de supraveghere video a unor zone de pe domeniul public al municipiului Alba Iulia și realizarea de funcții de analiză video pentru zonele supravegheate.

„Prin implementarea unor măsuri de prevenire și descurajare a fenomenului care predomină în zonele limitrofe municipiului Alba Iulia unde deșeurile, ca rezultat al unor game extinse de activități și surse de factură terestră, au un impact semnificativ asupra mediului, se urmărește asigurarea unui climat de respectare a regulilor de conviețuire socială, asigurarea unui înalt nivel de protecție a mediului și sănătății populației, eliminându-se astfel riscul de contaminare pentru aer, apă, sol, faună sau floră, disconfortul din cauza mirosurilor, afectarea peisajului sau zonele de interes special”, se precizează în documentul citat.

La momentul actual, în cadrul Poliției Locale a municipiului Alba Iulia există în derulare implementarea unui proiect care vizează supravegherea stradală. În cadrul acestui proiect se realizează un dispecerat complet funcțional. Serverul este configurat într-o manieră care să asigure dezvoltarea unui sistem performant de supraveghere video de minim 128 terminale (camere video).

Punctele unde vor fi montate camere video de supraveghere sunt următoarele:

  • Zona 1 – drum malul râului Mureș, ponton, sensul de mers spre Pâclișa

Se vor instala două camere de supraveghere video rotative alimentate din panouri fotovoltaice dimensionate conform consumului astfel încât să asigure o funcționare optimă pe timp nefavorabil. Comunicația între dispecerat și camerele video se va realiza prin instalarea unui modem GSM cu cartelă SIM cu trafic de date care se va pune la dispoziție de către Primărie.

Camerele video se vor instala pe stâlpii existenți.

  • Zona 2 – Carpenului (Pâclișa)

Se va instala o cameră de supraveghere video rotativă cu alimentare din rețeaua existentă de joasă tensiune. Comunicația pe fibră optică către dispecerat se va asigura printr-un provider local care va pune și echipamentul de tip VPN.

  • Zona 3 – strada Cereș

Se va instala o cameră de supraveghere video rotativă cu alimentare din panou fotovoltaic dimensionat conform consumului astfel încât să asigure o funcționare optimă pe timp nefavorabil. Comunicația între dispecerat și camerele video se va realiza prin instalarea unui modem GSM cu cartelă SIM cu trafic de date care se va pune la dispoziție de către Primărie.

Camera video se va instala pe stâlpul existent.

  • Zona 4 – Trafo (strada Gheorghe Șincai)

Se va instala o cameră de supraveghere video rotativă cu alimentare din rețeaua existentă de joasă tensiune. Comunicația între dispecerat și camera video se va realiza prin fibră optică.

Camera video se va instala pe stâlpul de beton existent. Pe stâlp se va monta câte un cabinet metalic unde se vor instala echipamentele aferente (router VPN, casetă de sudură, sursa de alimentare, switch).

  • Zona 4 – Ravenă

Se va instala o cameră de supraveghere video rotativă cu alimentare din panou fotovoltaic dimensionat conform consumului astfel încât să asigure o funcționare optimă pe timp nefavorabil. Comunicația între dispecerat și camerele video se va realiza prin instalarea unui modem GSM cu cartelă SIM cu trafic de date care se va pune la dispoziție de către Primărie.

Camera video se va instala pe stâlpul existent.

  • Zona 5 –  Oarda, strada Cutina

Se va instala o cameră de supraveghere video rotativă cu alimentare din panou fotovoltaic dimensionat conform consumului astfel încât să asigure o funcționare optimă pe timp nefavorabil. Comunicația între dispecerat și camerele video se va realiza prin instalarea unui modem GSM cu cartelă SIM cu trafic de date care se va pune la dispoziție de către Primărie.

Camera video se va instala pe stâlpul existent.

  • Zona 6 – Zona Bărăbanț – malul râului Ampoi (2 puncte de lucru distincte)

Se vor instala două camere de supraveghere video rotative cu alimentare din panou fotovoltaic dimensionat conform consumului astfel încât să asigure o funcționare optimă pe timp nefavorabil. Comunicația între dispecerat și camerele video se va realiza prin instalarea unui modem GSM cu cartelă SIM cu trafic de date care se va pune la dispoziție de către Primărie.

Camerele video se vor instala pe stâlpii existenți.

Tipuri de camere video și conectarea în dispecerat

Camerele de supraveghere video vor avea următoarele funcții: PTZ, defog, tripwire, auto-tracking, detecție intruși, detecție obiect abandonat, detecție obiect lipsă, detecție facială, heat map, line crossing.

Camerele ce se vor incorpora în dispeceratul existent în cadrul Poliției Locale se vor integra prin protocol proprietar al producătorului de echipament (nu prin protocol global), astfel încât se asigură o integrare a tuturor funcțiilor disponibile (PTZ, defog, tripwire, auto tracking, detecție intruși, detecție obiect abandonat, detecție obiect lipsă, detecție facială, heat map, line crossing).

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dora Mateescu

    marți, 14.12.2021 at 12:25

    Ar fi interesant sa ia la purecat si Rer Vestul, principalul vinovat al faptului ca oamenii arunca gnoiul aiurea, atata vreme cat de 1 de zile nu au fost in stare sa distribuie toate tomberoanele si pubelele necesare piopulatiei.
    Nu doar populatia este vinovata ci si nesimtirea noii firme de salubritate care face abuz neavand concurenta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement