Actualitate
Primăria Alba Iulia prelungeşte contractul de salubrizare şi deszăpezire încheiat cu Polaris
Primăria Alba Iulia prelungeşte contractul încheiat cu Polaris M Holding SRL Constanţa pentru asigurarea serviciilor de salubrizare şi deszăpezire. Motivul ţine de faptul că nu au fost finalizate licitaţiile din cadrul proiectului de sistem de management integrat al deşeurilor derulate de Consiliul Judeţean.
Contractul, prelungit deja o dată, în septembrie 2016, va fi extins şi după data de 12 martie, când ar urma să expire, dar pe o perioadă de maximum 18 luni.
Propunerea de prelungire a contractului intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din 16 februarie.
“Până în 31 decembrie, atât Consiliul Judeţean Alba, cât şi ADI Salubris Alba nu au finalizat obligaţiile asumate, respective atribuirea contractului de delegare prin concesiune a operării instalaţiilor de gestionare a deşeurilor municipale (la centrul din Galda de Jos) şi a contractului de delegare prin concesiune a gestiunii unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare, respectiv colectarea, transportul deşeurilor municipale şi a unor fluxuri speciale de deşeuri în Zona 1 (lot 1), proceduri aflate în derulare, fiind afectate de perioadele specifice contestaţiilor, suspendărilor şi altor aspecte inerente procedurilor competitive.
Ca urmare a situaţiei create, în vederea asigurării continuităţii serviciului public de salubrizare (…) şi având în vedere că la data de 12 martie 2018 contractul nr. 69525/2013 încheiat cu Polaris M Holding SRL Constanţa îşi încetează aplicabilitatea şi ţinând cont că licitaţia publică organizată atât de către Consiliul Judeţean Alba, cât şi de ADI Salubris Alba se poate prelungi peste această dată, propunem iniţierea unui proiect de hotărâre privind măsuri de asigurare a serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combatere polei în municipiul Alba Iulia şi aprobarea prelungirii contractului cu Polaris M Holding Constanţa”, se arată în documentaţia de proiect.
Zona 1, la care se face referire, cuprinde localităţile Alba Iulia, Teiuş, Aiud, Ocna Mureş; Berghin Ciugud, Cricău, Galda de Jos, Fărău, Hopârta, Ighiu, Întregalde, Livezile, Lopadea Nouă, Lunca Mureşului, Mihalţ, Mirăslău, Noşlac, Ohaba, Ponor, Rădeşti, Rimetea, Râmeţ, Sîntimbru, Stremţ, Unirea. În total, aproximativ 150.000 de locuitori.
Reamintim că licitaţiile pentru desfăşurarea activităţii de management integrat al deşeurilor, în Alba, au fost blocate de contestaţii.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News