Eveniment
Procesul de reorganizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba continuă. Interes scăzut pentru posturile de medici şi asistente

Ofertă scăzută de personal medical, pentru posturile de asistente şi medici
Luni, 7 noiembrie, respectiv joi, 17 noiembrie sunt programate concursurile pentru ocuparea a 13 posturi de asistente şi 7 posturi de medici. Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coşarcă, pentru aceste concursuri s-au înregistrat până la data limită de marţi, 1 noiembrie, 5 dosare aferente celor 13 locuri ofertate de asistent medical. Reamintim că acestea sunt pentru secţiile Neonatologie, Ambulatoriu – geriatrie, Chirurgie generală, ORL, Radiologie, Recuperare medicală, Cardiologie, Ortopedie, Dispensar TBC, Chirurgie generală, ATI şi Unitatea de Primire Urgenţe (UPU).
Miercuri, 2 noiembrie, s-a desfăşurat prima probă, cea scrisă, din concursul pentru ocuparea posturilor de asistent şef la18 compartimente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Şi-au depus dosare de înscriere 20 de candidaţi, motivaţi fiind şi de indemnizaţia de funcţie de conducere pentru această poziţie, însă secţia de Recuperări Medicale nu a fost atractivă, astfel că pe acest post va fi delegat un alt asistent şef, până la organizarea unui alt concurs. Lista participanţilor poate fi consultată aici.
Restructurări de secţii şi concursuri pe posturile de medici şefi
În procesul de reorganizare a Spitalului Judeţean Alba, pentru a deveni o unitate medicală eficientă atât din punct de vedere financiar, cât şi pentru îmbunătăţirea actului medical au fost incluse decizii de comasare a celor două secţii de Chirurgie, respectiv a celor de Ginecologie, dar şi de restructurare a secţiei de Gastroenterologie, schimbări ce ar trebui finalizate până la începutul lunii decembrie. De asemenea, au fost suplimentate paturile din compartimentele Nefrologie şi Neurochirurgie, datorită adresabilităţii pacienţilor. Procesul de reorganizare, alături de cazurile de pensionare din ultima perioadă de timp au evidenţiat şi mai mult criza de personal medical specializat.
În plus, contractele încheiate pe o perioadă de trei ani pentru medicii şefi expiră în 2011, astfel că în data de 28 noiembrie 2011 sunt programate probele scrise pentru ocuparea acestor posturi. Este vorba despre secţiile: Medicină internă, Gastroenterologie, Cardiologie, Chirurgie generală, Urologie, Obstetrică-ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Otropedie şi traumatologie, ATI, Boli infecţioase, Neurologie, Psihiatrie, Recuperare, medicina fizică şi balneologie, UPU-SMURD, Laborator analize medicale, Laborator Radiologie – imagistică medicală, Dispensar TBC, CSM – copii. De asemenea, se va da concurs pentru postul de farmacist şef la Farmacia cu circuit închis a spitalului. La aceste concursuri au drept de înscriere atât medicii care ocupă deja posturile vizate, cât şi alţii interesaţi de extinderea experienţei profesionale.
În concluzie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba se află în centrul unor transformări importante, ce ar trebui să îmbunătăţească serviciile medicale oferite pacienţilor, însă trebuie menţionat că nu este tocmai o misiune uşoară. Una dintre modalităţile la care au recurs conducerea Spitalului a fost campania de promovare a posturilor de la Urgenţe în oraşe ca Târgu Mureş, Oradea sau Cluj-Napoca, prin care medicii din ultimul an de rezidenţiat au putut primi, odată cu relocarea la Alba Iulia, apartament ANL şi asigurarea înscrierii copiilor acestora, după caz, la grădiniţă sau şcoală. Cu toate acestea, rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor.
Ema CRACIA
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News